2015. december 20., vasárnap

Csirkés-spenótos spagetti

Amikor az ötlettelenség összetalálkozik a szükséggel, és a fagyasztó meg a kamra tartalmával, akkor ilyen finomságok születnek mindössze kb. 40 perc alatt - olvasztással együtt. :) Mindenki csak tolta befele....


Csirkés-spenótos spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált csirkehús, 1 nagy hagyma, 2 nagy evőkanál darált sós paprika (paprikalekvár), só, bors, olaj, 40 dkg fagyasztott spenótlevél (de lehet püré is), 5 cikk fokhagyma, citromlé, csilipehely vagy cđípős paprika, 35-40 dkg spagetti.

Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkeverjük, és beletesszük a darált húst. Folyamatosan kevergetve átforgatjuk úgy, hogy a hús minél jobban szétessen. Miután átfehéredett, forró vízzel kicsinként felöntve, megborsozva, illetve csípős paprikával vagy csilipehellyel ízesítve, puhára pároljuk. Közben a fagyasztott spenótot lábosba tesszük, és kevés vizet öntve alá addig pároljuk, amíg ki nem olvad, illetve el nem készül. Amikor már majdnem kész, beletsszük a zúzott fokhagymát, és enyhén megsózzuk. A húst összevegyítjük a spenóttal, ízlés szerint utánasózunk, és citromlével igazítunk az ízén.  A közben kifőzött, 1-2 evőkanál olajjal meglocsolt spagettivel tálaljuk.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. december 20., vasárnap

Csirkés-spenótos spagetti

Amikor az ötlettelenség összetalálkozik a szükséggel, és a fagyasztó meg a kamra tartalmával, akkor ilyen finomságok születnek mindössze kb. 40 perc alatt - olvasztással együtt. :) Mindenki csak tolta befele....


Csirkés-spenótos spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált csirkehús, 1 nagy hagyma, 2 nagy evőkanál darált sós paprika (paprikalekvár), só, bors, olaj, 40 dkg fagyasztott spenótlevél (de lehet püré is), 5 cikk fokhagyma, citromlé, csilipehely vagy cđípős paprika, 35-40 dkg spagetti.

Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkeverjük, és beletesszük a darált húst. Folyamatosan kevergetve átforgatjuk úgy, hogy a hús minél jobban szétessen. Miután átfehéredett, forró vízzel kicsinként felöntve, megborsozva, illetve csípős paprikával vagy csilipehellyel ízesítve, puhára pároljuk. Közben a fagyasztott spenótot lábosba tesszük, és kevés vizet öntve alá addig pároljuk, amíg ki nem olvad, illetve el nem készül. Amikor már majdnem kész, beletsszük a zúzott fokhagymát, és enyhén megsózzuk. A húst összevegyítjük a spenóttal, ízlés szerint utánasózunk, és citromlével igazítunk az ízén.  A közben kifőzött, 1-2 evőkanál olajjal meglocsolt spagettivel tálaljuk.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: