2020. január 18., szombat

Flamingós torta

Kicsi lányomnak ismét megünnepeltük a születésnapját, ezúttal néhány barátnőjével. Flamingós témát szeretett volna, és találtunk is témába vágó díszítőelemeket. :) kedvem sütni
Nagyon nem tudtam, milyen torta is legyen. Eredetileg pavlovát szeretett volna a lányom, de végül lebeszélte magát róla, és rám bízta. Az igazság az, hogy valahogy nem fűlt a fogam a sütéshez, és be is ugrott a mentőötlet: mézeslapok. Még karácsonyra vettem két adag készen megsütött mézeslapot, ezért most az egyiket fel is használtam. Nagyon jól viselkedtek ezzel a krémmel, 2-3 óra alatt a lapok már meg is puhultak. Mindenkinek nagyon ízlett a torta, aki kóstolta. Nekem is. :) Mindenesetre, ki fogom majd próbálni házi mézeslappal is, amit én készítek. Csak találnom kell egy jó, megbízható receptet, mert amim van, az egyszer nem sikerült, és másodszor nem próbáltam. :P


Flamingós torta


Hozzávalók: 4 négyzet alakú mézeslap (kb. 22 cm-es oldalú);
a krémhez: 50 dkg lecsepegtetett krémtúró, 50 dkg mascarpone, 4 dl habtejszín, 2 tasak habfixáló, 1 tasak eperízű pudingpor, 10 dkg + 1 evőkanál cukor, 3,5 dl tej, piros ételfesték;
a díszítéshez: fehér és rózsaszín habcsók, cukorpillangók, apró díszítőcukor, papírflamingók, stb. tetszés szerint.

Elkészítése: A pudingporból, a 10 dkg cukorból és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt keményre verjük az 1 evőkanál cukorral és a 2 tasak habfixálóval. Végül a kihűlt pudingot kézi mixerrel jól kikeverjük, hozzáadjuk a krémtúrót meg a mascarponét, és alaposan felhabosítjuk. Lazán beleforgatjuk a tejszínhabot, végül piros ételfestékkel rózsaszínre színezzük. A krémet kerek csöves habzsákba adagoljuk, és pöttyönként szépen megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Végül habcsókkal, cukordíszekkel és tetszés szerinti egyéb dekorációkkal díszítjük.

Megjegyzés: Piskótával is elkészíthető. Fiúknak tejszín- vagy vaníliaízű pudinggal készíthetjük, és kékre vagy zöldre színezhetjük a krémet. A díszítés is ahhoz igazítható.
Habcsókot a habkarikám receptje szerint lehet készíteni.

TORTÁK/2021.
BA - 2020/5



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, Isten éltesse a kicsi nagylányt!

Ani írta...

Hogy te milyen ügyes vagy! Mindig kitalálsz valami újat! Sok boldogságot, Isten áldását kívánom.

Related Posts with Thumbnails

2020. január 18., szombat

Flamingós torta

Kicsi lányomnak ismét megünnepeltük a születésnapját, ezúttal néhány barátnőjével. Flamingós témát szeretett volna, és találtunk is témába vágó díszítőelemeket. :) kedvem sütni
Nagyon nem tudtam, milyen torta is legyen. Eredetileg pavlovát szeretett volna a lányom, de végül lebeszélte magát róla, és rám bízta. Az igazság az, hogy valahogy nem fűlt a fogam a sütéshez, és be is ugrott a mentőötlet: mézeslapok. Még karácsonyra vettem két adag készen megsütött mézeslapot, ezért most az egyiket fel is használtam. Nagyon jól viselkedtek ezzel a krémmel, 2-3 óra alatt a lapok már meg is puhultak. Mindenkinek nagyon ízlett a torta, aki kóstolta. Nekem is. :) Mindenesetre, ki fogom majd próbálni házi mézeslappal is, amit én készítek. Csak találnom kell egy jó, megbízható receptet, mert amim van, az egyszer nem sikerült, és másodszor nem próbáltam. :P


Flamingós torta


Hozzávalók: 4 négyzet alakú mézeslap (kb. 22 cm-es oldalú);
a krémhez: 50 dkg lecsepegtetett krémtúró, 50 dkg mascarpone, 4 dl habtejszín, 2 tasak habfixáló, 1 tasak eperízű pudingpor, 10 dkg + 1 evőkanál cukor, 3,5 dl tej, piros ételfesték;
a díszítéshez: fehér és rózsaszín habcsók, cukorpillangók, apró díszítőcukor, papírflamingók, stb. tetszés szerint.

Elkészítése: A pudingporból, a 10 dkg cukorból és a tejből sűrű pépet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A habtejszínt keményre verjük az 1 evőkanál cukorral és a 2 tasak habfixálóval. Végül a kihűlt pudingot kézi mixerrel jól kikeverjük, hozzáadjuk a krémtúrót meg a mascarponét, és alaposan felhabosítjuk. Lazán beleforgatjuk a tejszínhabot, végül piros ételfestékkel rózsaszínre színezzük. A krémet kerek csöves habzsákba adagoljuk, és pöttyönként szépen megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Végül habcsókkal, cukordíszekkel és tetszés szerinti egyéb dekorációkkal díszítjük.

Megjegyzés: Piskótával is elkészíthető. Fiúknak tejszín- vagy vaníliaízű pudinggal készíthetjük, és kékre vagy zöldre színezhetjük a krémet. A díszítés is ahhoz igazítható.
Habcsókot a habkarikám receptje szerint lehet készíteni.

TORTÁK/2021.
BA - 2020/5



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, Isten éltesse a kicsi nagylányt!

Ani írta...

Hogy te milyen ügyes vagy! Mindig kitalálsz valami újat! Sok boldogságot, Isten áldását kívánom.