2017. május 9., kedd

Krumplikrémleves

Na, ez nagyon ízlett a férjemnek is. Hát hogyne, hiszen sznte olyan volt, mintha krumplipürét evett volna, az pedig a kedvence. :)


Krumplikrémleves csirkegombóccal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 1 csokor újhagyma fehér része, 5 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, metélőhagyma vagy újhagymaszár; 
a gombóchoz: 30 dkg darált csirkehús, 1 szelet áztatott, kifacsart kenyér, 2-3 cikk zúzott fokhagyma, 1 tojássárgája, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, fedő alatt vajpuhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval azonnal összetörjük, majd a vajjal simára keverjük. Habverővel folytonosan kavargatva beledolgozzuk a tejet is, majd tetszés szerint hígítjuk a leszűrt főzőlével. Ha szeretnénk, újra fel is forralhatjuk, de nem muszáj. A gombóchoz a hozzávalókat összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A krumplikrémlevessel tálaljuk, bőven megszórva metélőhagymával vagy az újhagyma felaprított szárával.

FF - 2017/5

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. május 9., kedd

Krumplikrémleves

Na, ez nagyon ízlett a férjemnek is. Hát hogyne, hiszen sznte olyan volt, mintha krumplipürét evett volna, az pedig a kedvence. :)


Krumplikrémleves csirkegombóccal

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 1 csokor újhagyma fehér része, 5 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, metélőhagyma vagy újhagymaszár; 
a gombóchoz: 30 dkg darált csirkehús, 1 szelet áztatott, kifacsart kenyér, 2-3 cikk zúzott fokhagyma, 1 tojássárgája, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, fedő alatt vajpuhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomóval azonnal összetörjük, majd a vajjal simára keverjük. Habverővel folytonosan kavargatva beledolgozzuk a tejet is, majd tetszés szerint hígítjuk a leszűrt főzőlével. Ha szeretnénk, újra fel is forralhatjuk, de nem muszáj. A gombóchoz a hozzávalókat összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. A krumplikrémlevessel tálaljuk, bőven megszórva metélőhagymával vagy az újhagyma felaprított szárával.

FF - 2017/5

Nincsenek megjegyzések: