2019. október 30., szerda

Kapribogyós-csilis avokádókrém


A sokadik avokádókrém a blogon... 


Kapribogyós-csilis avokádókrém

Hozzávalók (4 személyre): 3 érett avokádó, 1 lila hagyma, 1 piros kápia paprika, 1 kisebb csilipaprika, 5-6 szem óriás kapribogyó, 1/2 kis csokor petrezselyemzöld, citromlé, só, bors, 6-7 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: Az avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük, húsát pedig óvatosan kivájjuk úgy, hogy a fél héjak épek maradjanak. Az avokádóhúst villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra aprított paprikát, csilit, lila hagymát és kapribogyót, majd jól összekavarjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, citromlével ízesítjük, végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet, és pirított kenyérrel kínáljuk.

EK - 2019/9.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. október 30., szerda

Kapribogyós-csilis avokádókrém


A sokadik avokádókrém a blogon... 


Kapribogyós-csilis avokádókrém

Hozzávalók (4 személyre): 3 érett avokádó, 1 lila hagyma, 1 piros kápia paprika, 1 kisebb csilipaprika, 5-6 szem óriás kapribogyó, 1/2 kis csokor petrezselyemzöld, citromlé, só, bors, 6-7 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: Az avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük, húsát pedig óvatosan kivájjuk úgy, hogy a fél héjak épek maradjanak. Az avokádóhúst villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra aprított paprikát, csilit, lila hagymát és kapribogyót, majd jól összekavarjuk. Ízlés szerint sóval, borssal, citromlével ízesítjük, végül belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet, és pirított kenyérrel kínáljuk.

EK - 2019/9.


Nincsenek megjegyzések: