2009. március 7., szombat

Sárgarépasaláta tükörtojással



Tegnap valami gyors ebédet akartam magamnak. Hááát, mi gyorsabb egy tükörtojásnál? Szinte semmi. De nem akartam csak úgy befalni, hanem fel akartam dobni valamivel. A hűtőben 2 murokkal (sárgarépával) néztem farkasszemet, és már döntöttem is. Ilyet még nem ettem és nem készítettem, de biztos voltam benne, hogy finom lesz. A lányoknak is készítettem; nekik finomra reszeltem a murkot, magamnak a nagylyukú reszelőn. Ezután megsóztam, megszórtam fokhagymagranulátummal, meglocsoltam 1 kanálnyi olívaolajjal és végül nyakonöntöttem egy kis doboz joghurttal. Szárított oregánót tettem bele. A lányoknak is ugyanez volt az ízesítés, de sokkal enyhébben. Kisebbikem csak amúgy tátogott, ha nem adtam elég gyorsan, méltatlankodva reklamált. Nagyobbikom, az ebédje után, tükörtojást is evett a LépaLobi-saláta mellé.:D

Ez az „étel” tényleg 10 perc alatt készen volt, és mintegy mellékesen, nagyon jólesett.

(Jaj, másnak lehet, hogy nem így néz ki a tükörtojása, de én egy kanállal mindig locsolom a forró olajat a sárgájára, hogy az a fehérje, ami körülveszi, megszilárduljon. Nem szeretem, ha zselatinszerű akármik nyúlnak, amikor mártogatom a sárgáját. Mert az azért nagyon is folyós marad!)

5 megjegyzés:

Annamari írta...

Én is úgy szeretem, ha nem folyik a fehérje. Nem vagy ezzel egyedül. Sőt, én a sárgáját is maximum félfolyósan bírom elfogyasztani. Hallom is eleget, hogy ez nem is az, ami, de nekem akkor is így ízlik :-).

sedith írta...

Krókusz, amikor felnyitom a "burkot", még szórok egy icipici sót a sárgájára, mert ha nem, eléggé érzem a nyers tojás ízét és úgy én sem bírom megenni.
Puszi

Kati írta...

Az én tükörtojásomnak pedig még a sárgája sem folyik. Ugyanis tovább "lötyögtetem" rá az olajat, mert én úgy szeretem. :)
Apropó! A spenót mellé mit esztek a tojáson kívül?

Kati írta...

Ja! És ételízesítővel szórom meg, rögtön, amikor az olajba ütöm. Próbáld ki, finomabb, mint sóval. :)

sedith írta...

Semmit. Hát éppen az a jó benne, hogy nem kell mellé hús:D vagy bármi más.:D De ritkán készül, mert a férjem nincs oda érte. Megeszi, de én a lányokkal sokkal gyakrabban eszem.
A spenótot viszont szereti, nyersen salátákban vagy másképp elkészítve.

Az a helyzet, hogy én az ételízesítőt szinte teljesen kiűztem a konyhából. Főleg mióta vannak a lányok, és főleg, mióta Boró is azt eszi, amit mi. Tartok itthon némi leveskockát, és ennyi. Pedig régebb nagyon sokat használtam, volt hogy azzal sóztam.:-$ És tudod, mi az érdekes? Hogy nem is igazán hiányzik az íze. Szándékszom házilag készíteni, még valamikor lánykoromban volt ilyen próbálkozásom, és úgy emlékszem, bevált. A zöldségeket meg kellene aszalni, aztán ledarálni, majd sóval összekeverni. Amit még szoktam, hoyg a zöldségeket nyersen ledarálom és úgy keverem össze sóval. Üvegekbe téve jól eláll.
Puszi :)

Related Posts with Thumbnails

2009. március 7., szombat

Sárgarépasaláta tükörtojással



Tegnap valami gyors ebédet akartam magamnak. Hááát, mi gyorsabb egy tükörtojásnál? Szinte semmi. De nem akartam csak úgy befalni, hanem fel akartam dobni valamivel. A hűtőben 2 murokkal (sárgarépával) néztem farkasszemet, és már döntöttem is. Ilyet még nem ettem és nem készítettem, de biztos voltam benne, hogy finom lesz. A lányoknak is készítettem; nekik finomra reszeltem a murkot, magamnak a nagylyukú reszelőn. Ezután megsóztam, megszórtam fokhagymagranulátummal, meglocsoltam 1 kanálnyi olívaolajjal és végül nyakonöntöttem egy kis doboz joghurttal. Szárított oregánót tettem bele. A lányoknak is ugyanez volt az ízesítés, de sokkal enyhébben. Kisebbikem csak amúgy tátogott, ha nem adtam elég gyorsan, méltatlankodva reklamált. Nagyobbikom, az ebédje után, tükörtojást is evett a LépaLobi-saláta mellé.:D

Ez az „étel” tényleg 10 perc alatt készen volt, és mintegy mellékesen, nagyon jólesett.

(Jaj, másnak lehet, hogy nem így néz ki a tükörtojása, de én egy kanállal mindig locsolom a forró olajat a sárgájára, hogy az a fehérje, ami körülveszi, megszilárduljon. Nem szeretem, ha zselatinszerű akármik nyúlnak, amikor mártogatom a sárgáját. Mert az azért nagyon is folyós marad!)

5 megjegyzés:

Annamari írta...

Én is úgy szeretem, ha nem folyik a fehérje. Nem vagy ezzel egyedül. Sőt, én a sárgáját is maximum félfolyósan bírom elfogyasztani. Hallom is eleget, hogy ez nem is az, ami, de nekem akkor is így ízlik :-).

sedith írta...

Krókusz, amikor felnyitom a "burkot", még szórok egy icipici sót a sárgájára, mert ha nem, eléggé érzem a nyers tojás ízét és úgy én sem bírom megenni.
Puszi

Kati írta...

Az én tükörtojásomnak pedig még a sárgája sem folyik. Ugyanis tovább "lötyögtetem" rá az olajat, mert én úgy szeretem. :)
Apropó! A spenót mellé mit esztek a tojáson kívül?

Kati írta...

Ja! És ételízesítővel szórom meg, rögtön, amikor az olajba ütöm. Próbáld ki, finomabb, mint sóval. :)

sedith írta...

Semmit. Hát éppen az a jó benne, hogy nem kell mellé hús:D vagy bármi más.:D De ritkán készül, mert a férjem nincs oda érte. Megeszi, de én a lányokkal sokkal gyakrabban eszem.
A spenótot viszont szereti, nyersen salátákban vagy másképp elkészítve.

Az a helyzet, hogy én az ételízesítőt szinte teljesen kiűztem a konyhából. Főleg mióta vannak a lányok, és főleg, mióta Boró is azt eszi, amit mi. Tartok itthon némi leveskockát, és ennyi. Pedig régebb nagyon sokat használtam, volt hogy azzal sóztam.:-$ És tudod, mi az érdekes? Hogy nem is igazán hiányzik az íze. Szándékszom házilag készíteni, még valamikor lánykoromban volt ilyen próbálkozásom, és úgy emlékszem, bevált. A zöldségeket meg kellene aszalni, aztán ledarálni, majd sóval összekeverni. Amit még szoktam, hoyg a zöldségeket nyersen ledarálom és úgy keverem össze sóval. Üvegekbe téve jól eláll.
Puszi :)