2019. október 29., kedd

Karfiollepénykék


Hogyan lehet finomat és laktatót enni úgy, hogy a lehető legkevesebb szénhidrátot vigyük be? Hát így, ahogy az alábbi recept mutatja. nem mondom, hogy így annyira egészséges, hiszen olajban sütöttem ki, lehetett volna úgy, hogy tesibe terítem, és megsütöm sütőben. Ha úgy készítjük, sokkal egészségesebb, de nagyon vágytam a hagyományos krumplifasírt, vagy ahogy édesanyám hívja: pityókás rántotta ízére, és a sütős változat azt nem adta volna meg. De valahogy mégis mindeféle lelkiismeret-furdalás nélkül ettem... :) 


Karfiollepénykék

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 3-4 tojás, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kis cokor petrezselyemzöl, só, bors, zsemlemorzsa, olaj vagy más zsiradék.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott karfiolt robotgépben összeaprítjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát meg a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarunk annyi zsemlemorzsát, amennyitől a massza még nem lesz kemény, hanem olyan jó szottyanóssá válik. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele, jól ellapítjuk, hogy könnyebben átsüljenek, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is megsütjük. Önmagukban kínálhatjuk tetszőleges friss saláta kíséretében, vagy akár köretként is adhatjuk húsok mellé. 

4 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

finom lehet!
És a krumpli fasírt hogy készül?!
Olyan, mint a rapcsánka/lapcsánka/tócsni?

sedith írta...

Igen, kedves Márta, a tócsni, lepcsánka nálunk a krumplifasírt. Sőt, édesanyám pityókás rántottának hívja. :)

Ani írta...

Nahát, hogy te miket kitalálsz! Nagyszerű ötlet!

sedith írta...

Köszönöm, Ani, nem is olyan nagy dolog. Még káposztával is sütöttem így "fasírtot". :)

Related Posts with Thumbnails

2019. október 29., kedd

Karfiollepénykék


Hogyan lehet finomat és laktatót enni úgy, hogy a lehető legkevesebb szénhidrátot vigyük be? Hát így, ahogy az alábbi recept mutatja. nem mondom, hogy így annyira egészséges, hiszen olajban sütöttem ki, lehetett volna úgy, hogy tesibe terítem, és megsütöm sütőben. Ha úgy készítjük, sokkal egészségesebb, de nagyon vágytam a hagyományos krumplifasírt, vagy ahogy édesanyám hívja: pityókás rántotta ízére, és a sütős változat azt nem adta volna meg. De valahogy mégis mindeféle lelkiismeret-furdalás nélkül ettem... :) 


Karfiollepénykék

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 3-4 tojás, 1 kisebb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kis cokor petrezselyemzöl, só, bors, zsemlemorzsa, olaj vagy más zsiradék.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott karfiolt robotgépben összeaprítjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát meg a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd belekavarunk annyi zsemlemorzsát, amennyitől a massza még nem lesz kemény, hanem olyan jó szottyanóssá válik. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele, jól ellapítjuk, hogy könnyebben átsüljenek, majd megfordítjuk, és a másik oldalukon is megsütjük. Önmagukban kínálhatjuk tetszőleges friss saláta kíséretében, vagy akár köretként is adhatjuk húsok mellé. 

4 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

finom lehet!
És a krumpli fasírt hogy készül?!
Olyan, mint a rapcsánka/lapcsánka/tócsni?

sedith írta...

Igen, kedves Márta, a tócsni, lepcsánka nálunk a krumplifasírt. Sőt, édesanyám pityókás rántottának hívja. :)

Ani írta...

Nahát, hogy te miket kitalálsz! Nagyszerű ötlet!

sedith írta...

Köszönöm, Ani, nem is olyan nagy dolog. Még káposztával is sütöttem így "fasírtot". :)