2020. május 1., péntek

Vegán habcsók

Nagyon régóta készül nálunk ilyen habcsók, kb. azóta, amióta néhány évvel ezelőtt felfedeztem Mandy blogján. És bár én nyírfacukorral készítem, ami ugye, egy fokkal - sokkal - jobb, mint a répacukor, azért nem mondanám, hogy ez a habcsók hű, de milyen egészséges. Azért ahányszor csicserit eszünk egy évben, elmegy a habcsók is. És jó tudni, hogy nemcsak tojásból lehet habot verni, habcsókot készíteni. :)


Vegán habcsók

Hozzávalók: 1 csicseriborsó-konzerv leve, 20-25 dkg (1 bögre) nyírfacukor vagy cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás nyírfacukor, 2-3 csepp citromlé.

Elkészítése: A levet kézi mixerrel addig verjük, amíg jól kifehéredik, és már eléggé kemény lesz. Ekkor kezdjük el kanalanként hozzáadni a cukrot meg a vaníliát, és tovább verjük, amíg az összes cukrot beledolgozzuk. Végül beletesszük a citromlevet is, majd habzsákból halmokat nyomunk a sütőpapírra, és innen tovább, mint a rendes habcsóknál: 130 fokos sütőbe toljuk, de vissza is vesszük a hőt 110 fokra, és ezen a hőfokon, légkeveréssel sütjük-szárítjuk kb. másfél órán át. Időnként meg lehet nézni, mennyire száradt ki, lehet kevesebb idő is elég. Ha jónak ítéljük, nyitott ajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd ki lehet venni a sütőből, de a papírról csak akkor szabad levenni, amikor teljesen kihűlt.

Megjegyzés: Vanília helyett rumkivonattal vagy mandulaesszenciával is ízesíthető, illetve tetszés szerint ételfestékkel meg is színezhető.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2020. május 1., péntek

Vegán habcsók

Nagyon régóta készül nálunk ilyen habcsók, kb. azóta, amióta néhány évvel ezelőtt felfedeztem Mandy blogján. És bár én nyírfacukorral készítem, ami ugye, egy fokkal - sokkal - jobb, mint a répacukor, azért nem mondanám, hogy ez a habcsók hű, de milyen egészséges. Azért ahányszor csicserit eszünk egy évben, elmegy a habcsók is. És jó tudni, hogy nemcsak tojásból lehet habot verni, habcsókot készíteni. :)


Vegán habcsók

Hozzávalók: 1 csicseriborsó-konzerv leve, 20-25 dkg (1 bögre) nyírfacukor vagy cukor, 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás nyírfacukor, 2-3 csepp citromlé.

Elkészítése: A levet kézi mixerrel addig verjük, amíg jól kifehéredik, és már eléggé kemény lesz. Ekkor kezdjük el kanalanként hozzáadni a cukrot meg a vaníliát, és tovább verjük, amíg az összes cukrot beledolgozzuk. Végül beletesszük a citromlevet is, majd habzsákból halmokat nyomunk a sütőpapírra, és innen tovább, mint a rendes habcsóknál: 130 fokos sütőbe toljuk, de vissza is vesszük a hőt 110 fokra, és ezen a hőfokon, légkeveréssel sütjük-szárítjuk kb. másfél órán át. Időnként meg lehet nézni, mennyire száradt ki, lehet kevesebb idő is elég. Ha jónak ítéljük, nyitott ajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd ki lehet venni a sütőből, de a papírról csak akkor szabad levenni, amikor teljesen kihűlt.

Megjegyzés: Vanília helyett rumkivonattal vagy mandulaesszenciával is ízesíthető, illetve tetszés szerint ételfestékkel meg is színezhető.


Nincsenek megjegyzések: