2009. március 15., vasárnap

Szalonnás steak


Nagyon elmaradtam az írogatással, lehet nem is tudok bepótolni mindent, de igyekszem!

Még szerdán készült ez a finomság, ezzel vártam haza Férjecskémet a hosszú, 6 órás útról. Igenám, de picivel hamarabb érkezett, mint előrejelezte, úgyhogy a köretnek való még nem volt el(ő)készítve, így hősiesen feláldozta magát és a húst csupán savanyúsággal ette:D Mint mondta, engedtessék meg neki is, hogy húsnapja legyen!:P



Ehhez igazából szűzpecsenyére lett volna szükség, de így combból is finom lett. (Mert megkóstoltam, hiába volt zöldségnapom!) A húsdarabom nem volt valami szép, szabályos alakú, ezért letettem a bécsi szelet-készítésről és inkább ezt találtam ki. A húst hosszában kettőbe, majd kis, kb. 2 cm vastag érmékre vágtam. Megszórtam őket só-bors-paprika-őrölt kömény keverékével és néhány órát pihentek a hűtőben. Sütés előtt a nemrég (el)hozott házi füstölt szalonnát először vékony szeletekre, majd hosszában kettőbe vágtam, így ezek is kb. 2 cm-esek lettek. A húsdarabokat kvázi kerekre formáztam (nyomogatással) és a szalonnaszeletekkel körbetekertem. 2-2 fogpiszkálóval tűztem meg őket. A serpenyőben nagyon kevés olajat hevítettem és beleraktam a hússzeleteket.



Mindkét oldalukon kb. 5-6 percig sütöttem, végül pedig alájuk öntöttem 2 dl-nyi bort és néha átforgatva őket, addig pároltam, míg a bor elpárolgott. Nagyon jó puhák lettek, kívül szép pirosak, belül még enyhén rózsaszínesek, Férjecském és anyósom is dicsérte. Savanyúkáposzta volt a körete.:D (Eredetileg krumplipürét akartam.)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2009. március 15., vasárnap

Szalonnás steak


Nagyon elmaradtam az írogatással, lehet nem is tudok bepótolni mindent, de igyekszem!

Még szerdán készült ez a finomság, ezzel vártam haza Férjecskémet a hosszú, 6 órás útról. Igenám, de picivel hamarabb érkezett, mint előrejelezte, úgyhogy a köretnek való még nem volt el(ő)készítve, így hősiesen feláldozta magát és a húst csupán savanyúsággal ette:D Mint mondta, engedtessék meg neki is, hogy húsnapja legyen!:P



Ehhez igazából szűzpecsenyére lett volna szükség, de így combból is finom lett. (Mert megkóstoltam, hiába volt zöldségnapom!) A húsdarabom nem volt valami szép, szabályos alakú, ezért letettem a bécsi szelet-készítésről és inkább ezt találtam ki. A húst hosszában kettőbe, majd kis, kb. 2 cm vastag érmékre vágtam. Megszórtam őket só-bors-paprika-őrölt kömény keverékével és néhány órát pihentek a hűtőben. Sütés előtt a nemrég (el)hozott házi füstölt szalonnát először vékony szeletekre, majd hosszában kettőbe vágtam, így ezek is kb. 2 cm-esek lettek. A húsdarabokat kvázi kerekre formáztam (nyomogatással) és a szalonnaszeletekkel körbetekertem. 2-2 fogpiszkálóval tűztem meg őket. A serpenyőben nagyon kevés olajat hevítettem és beleraktam a hússzeleteket.



Mindkét oldalukon kb. 5-6 percig sütöttem, végül pedig alájuk öntöttem 2 dl-nyi bort és néha átforgatva őket, addig pároltam, míg a bor elpárolgott. Nagyon jó puhák lettek, kívül szép pirosak, belül még enyhén rózsaszínesek, Férjecském és anyósom is dicsérte. Savanyúkáposzta volt a körete.:D (Eredetileg krumplipürét akartam.)

Nincsenek megjegyzések: