Kb. egy hónappal ezelőtt felfedeztem a spanyolviaszt. Az jutott eszembe, mi lenne, ha írnék egy főzős-receptes naplót is. Mások is biztattak rá, és magam is úgy gondoltam, hátha hasznára lesz még valakinek. Ha másnak mégsem, hát magamnak, amikor nem tudom, mit főzzek. Olyan jó ötletnek tartottam, hogy rögtön bele is vágtam, de a lelkesedés csak annyit is tartott. Azóta sokszor ösztökéltem magam a tulajdonképpeni indításra, jegyzeteltem, miket főzök/főztem, de eltelt a hónap "esemény" nélkül.
Most viszont úgy gondoltam, tényleg ideje elkezdeni és megosztani a nagyközönséggel is.
Hogy miről fog szólni? Hát, erdélyi specialitásokról, hagyományos eledelekről, fantáziaszülte fogásokról, gyors és babrás ételekről, sós és édes dolgokról, mindarról, amit főzök, tudok vagy csak tanulgatok.
Hogy mi nem lesz benne? Hát egy bizonyos: nem lesz sem ubisali, sem koviubi, sem naci vagy ruci, ellenben lesz benne murok, vineta, ereszték és más kifejezések. (Ha úgy gondolom, hogy nem közérthető, meg fogom azért magyarázni.)
Hogy mi lesz benne? Hát, terveim szerint gyorsan (és kevésbbé gyorsan) elkészíthető, finom, és (néha kevésbbé) zsebkímélő ételek receptjei, ahol pedig csak tehetem, fotókkal illusztrálok, akár lépésről lépésre is.
Remélem, bárki talál majd benne kedvére valót. Jó főzőcskézést, jó étvágyat!
2008. október 19., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2008. október 19., vasárnap
Indulás
Kb. egy hónappal ezelőtt felfedeztem a spanyolviaszt. Az jutott eszembe, mi lenne, ha írnék egy főzős-receptes naplót is. Mások is biztattak rá, és magam is úgy gondoltam, hátha hasznára lesz még valakinek. Ha másnak mégsem, hát magamnak, amikor nem tudom, mit főzzek. Olyan jó ötletnek tartottam, hogy rögtön bele is vágtam, de a lelkesedés csak annyit is tartott. Azóta sokszor ösztökéltem magam a tulajdonképpeni indításra, jegyzeteltem, miket főzök/főztem, de eltelt a hónap "esemény" nélkül.
Most viszont úgy gondoltam, tényleg ideje elkezdeni és megosztani a nagyközönséggel is.
Hogy miről fog szólni? Hát, erdélyi specialitásokról, hagyományos eledelekről, fantáziaszülte fogásokról, gyors és babrás ételekről, sós és édes dolgokról, mindarról, amit főzök, tudok vagy csak tanulgatok.
Hogy mi nem lesz benne? Hát egy bizonyos: nem lesz sem ubisali, sem koviubi, sem naci vagy ruci, ellenben lesz benne murok, vineta, ereszték és más kifejezések. (Ha úgy gondolom, hogy nem közérthető, meg fogom azért magyarázni.)
Hogy mi lesz benne? Hát, terveim szerint gyorsan (és kevésbbé gyorsan) elkészíthető, finom, és (néha kevésbbé) zsebkímélő ételek receptjei, ahol pedig csak tehetem, fotókkal illusztrálok, akár lépésről lépésre is.
Remélem, bárki talál majd benne kedvére valót. Jó főzőcskézést, jó étvágyat!
Most viszont úgy gondoltam, tényleg ideje elkezdeni és megosztani a nagyközönséggel is.
Hogy miről fog szólni? Hát, erdélyi specialitásokról, hagyományos eledelekről, fantáziaszülte fogásokról, gyors és babrás ételekről, sós és édes dolgokról, mindarról, amit főzök, tudok vagy csak tanulgatok.
Hogy mi nem lesz benne? Hát egy bizonyos: nem lesz sem ubisali, sem koviubi, sem naci vagy ruci, ellenben lesz benne murok, vineta, ereszték és más kifejezések. (Ha úgy gondolom, hogy nem közérthető, meg fogom azért magyarázni.)
Hogy mi lesz benne? Hát, terveim szerint gyorsan (és kevésbbé gyorsan) elkészíthető, finom, és (néha kevésbbé) zsebkímélő ételek receptjei, ahol pedig csak tehetem, fotókkal illusztrálok, akár lépésről lépésre is.
Remélem, bárki talál majd benne kedvére valót. Jó főzőcskézést, jó étvágyat!
4 megjegyzés:
- kata írta...
-
Én sejtettem.
Mert a lányok oldalánál hallgattál kajaügyben.
Én drukkoltam, hogy legyen.
:)
Kata - 2008. október 19. 9:23
- Timi írta...
-
Bibííí én tudom, mi az az ereszték! :))))
.. mert van nekem egy kolozsvári barátnőm, háháá... és már teljesen ki vagyok tanítva Erdély-ügyben :))))
de én akkor is zakuszka-rajongó maradok, bár nagyon várom a receptjeidet, Edithkém! :))) lassan jön úgyis a Márton-nap, majd figyelgetek, mit írsz akkortájt :))
Gratulálok az új bloghoz, majd jövök "hozzád", ha bajban leszek :)
puszi: Timi - 2008. október 19. 22:31
- ilgya írta...
-
Gratulálok a bloghoz! Sok sikert kívánok hozzá és sok sok finom receptet!!!
- 2008. október 20. 19:17
- Ré írta...
-
Alig sikerült megtalálnom az első bejegyzésedet, de megérte, naaaagyon tetszik :)) Megmosolyogtatott...nem is kicsit.
- 2009. január 30. 18:51
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Én sejtettem.
Mert a lányok oldalánál hallgattál kajaügyben.
Én drukkoltam, hogy legyen.
:)
Kata
Bibííí én tudom, mi az az ereszték! :))))
.. mert van nekem egy kolozsvári barátnőm, háháá... és már teljesen ki vagyok tanítva Erdély-ügyben :))))
de én akkor is zakuszka-rajongó maradok, bár nagyon várom a receptjeidet, Edithkém! :))) lassan jön úgyis a Márton-nap, majd figyelgetek, mit írsz akkortájt :))
Gratulálok az új bloghoz, majd jövök "hozzád", ha bajban leszek :)
puszi: Timi
Gratulálok a bloghoz! Sok sikert kívánok hozzá és sok sok finom receptet!!!
Alig sikerült megtalálnom az első bejegyzésedet, de megérte, naaaagyon tetszik :)) Megmosolyogtatott...nem is kicsit.
Megjegyzés küldése