2019. március 25., hétfő

Meggyes pohárkrém

Kitűnő gyors desszert vagy csak egyszerű nassolnivaló erre az időszakra. Meggy helyett bármilyen más fagyasztott vagy üvegben eltett gyümölccsel készülhet. és persze, frissel is. 


Meggyes pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre): kb. 30 dkg meggy (a fagyasztóból vagy befőttből), 2,5 dl sűrű tejföl, 4 dl hígabb joghurt, kb. 4 evőkanál xilit (vagy cukor), esetleg 1 tasak vaníliás cukor, néhány babapiskóta vagy keksz.

Elkészítése: A meggyet (akár fagyosan is) a blenderbe tesszük, rászórunk 2 evőkanál xilitet, ráöntjük a joghurt felét, és összeturmixoljuk. Egy másik edényben a tejfölt elkeverjük a maradék joghurttal és xilittel, illetve a vaníliás cukorral. Öblösebb poharakban szétosztjuk a meggyes krémet (egy picit meghagyva belőle), majd rádarabolunk 2-3 babapiskótát vagy kekszet, végül pedig ráöntjük a tejfölös keveréket. A tetejére 1-1 teáskanálnyi félretett meggyes krémet teszünk díszítésként.   

Megjegyzés: Nyáron friss meggyből is készülhet, és valamilyen zöld levéllel díszíthetjük. Ha nem fagyasztott meggyel készül, hanem befőttel, vigyázzunk az édesítésre, az a meggy édesebb már. Ha pedig a meggyet fagyosan használjuk a desszerthez, jó minél hamarabb elfogyasztani, hogy ne kezdjen el olvadni a meggyes krém. Így kissé olyan, mintha fagyi lenne.



NÚ - 2019/FEB.26.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. március 25., hétfő

Meggyes pohárkrém

Kitűnő gyors desszert vagy csak egyszerű nassolnivaló erre az időszakra. Meggy helyett bármilyen más fagyasztott vagy üvegben eltett gyümölccsel készülhet. és persze, frissel is. 


Meggyes pohárkrém

Hozzávalók (4 személyre): kb. 30 dkg meggy (a fagyasztóból vagy befőttből), 2,5 dl sűrű tejföl, 4 dl hígabb joghurt, kb. 4 evőkanál xilit (vagy cukor), esetleg 1 tasak vaníliás cukor, néhány babapiskóta vagy keksz.

Elkészítése: A meggyet (akár fagyosan is) a blenderbe tesszük, rászórunk 2 evőkanál xilitet, ráöntjük a joghurt felét, és összeturmixoljuk. Egy másik edényben a tejfölt elkeverjük a maradék joghurttal és xilittel, illetve a vaníliás cukorral. Öblösebb poharakban szétosztjuk a meggyes krémet (egy picit meghagyva belőle), majd rádarabolunk 2-3 babapiskótát vagy kekszet, végül pedig ráöntjük a tejfölös keveréket. A tetejére 1-1 teáskanálnyi félretett meggyes krémet teszünk díszítésként.   

Megjegyzés: Nyáron friss meggyből is készülhet, és valamilyen zöld levéllel díszíthetjük. Ha nem fagyasztott meggyel készül, hanem befőttel, vigyázzunk az édesítésre, az a meggy édesebb már. Ha pedig a meggyet fagyosan használjuk a desszerthez, jó minél hamarabb elfogyasztani, hogy ne kezdjen el olvadni a meggyes krém. Így kissé olyan, mintha fagyi lenne.



NÚ - 2019/FEB.26.

Nincsenek megjegyzések: