2020. május 21., csütörtök

Madártej - Vendégszakács a konyhámban 6.

Nagy lányom készítette ezt a finomságot, amikor apukája pudingot kívánt: :)


Madártej

1 liter tejet odatett főni.
6 házi tojást szétválasztott, ehhez adott 5 csapott evőkanál cukrot, 2 tasak vaníliás cukrot meg 1 tasak vaníliás pudingport, és kicsinként elkeverte majd felöntötte még kb. fél liter tejjel. Ezt hozzáöntötte a majdnem fővő többi tejhez, és kevergetve kiforralta. A tojásfehérjét keményre verte egy csipet sóval és 3 evőkanál cukorral, majd mikróban 1 perc és 45 másodperc alatt "kifőztem" (ennyi volt az én segítségem). Kiadagoltuk tálkákba a vaníliás sodót, és habgaluskákat szaggattunk a tetejére.


Megjegyzés: A pudingpor nem muszáj bele, elég a tojássárgája is, de akkor csak max. 1-1,2 l tejet kell használni hozzá. Mi így szeretjük azonban, kicsit sűrűbben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2020. május 21., csütörtök

Madártej - Vendégszakács a konyhámban 6.

Nagy lányom készítette ezt a finomságot, amikor apukája pudingot kívánt: :)


Madártej

1 liter tejet odatett főni.
6 házi tojást szétválasztott, ehhez adott 5 csapott evőkanál cukrot, 2 tasak vaníliás cukrot meg 1 tasak vaníliás pudingport, és kicsinként elkeverte majd felöntötte még kb. fél liter tejjel. Ezt hozzáöntötte a majdnem fővő többi tejhez, és kevergetve kiforralta. A tojásfehérjét keményre verte egy csipet sóval és 3 evőkanál cukorral, majd mikróban 1 perc és 45 másodperc alatt "kifőztem" (ennyi volt az én segítségem). Kiadagoltuk tálkákba a vaníliás sodót, és habgaluskákat szaggattunk a tetejére.


Megjegyzés: A pudingpor nem muszáj bele, elég a tojássárgája is, de akkor csak max. 1-1,2 l tejet kell használni hozzá. Mi így szeretjük azonban, kicsit sűrűbben.

Nincsenek megjegyzések: