2019. október 28., hétfő

Csirkés lepény


A családnak jobban ízlik, mint a hagyományos, paradicsomszószos pizza. 


Csirkés lepény

Hozzávalók 1 nagy tepsihez: 25 dkg finomliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 3,5 dl langyos víz, 1-1 csapott evőkanál cukor és só, 3 evőkanál olaj;
a feltéthez: 20 dkg mascarpone, 10 dkg joghurt, 2-3 maradék sült csirkecomb (vagy 50 dkg friss csirkemell), 25 dkg mozzarellagolyó, 15-20 koktélparadicsom, bazsalikomlevelek, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors.

Elkészítése: Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízzel, majd a sóval elvegyített lisztekhez adjuk. Összegyúrjuk, hozzáadjuk az olajat, majd jó sima tésztává dagasztjuk. 35-40 percig kelesztjük, majd olajjal enyhén megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel jól elegyengetjük. A mascarponét simára kavarjuk a joghurttal, sóval és borssal ízesítjük, majd rákenjük a tésztára. A sült csirkecombokról leszedjük a húst, csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tészta tetején. Szintén eloszlatjuk rajta a félbevágott mozzarellagolyókat meg a koktélparadicsomot, néhány bazsalikomlevelet csipkedünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben (légkeverésen) 20-25 percig sütjük.

EK - 2019/NOV.

Plăcintă de pui

Ingrediente pentru o tavă mare: 250 g făină albă, 250 g făină integrală, 25 g drojdie proaspătă, 350 ml apă călduță, 1 lingură zahăr, 1 lingură  sare, 3 linguri ulei
alte ingrediente: 200 g mascarpone, 100 g iaurt grecesc, 2-3 pulpe de pui gătite (fierte sau coapte la cuptor), 250 g biluțe de mozzarella, 150-20 bucăți roșii cherry, frunze de busuioc, 150-200 g cașcaval răzuit, sare, piper.

Prepararea: Drojdia și zahărul se dizolvă în apa călduță, apoi se adaugă la făinurile amestecate cu sarea, cernute într-un vas. Se amestecă, se adaugă uleiul și se frământă bine, până ce aluatul devine fin, fără cocoloașe. Se acoperă, se lasă la dospit 35-40 minute, după care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Se întinde cu mână la mărimea tăvii. Mascarpone se freacă cu iaurtul, se condimentează cu sare și piper și se întinde peste aluat. Se scoate carnea de pe oase, se taie fâșii și se împrăștie deasupra aluatului. Se pun și biluțele de mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți, se presară busuioc proaspăt tocat, iar la sfârșit se acoperă totul cu cașcavalul răzuit. Se coace la 190 grade cu ventilație 20-25 minute.


Observație: În loc de făină integrală se poate folosi tot făină albă. 

BA - 2020/2.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett, el is hiszem, hogy ízlett a családnak 😊
Pár változtatással ugyan, de megsütöttem a fügés birssel pitét, nagyon finom lett:
https://katalin-konyha.blogspot.com/2019/10/fuges-birsalmas-turos-pite.html

Related Posts with Thumbnails

2019. október 28., hétfő

Csirkés lepény


A családnak jobban ízlik, mint a hagyományos, paradicsomszószos pizza. 


Csirkés lepény

Hozzávalók 1 nagy tepsihez: 25 dkg finomliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 3,5 dl langyos víz, 1-1 csapott evőkanál cukor és só, 3 evőkanál olaj;
a feltéthez: 20 dkg mascarpone, 10 dkg joghurt, 2-3 maradék sült csirkecomb (vagy 50 dkg friss csirkemell), 25 dkg mozzarellagolyó, 15-20 koktélparadicsom, bazsalikomlevelek, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors.

Elkészítése: Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízzel, majd a sóval elvegyített lisztekhez adjuk. Összegyúrjuk, hozzáadjuk az olajat, majd jó sima tésztává dagasztjuk. 35-40 percig kelesztjük, majd olajjal enyhén megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel jól elegyengetjük. A mascarponét simára kavarjuk a joghurttal, sóval és borssal ízesítjük, majd rákenjük a tésztára. A sült csirkecombokról leszedjük a húst, csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tészta tetején. Szintén eloszlatjuk rajta a félbevágott mozzarellagolyókat meg a koktélparadicsomot, néhány bazsalikomlevelet csipkedünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben (légkeverésen) 20-25 percig sütjük.

EK - 2019/NOV.

Plăcintă de pui

Ingrediente pentru o tavă mare: 250 g făină albă, 250 g făină integrală, 25 g drojdie proaspătă, 350 ml apă călduță, 1 lingură zahăr, 1 lingură  sare, 3 linguri ulei
alte ingrediente: 200 g mascarpone, 100 g iaurt grecesc, 2-3 pulpe de pui gătite (fierte sau coapte la cuptor), 250 g biluțe de mozzarella, 150-20 bucăți roșii cherry, frunze de busuioc, 150-200 g cașcaval răzuit, sare, piper.

Prepararea: Drojdia și zahărul se dizolvă în apa călduță, apoi se adaugă la făinurile amestecate cu sarea, cernute într-un vas. Se amestecă, se adaugă uleiul și se frământă bine, până ce aluatul devine fin, fără cocoloașe. Se acoperă, se lasă la dospit 35-40 minute, după care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Se întinde cu mână la mărimea tăvii. Mascarpone se freacă cu iaurtul, se condimentează cu sare și piper și se întinde peste aluat. Se scoate carnea de pe oase, se taie fâșii și se împrăștie deasupra aluatului. Se pun și biluțele de mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți, se presară busuioc proaspăt tocat, iar la sfârșit se acoperă totul cu cașcavalul răzuit. Se coace la 190 grade cu ventilație 20-25 minute.


Observație: În loc de făină integrală se poate folosi tot făină albă. 

BA - 2020/2.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett, el is hiszem, hogy ízlett a családnak 😊
Pár változtatással ugyan, de megsütöttem a fügés birssel pitét, nagyon finom lett:
https://katalin-konyha.blogspot.com/2019/10/fuges-birsalmas-turos-pite.html