2009. február 6., péntek
Csirkecombok Waldorf-salátával
A combokat egy éjszakán át pácoltam: 5 cikk fokhagymát áttörtem, elkevertem sóval, borssal, pirospaprikával, 4 ek. szójaszósszal, kb. 1 dl borral és néhány kanál olívaolajjal. A combokat beleforgattam és állni hagytam. Reggel átforgattam őket, majd utána is időnként megrázogattam.
Elkészítés előtt lisztbe mártottam őket és forró, bő olajban elősütöttem, majd egy tepsibe tettem, pici vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és készre pároltam. Végül egy kicsit pirítottam fólia nélkül.
A salátához zellergumót használtam. Ha jól tudom, az eredetihez a szárzellert használják, de én olyat még sosem ettem, és nem is vettem, mert mindig túl drágának találtam. Ettől az ételtől si féltem, hiszen almát kell összekeverni zöldséggel és majonézzel, nem tudtam, milyen fogadtatásban lesz része, de alaptalan volt a félelmem, Férjecskémnek is nagyon ízlett. Amúgy minden salátát nagyon szeret.
Szóval a zellert és az almát először vékony szeletekre vágtam, majd felcsíkoztam. (Az almát nem szabad reszelni, mert akkor túl sok levet ereszt, a zelelrt viszont lehet.) Jól meglocsoltam citromlével őket, hogy ne barnuljanak. Sóztam és egy icipici cukorral is megszórtam. Közben egy tojásból majonézt készítettem, majd lazítottam tejföllel és joghurttal. Jól összekevertem, még sóztam egy picit és már kész is volt. Akkor nem volt dióm, hogy megszórjam vele, de így is nagyon finom volt.
2009. február 6., péntek
Csirkecombok Waldorf-salátával
A combokat egy éjszakán át pácoltam: 5 cikk fokhagymát áttörtem, elkevertem sóval, borssal, pirospaprikával, 4 ek. szójaszósszal, kb. 1 dl borral és néhány kanál olívaolajjal. A combokat beleforgattam és állni hagytam. Reggel átforgattam őket, majd utána is időnként megrázogattam.
Elkészítés előtt lisztbe mártottam őket és forró, bő olajban elősütöttem, majd egy tepsibe tettem, pici vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és készre pároltam. Végül egy kicsit pirítottam fólia nélkül.
A salátához zellergumót használtam. Ha jól tudom, az eredetihez a szárzellert használják, de én olyat még sosem ettem, és nem is vettem, mert mindig túl drágának találtam. Ettől az ételtől si féltem, hiszen almát kell összekeverni zöldséggel és majonézzel, nem tudtam, milyen fogadtatásban lesz része, de alaptalan volt a félelmem, Férjecskémnek is nagyon ízlett. Amúgy minden salátát nagyon szeret.
Szóval a zellert és az almát először vékony szeletekre vágtam, majd felcsíkoztam. (Az almát nem szabad reszelni, mert akkor túl sok levet ereszt, a zelelrt viszont lehet.) Jól meglocsoltam citromlével őket, hogy ne barnuljanak. Sóztam és egy icipici cukorral is megszórtam. Közben egy tojásból majonézt készítettem, majd lazítottam tejföllel és joghurttal. Jól összekevertem, még sóztam egy picit és már kész is volt. Akkor nem volt dióm, hogy megszórjam vele, de így is nagyon finom volt.
5 megjegyzés:
- Ré írta...
-
Megsütöttem a muffint, ha gondolod, less be hozzám. Puszi
- 2009. február 6. 12:32
- sedith írta...
-
Ré, már belestem és írtam volna, de nem tudok. :( Most sem engedi lenyitni a profilválasztást. Egyszerűen kicsire van ugorva az ablak, ott a nyíl, de nem gördíti le. Valaki találkozott még ezzel a problémával Rékánál? Vagy vajon tőlem származik a baj?
Örülök, hogy nem hagyott nyugodni! ;) És összehasonlítva a saját recepteddel, melyik lenne a nyertes? Én most nem tudtam még elkészíteni, mert sajna, nem úgy állunk pénzügyileg. Pedig nem drága, de mégis luxus lenne per pillanat. :-$
Edith - 2009. február 6. 15:16
- Ré írta...
-
Hmm...az az igazság, hogy én az olajra esküszöm, nem lesz ragacsos tőle a süti. A marcipándarabok viszont nagyon fincsik voltak benne, de a következő gyümölcsös lesz, én attól várok sokat...Hamarosan megsütöm s arról is beszámolok. Egy másik dolog: írtad az eredeti receptnél, hogy a muffin közepe felnő, oldalt viszont lapos marad. Na, nekem pont ez volt az első rendnél, aztán rájöttem a hibára. A forma oldalát nem szabad kiolajozni/vajazni, mert attól nem tud szépen felnőni a tészta. A következőknél csak az alját kentem be, és szép gombák lettek. :D
- 2009. február 6. 15:56
- kata írta...
-
Vagyok olyan hülye,hogy éjfél és egy tábla csoki után benézek,hogy mit főztél.
Korog a gyomrom... - 2009. február 7. 1:22
- Kati írta...
-
Nagyon fincsi lehetett. A Waldorffal már én is "szemezgettem", de nem volt hozzá elég bátorságom. talán majd most! ;)
- 2009. február 9. 21:03
5 megjegyzés:
Megsütöttem a muffint, ha gondolod, less be hozzám. Puszi
Ré, már belestem és írtam volna, de nem tudok. :( Most sem engedi lenyitni a profilválasztást. Egyszerűen kicsire van ugorva az ablak, ott a nyíl, de nem gördíti le. Valaki találkozott még ezzel a problémával Rékánál? Vagy vajon tőlem származik a baj?
Örülök, hogy nem hagyott nyugodni! ;) És összehasonlítva a saját recepteddel, melyik lenne a nyertes? Én most nem tudtam még elkészíteni, mert sajna, nem úgy állunk pénzügyileg. Pedig nem drága, de mégis luxus lenne per pillanat. :-$
Edith
Hmm...az az igazság, hogy én az olajra esküszöm, nem lesz ragacsos tőle a süti. A marcipándarabok viszont nagyon fincsik voltak benne, de a következő gyümölcsös lesz, én attól várok sokat...Hamarosan megsütöm s arról is beszámolok. Egy másik dolog: írtad az eredeti receptnél, hogy a muffin közepe felnő, oldalt viszont lapos marad. Na, nekem pont ez volt az első rendnél, aztán rájöttem a hibára. A forma oldalát nem szabad kiolajozni/vajazni, mert attól nem tud szépen felnőni a tészta. A következőknél csak az alját kentem be, és szép gombák lettek. :D
Vagyok olyan hülye,hogy éjfél és egy tábla csoki után benézek,hogy mit főztél.
Korog a gyomrom...
Nagyon fincsi lehetett. A Waldorffal már én is "szemezgettem", de nem volt hozzá elég bátorságom. talán majd most! ;)
Megjegyzés küldése