2020. május 5., kedd

Fűszervajas csirkemell kuszkusszal

Most csak gyorsan átmásolom a receptet, ahogy lejegyeztem, hogy meglegyen itt is.


Fűszervajas csirkemell kuszkusszal

A fél csirkemelleknek (4 darabom volt) levágjuk azt a kis lógó darabkáját, majd két fólia között kb. fél cm-es lapokká klopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal és fokhagymaporral. Ezután a fagyos fűszervajat ujjnyi vastag karikákra vágjuk, 2-2 karikát ráhelyezünk a csirkelapok közepére, két oldalról behajtjuk a húst, majd feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, de kis lángon kisütjük. Amikor elkészültek, hőálló tálba tesszük, és az időközben 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre (hogy biztos átsüljön, és mindegyik jó ropogós is legyen). Kuszkusszal, esetleg további fűszervajjal kínáljuk. A fűszervajhoz 15 dkg puha vajat simára keverünk pépesített zöldfűszerekkel (fokhagymaszár, petrezselyemzöld, medvehagyma és bármi egyéb, amit szeretünk), megsózzuk, és keverünk bele néhány csepp citromlevet is. Fóliára rakjuk csíkban, feltekerjük és a két végét megtekerve jó szorosra csavarjuk. A fagyasztóban tároljuk felhasználásig.

Fontos, hogy a fagyos vajat jól belecsomagoljuk a húsba, hogy a sütés alatt ne tudjon kifolyni, csak akkor, amikor kettévágjuk a húst, mint ahogy a képen is látszik. :) :)


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon gusztán tálaltad, finom lehetett! Nálunk bulgur volt a hétvégén :-)

Related Posts with Thumbnails

2020. május 5., kedd

Fűszervajas csirkemell kuszkusszal

Most csak gyorsan átmásolom a receptet, ahogy lejegyeztem, hogy meglegyen itt is.


Fűszervajas csirkemell kuszkusszal

A fél csirkemelleknek (4 darabom volt) levágjuk azt a kis lógó darabkáját, majd két fólia között kb. fél cm-es lapokká klopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal és fokhagymaporral. Ezután a fagyos fűszervajat ujjnyi vastag karikákra vágjuk, 2-2 karikát ráhelyezünk a csirkelapok közepére, két oldalról behajtjuk a húst, majd feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, de kis lángon kisütjük. Amikor elkészültek, hőálló tálba tesszük, és az időközben 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre (hogy biztos átsüljön, és mindegyik jó ropogós is legyen). Kuszkusszal, esetleg további fűszervajjal kínáljuk. A fűszervajhoz 15 dkg puha vajat simára keverünk pépesített zöldfűszerekkel (fokhagymaszár, petrezselyemzöld, medvehagyma és bármi egyéb, amit szeretünk), megsózzuk, és keverünk bele néhány csepp citromlevet is. Fóliára rakjuk csíkban, feltekerjük és a két végét megtekerve jó szorosra csavarjuk. A fagyasztóban tároljuk felhasználásig.

Fontos, hogy a fagyos vajat jól belecsomagoljuk a húsba, hogy a sütés alatt ne tudjon kifolyni, csak akkor, amikor kettévágjuk a húst, mint ahogy a képen is látszik. :) :)


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon gusztán tálaltad, finom lehetett! Nálunk bulgur volt a hétvégén :-)