2015. december 18., péntek

Ünnepi marhacsorba

Nálam mindig szokott húsleves lenni az ünnepeken, de idén mostanában többször ettünk, úgyhogy lehet, hogy most éppen kivételt fogok tenni, és valami telejsen másat készítek. Az alábbi leves nagyon ízlett mindenkinek, amikor készítettem, úgyhogy nincs kizárva, hogy nem valami ilyesm lesz majd karácsonykor is az asztalon. Próbáljátok ki, nagyon finom! :) Az alábbi füstölt csonttal-hússal készült, de frissel is nagyon finom, nálam most csakis a friss jöhet szóba, mert füstöltem nincs már. 


Marhacsorba

Hozzávalók 4-6 személyre: 60 dkg friss vagy füstölt marhahús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 10-10 dkg zöldbab és zöldborsó (fagyasztott), 1 piros húsú paprika, 60 dkg karfiol, 1 paradicsomkonzerv vagy 3-4 közepes paradicsom, 1 teáskanál szárított lestyán, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, ecet.

Elkészítése: A zöldségeket szükség szerint meghámozzuk, kicsumázzuk, rózsáira szedjük, illetve megmossuk. A húst kockára vágva hideg vízben főni tesszük. Enyhén megsózzuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor rendre hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg zellert, majd a zöldbabot, a felkockázott paprikát és a borsót, végül pedig a karfiolt. Amikor a karfiol is majdnem megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet meg a lestyánt, és készre főzzük. Végül utánasózunk, illetve ecettel savanyítjuk ízlés szerint. Tálaláskor tejfölt, ecetes csípős paprikát kínálhatunk mellé. 

EK - 2015/12

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép színes, gazdag leves :-) Ez igazán finom lehet! Nem csoda, ha gondolkodsz rajta, hogy hasonló legyen az ünnepi leves :-)

sedith írta...

Nagyon is az, és biztos, hoyg lesz csorba is az ünnepen. :)

2015. december 18., péntek

Ünnepi marhacsorba

Bejegyezte: sedith dátum: 23:02
Nálam mindig szokott húsleves lenni az ünnepeken, de idén mostanában többször ettünk, úgyhogy lehet, hogy most éppen kivételt fogok tenni, és valami telejsen másat készítek. Az alábbi leves nagyon ízlett mindenkinek, amikor készítettem, úgyhogy nincs kizárva, hogy nem valami ilyesm lesz majd karácsonykor is az asztalon. Próbáljátok ki, nagyon finom! :) Az alábbi füstölt csonttal-hússal készült, de frissel is nagyon finom, nálam most csakis a friss jöhet szóba, mert füstöltem nincs már. 


Marhacsorba

Hozzávalók 4-6 személyre: 60 dkg friss vagy füstölt marhahús, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 10-10 dkg zöldbab és zöldborsó (fagyasztott), 1 piros húsú paprika, 60 dkg karfiol, 1 paradicsomkonzerv vagy 3-4 közepes paradicsom, 1 teáskanál szárított lestyán, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, ecet.

Elkészítése: A zöldségeket szükség szerint meghámozzuk, kicsumázzuk, rózsáira szedjük, illetve megmossuk. A húst kockára vágva hideg vízben főni tesszük. Enyhén megsózzuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor rendre hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg zellert, majd a zöldbabot, a felkockázott paprikát és a borsót, végül pedig a karfiolt. Amikor a karfiol is majdnem megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet meg a lestyánt, és készre főzzük. Végül utánasózunk, illetve ecettel savanyítjuk ízlés szerint. Tálaláskor tejfölt, ecetes csípős paprikát kínálhatunk mellé. 

EK - 2015/12

2 megjegyzés on "Ünnepi marhacsorba"

Katalin on 2015. december 19. 16:39 írta...

De szép színes, gazdag leves :-) Ez igazán finom lehet! Nem csoda, ha gondolkodsz rajta, hogy hasonló legyen az ünnepi leves :-)

sedith on 2015. december 20. 23:48 írta...

Nagyon is az, és biztos, hoyg lesz csorba is az ünnepen. :)

Related Posts with Thumbnails