Még mindig orda...
Az a helyzet vele, hogy csak egészen frissen jó, 2-3 nap után már a hűtőben is ízt kap. Éppen ezért szokás csak kis adagokat venni, pl. 1 kiló orda már hatalmas mennyiség és ha az ember nem tud mit kezdeni vele, akkor kidobott pénz! Én most sokat kaptam, ettünk belőle csak úgy, reggelihez, majd a muffint készítettem és még mindig maradt jó negyedkiló.
Először a palacsintatésztát készítettem el. Nen írok adagokat, mert nem tudok, általában „szemre” csinálom. Ezúttal 1 egész tojást és két tojásfehérjét tettem bele, mert a sárgákat felhasználtam a krémhez. Ezért azt javaslom, hogy ki-ki a saját receptje szerint csináljon palacsintamasszát és süsse meg a palacsintákat. (Nem vagyok túl hasznos a kezdő háziasszonyoknak!)
A krémhez a két tojássárgáját elkevertem 5 ek cukorral és 1 citrom reszelt héjával. Kézi mixerrel jól felhabosítottam. Ezután belemorzsoltam az ordát (nagyobb darabokba, de széttörtem) és 1 púpozott ek-nyi nagyon finomra aprított friss kaprot. Végül, hogy jó krémes legyen, 3-4 ek. tejet is kavartam bele. Citromhéj helyett lehet vaníliával vagy rumaromával ízesíteni.
A palacsintákat megkentem 1-1 kanálnyi töltelékkel és feltekertem őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. május 12., kedd
Kapros-ordás palacsinta
Még mindig orda...
Az a helyzet vele, hogy csak egészen frissen jó, 2-3 nap után már a hűtőben is ízt kap. Éppen ezért szokás csak kis adagokat venni, pl. 1 kiló orda már hatalmas mennyiség és ha az ember nem tud mit kezdeni vele, akkor kidobott pénz! Én most sokat kaptam, ettünk belőle csak úgy, reggelihez, majd a muffint készítettem és még mindig maradt jó negyedkiló.
Először a palacsintatésztát készítettem el. Nen írok adagokat, mert nem tudok, általában „szemre” csinálom. Ezúttal 1 egész tojást és két tojásfehérjét tettem bele, mert a sárgákat felhasználtam a krémhez. Ezért azt javaslom, hogy ki-ki a saját receptje szerint csináljon palacsintamasszát és süsse meg a palacsintákat. (Nem vagyok túl hasznos a kezdő háziasszonyoknak!)
A krémhez a két tojássárgáját elkevertem 5 ek cukorral és 1 citrom reszelt héjával. Kézi mixerrel jól felhabosítottam. Ezután belemorzsoltam az ordát (nagyobb darabokba, de széttörtem) és 1 púpozott ek-nyi nagyon finomra aprított friss kaprot. Végül, hogy jó krémes legyen, 3-4 ek. tejet is kavartam bele. Citromhéj helyett lehet vaníliával vagy rumaromával ízesíteni.
A palacsintákat megkentem 1-1 kanálnyi töltelékkel és feltekertem őket.
Az a helyzet vele, hogy csak egészen frissen jó, 2-3 nap után már a hűtőben is ízt kap. Éppen ezért szokás csak kis adagokat venni, pl. 1 kiló orda már hatalmas mennyiség és ha az ember nem tud mit kezdeni vele, akkor kidobott pénz! Én most sokat kaptam, ettünk belőle csak úgy, reggelihez, majd a muffint készítettem és még mindig maradt jó negyedkiló.
Először a palacsintatésztát készítettem el. Nen írok adagokat, mert nem tudok, általában „szemre” csinálom. Ezúttal 1 egész tojást és két tojásfehérjét tettem bele, mert a sárgákat felhasználtam a krémhez. Ezért azt javaslom, hogy ki-ki a saját receptje szerint csináljon palacsintamasszát és süsse meg a palacsintákat. (Nem vagyok túl hasznos a kezdő háziasszonyoknak!)
A krémhez a két tojássárgáját elkevertem 5 ek cukorral és 1 citrom reszelt héjával. Kézi mixerrel jól felhabosítottam. Ezután belemorzsoltam az ordát (nagyobb darabokba, de széttörtem) és 1 púpozott ek-nyi nagyon finomra aprított friss kaprot. Végül, hogy jó krémes legyen, 3-4 ek. tejet is kavartam bele. Citromhéj helyett lehet vaníliával vagy rumaromával ízesíteni.
A palacsintákat megkentem 1-1 kanálnyi töltelékkel és feltekertem őket.
1 megjegyzés:
- sedith írta...
-
Szia, Macaroon, fagyasztottam ordát, de nem tetszett utána. Míg a túró valóban ugyanolyan marad, az orda morzsolódik. Fel lehet használni, persze, pl. palacsintába :D, de már nem olyan, mint frissen. Ezért igyekeztem felhasználni. De amúgy köszi a tippet. És amúgy ... gyere máskor is!:)
- 2009. május 12. 13:41
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Szia, Macaroon, fagyasztottam ordát, de nem tetszett utána. Míg a túró valóban ugyanolyan marad, az orda morzsolódik. Fel lehet használni, persze, pl. palacsintába :D, de már nem olyan, mint frissen. Ezért igyekeztem felhasználni. De amúgy köszi a tippet. És amúgy ... gyere máskor is!:)
Megjegyzés küldése