2015. december 2., szerda

Sütőtökös-túrós palacsinta

Nagyon finom sütőtökkrémes-túrós palacsintafalatok, hidegtálra is valók. Aki svédasztalos bulit szervez pl. szilveszterkor, muszáj azokra is gondolnia, akik nem esznek húst. És - valljuk be - ezen a téren általában sokkal ötlettelenebbek vagyunk, mint húsos falatkák terén. Gyorsan megvan, és gyorsan eltűnik. :)


Sütőtökös-túrós palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 2 kisebb tojás, 25 dkg liszt, 3 dl tej, víz, 1 csipet só, 2-3 evőkanál olaj; a töltelékhez: 30 dkg sült tök, 20-25 dkg tehéntúró, 2-3 cikk fokhagyma, só, fehérbors, 5-6 evőkanál olívaolaj, 6-7 evőkanál joghurt, kevés petrezselyemzöld.

Elkészítése: A tojást, a lisztet, a sót és a tejet simára dolgozzuk, vízzel hígítjuk kellő sűrűségűre, végül beledolgozzuk az olajat is. Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Ha a massza időközben sűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk tovább. A pürésített sütőtökhúst simára keverjük a túróval, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal meg aprított petrezselyemzölddel, és lazítjuk az olívaolajjal meg a joghurttal. A kihűlt palacsintákat megkenjük krémmel, szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjenek. Végül éles késsel kisujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szépen tálra rendezzük.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. december 2., szerda

Sütőtökös-túrós palacsinta

Nagyon finom sütőtökkrémes-túrós palacsintafalatok, hidegtálra is valók. Aki svédasztalos bulit szervez pl. szilveszterkor, muszáj azokra is gondolnia, akik nem esznek húst. És - valljuk be - ezen a téren általában sokkal ötlettelenebbek vagyunk, mint húsos falatkák terén. Gyorsan megvan, és gyorsan eltűnik. :)


Sütőtökös-túrós palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 2 kisebb tojás, 25 dkg liszt, 3 dl tej, víz, 1 csipet só, 2-3 evőkanál olaj; a töltelékhez: 30 dkg sült tök, 20-25 dkg tehéntúró, 2-3 cikk fokhagyma, só, fehérbors, 5-6 evőkanál olívaolaj, 6-7 evőkanál joghurt, kevés petrezselyemzöld.

Elkészítése: A tojást, a lisztet, a sót és a tejet simára dolgozzuk, vízzel hígítjuk kellő sűrűségűre, végül beledolgozzuk az olajat is. Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Ha a massza időközben sűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk tovább. A pürésített sütőtökhúst simára keverjük a túróval, ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal meg aprított petrezselyemzölddel, és lazítjuk az olívaolajjal meg a joghurttal. A kihűlt palacsintákat megkenjük krémmel, szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjenek. Végül éles késsel kisujjnyi vastag karikákra vágjuk, és szépen tálra rendezzük.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: