2017. május 2., kedd

Rusztikus eperkrémleves hidegen

Ez az az eset, amikor krémlevest ennél, de nincs hozzá eszközöd. És ha akarod, úgyis megoldod. :) 
Isteni ízű leves!


Rusztikus eperkrémleves hidegen

Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 60 dkg eper, 2 dl tejszín, 1 citrom, cukor, 1 csipet só; továbbá: néhány szem eper, néhány evőkanál görög joghurt, citromfű.

Elkészítése: A meghámozott, magtalanított almát kevés fővő vízbe dobjuk, rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadunk 1 csipet sót, és néhány perc alatt puhára pároljuk. Levét leszűrjük, a gyümölcsöt jól összetörjük, illetve kézi habverővel kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Az epret jól megmossuk, szárát lecsipkedjük, majd villával összetörjük, vagy turmixgéppel darabosra dolgozzuk. Habverővel belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, illetve az alma párolólevével is felengedjük. Kis kockákra vágott eperrel és joghurtgaluskákkal kínáljuk, citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés: Ha szeretnénk, teljesen simára is dolgozhatjuk a levest. Joghurt helyett tejszínhabgaluskákkal is kínálhatjuk.

FF - 2017/5

3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nem tudom a szemem levenni a levesedről!!!

Katalin írta...

Nagyon szép lett, ebből következik, hogy nagyon finom lehetett :-)

sedith írta...

Köszönöm, tényleg finom volt. :)

Related Posts with Thumbnails

2017. május 2., kedd

Rusztikus eperkrémleves hidegen

Ez az az eset, amikor krémlevest ennél, de nincs hozzá eszközöd. És ha akarod, úgyis megoldod. :) 
Isteni ízű leves!


Rusztikus eperkrémleves hidegen

Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 60 dkg eper, 2 dl tejszín, 1 citrom, cukor, 1 csipet só; továbbá: néhány szem eper, néhány evőkanál görög joghurt, citromfű.

Elkészítése: A meghámozott, magtalanított almát kevés fővő vízbe dobjuk, rálocsoljuk a citrom levét, hozzáadunk 1 csipet sót, és néhány perc alatt puhára pároljuk. Levét leszűrjük, a gyümölcsöt jól összetörjük, illetve kézi habverővel kikeverjük, majd hagyjuk kihűlni. Az epret jól megmossuk, szárát lecsipkedjük, majd villával összetörjük, vagy turmixgéppel darabosra dolgozzuk. Habverővel belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint édesítjük, illetve az alma párolólevével is felengedjük. Kis kockákra vágott eperrel és joghurtgaluskákkal kínáljuk, citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés: Ha szeretnénk, teljesen simára is dolgozhatjuk a levest. Joghurt helyett tejszínhabgaluskákkal is kínálhatjuk.

FF - 2017/5

3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nem tudom a szemem levenni a levesedről!!!

Katalin írta...

Nagyon szép lett, ebből következik, hogy nagyon finom lehetett :-)

sedith írta...

Köszönöm, tényleg finom volt. :)