2018. november 24., szombat

Narancsos-kakaós kuglóf


Nagyon finom lett. Legközelebb azért megpróbálom átitatni narancsos sziruppal, hogy lássuk, úgy milyen :) 


Narancsos-kakaós kuglóf 

Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2-3 narancs, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 1,3 dl olaj, 30 dkg liszt, 5 dkg kukoricakeményítő (vagy citromízű pudingpor), 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 2 csipet só, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor;
a tetejére: 15 dkg mascarpone, ½ narancs leve, 1-2 evőkanál citromlé, 1-2 evőkanál porcukor, apró szórócukor;
továbbá: vaj, liszt.

Elkészítése: 2 narancsot jól meghámozunk, botmixerrel simára pürésítjük, és kimérünk belőle 4 dl-nyi turmixot (ha nem elég, a harmadik narancs felét is hozzáadjuk). A tojást habos krémmé verjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a narancsturmixot meg az olajat, beleteszük a narancshéjat, végül pedig beledolgozzuk a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és keményítővel elvegyített lisztet is. Eléggé híg masszát fogunk kapni, aminek 2/3-át vajjal megkent, liszttel megszórt kuglófformába simítunk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót, és ráöntjük a másiknak a tetejére. Fogpiszkálóval kissé örvényesre húzogathatjuk. 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk 25-30 percre, majd a hőt 160 fokra csökkentve további 30-35 percig sütjük (tűpróba). Miután kivettük, a formában hagyjuk egy ideig hűlni, majd rácsra borítjuk. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és ha a kuglóf kihűlt, lekenjük a mázzal, illetve megszórjuk tetszés szerinti szórócukorral.

ÉÍ - 2018/TÉL



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. november 24., szombat

Narancsos-kakaós kuglóf


Nagyon finom lett. Legközelebb azért megpróbálom átitatni narancsos sziruppal, hogy lássuk, úgy milyen :) 


Narancsos-kakaós kuglóf 

Hozzávalók: 3 tojás, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2-3 narancs, 2 teáskanál reszelt narancshéj, 1,3 dl olaj, 30 dkg liszt, 5 dkg kukoricakeményítő (vagy citromízű pudingpor), 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 2 csipet só, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor;
a tetejére: 15 dkg mascarpone, ½ narancs leve, 1-2 evőkanál citromlé, 1-2 evőkanál porcukor, apró szórócukor;
továbbá: vaj, liszt.

Elkészítése: 2 narancsot jól meghámozunk, botmixerrel simára pürésítjük, és kimérünk belőle 4 dl-nyi turmixot (ha nem elég, a harmadik narancs felét is hozzáadjuk). A tojást habos krémmé verjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a narancsturmixot meg az olajat, beleteszük a narancshéjat, végül pedig beledolgozzuk a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és keményítővel elvegyített lisztet is. Eléggé híg masszát fogunk kapni, aminek 2/3-át vajjal megkent, liszttel megszórt kuglófformába simítunk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót, és ráöntjük a másiknak a tetejére. Fogpiszkálóval kissé örvényesre húzogathatjuk. 180 fokos, légkeveréses sütőbe toljuk 25-30 percre, majd a hőt 160 fokra csökkentve további 30-35 percig sütjük (tűpróba). Miután kivettük, a formában hagyjuk egy ideig hűlni, majd rácsra borítjuk. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és ha a kuglóf kihűlt, lekenjük a mázzal, illetve megszórjuk tetszés szerinti szórócukorral.

ÉÍ - 2018/TÉL



Nincsenek megjegyzések: