VKF! kiírásakor: - Na jó, szóval, krumpli.
Egy idő után: - Jó, hogy krumpli... ki nem tud krumpliból főzni?!
Pár nappal ezelőtt: - Krumpliiiii???
Tegnap: - Na, erről lemaradtam.
Tegnap este: Az ihlet (fehér galamb vagy tüzes lángnyelv képében – ki ahogy akarja) megszállt.
Most: VKF!
Szomorúan (bár még nem a fürdőszobai csőtörés miatt) nézegettem a VKF!-re már beküldött recepteket. És akkor, mint egy üstökös, úgy csapott le rám Garffyka bejegyzésének címe: VKF! - valami édeset! Nem olvastam végig, csak az első néhány sort, hogy megbizonyosodjak: nem ugyanarról van szó, amire én gondoltam, és már vettem is az irányt a konyha felé, pár perc múlva pedig már vígan főtt a három krumpli az egyszer, évekkel ezelőtt kipróbált édességhez, a négerbogyókhoz. A négerbogyók kitűnő gluténmentes változata a kekszes kókuszgolyónak, bár természetesen, nem ez az elsődleges szempont. Csak egyszerűen finom.
Négerbogyók
Hozzávalók:
- 3 db krumpli (jó félkiló)
- 20 dkg darált dióbél
- 15 dkg porcukor
- 1-2 ek. kakaó
- 3 tk. rumaroma (én most vaníliával készítettem)
- kókuszreszelék, színes cukorkák, kristálycukor, csokiforgács a hempergetéshez
A krumplit puhára főzzük (nekem nyersen 560 g volt a 3), majd villával jól összetörjük, esetleg lereszeljük. Beletesszük a többi hozzávalót és jól eldolgozzuk. Jól formálható masszát kell kapnunk. Ha véletlenül nem elég kemény (krumplik mérete, fajtája ezt befolyásolhatja), további darált dióval, esetleg prézlivel segíthetünk rajta; ha pedig túl kemény lenne, akkor egy kevés lekvárral, tejjel igazíthatjuk meg.
Ennyi. Gombócokat formálunk belőle és tetszés szerint a felsoroltak valamelyikébe vagy mindegyikébe hempergetjük.
Jó étvágyat!
KRUMP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. május 31., vasárnap
VKF! XXV. - Krumplira fel! - Négerbogyók
VKF! kiírásakor: - Na jó, szóval, krumpli.
Egy idő után: - Jó, hogy krumpli... ki nem tud krumpliból főzni?!
Pár nappal ezelőtt: - Krumpliiiii???
Tegnap: - Na, erről lemaradtam.
Tegnap este: Az ihlet (fehér galamb vagy tüzes lángnyelv képében – ki ahogy akarja) megszállt.
Most: VKF!
Szomorúan (bár még nem a fürdőszobai csőtörés miatt) nézegettem a VKF!-re már beküldött recepteket. És akkor, mint egy üstökös, úgy csapott le rám Garffyka bejegyzésének címe: VKF! - valami édeset! Nem olvastam végig, csak az első néhány sort, hogy megbizonyosodjak: nem ugyanarról van szó, amire én gondoltam, és már vettem is az irányt a konyha felé, pár perc múlva pedig már vígan főtt a három krumpli az egyszer, évekkel ezelőtt kipróbált édességhez, a négerbogyókhoz. A négerbogyók kitűnő gluténmentes változata a kekszes kókuszgolyónak, bár természetesen, nem ez az elsődleges szempont. Csak egyszerűen finom.
Négerbogyók
Hozzávalók:
- 3 db krumpli (jó félkiló)
- 20 dkg darált dióbél
- 15 dkg porcukor
- 1-2 ek. kakaó
- 3 tk. rumaroma (én most vaníliával készítettem)
- kókuszreszelék, színes cukorkák, kristálycukor, csokiforgács a hempergetéshez
A krumplit puhára főzzük (nekem nyersen 560 g volt a 3), majd villával jól összetörjük, esetleg lereszeljük. Beletesszük a többi hozzávalót és jól eldolgozzuk. Jól formálható masszát kell kapnunk. Ha véletlenül nem elég kemény (krumplik mérete, fajtája ezt befolyásolhatja), további darált dióval, esetleg prézlivel segíthetünk rajta; ha pedig túl kemény lenne, akkor egy kevés lekvárral, tejjel igazíthatjuk meg.
Ennyi. Gombócokat formálunk belőle és tetszés szerint a felsoroltak valamelyikébe vagy mindegyikébe hempergetjük.
Jó étvágyat!
KRUMP. - 2015.
Egy idő után: - Jó, hogy krumpli... ki nem tud krumpliból főzni?!
Pár nappal ezelőtt: - Krumpliiiii???
Tegnap: - Na, erről lemaradtam.
Tegnap este: Az ihlet (fehér galamb vagy tüzes lángnyelv képében – ki ahogy akarja) megszállt.
Most: VKF!
Szomorúan (bár még nem a fürdőszobai csőtörés miatt) nézegettem a VKF!-re már beküldött recepteket. És akkor, mint egy üstökös, úgy csapott le rám Garffyka bejegyzésének címe: VKF! - valami édeset! Nem olvastam végig, csak az első néhány sort, hogy megbizonyosodjak: nem ugyanarról van szó, amire én gondoltam, és már vettem is az irányt a konyha felé, pár perc múlva pedig már vígan főtt a három krumpli az egyszer, évekkel ezelőtt kipróbált édességhez, a négerbogyókhoz. A négerbogyók kitűnő gluténmentes változata a kekszes kókuszgolyónak, bár természetesen, nem ez az elsődleges szempont. Csak egyszerűen finom.
Négerbogyók
Hozzávalók:
- 3 db krumpli (jó félkiló)
- 20 dkg darált dióbél
- 15 dkg porcukor
- 1-2 ek. kakaó
- 3 tk. rumaroma (én most vaníliával készítettem)
- kókuszreszelék, színes cukorkák, kristálycukor, csokiforgács a hempergetéshez
A krumplit puhára főzzük (nekem nyersen 560 g volt a 3), majd villával jól összetörjük, esetleg lereszeljük. Beletesszük a többi hozzávalót és jól eldolgozzuk. Jól formálható masszát kell kapnunk. Ha véletlenül nem elég kemény (krumplik mérete, fajtája ezt befolyásolhatja), további darált dióval, esetleg prézlivel segíthetünk rajta; ha pedig túl kemény lenne, akkor egy kevés lekvárral, tejjel igazíthatjuk meg.
Ennyi. Gombócokat formálunk belőle és tetszés szerint a felsoroltak valamelyikébe vagy mindegyikébe hempergetjük.
Jó étvágyat!
KRUMP. - 2015.
6 megjegyzés:
- murok marci írta...
-
hú, de csinosak lettek. sose jutott volna ilyesmi az eszembe. most már az én receptem olyan kis snassznak tünik...
- 2009. május 31. 12:31
- sedith írta...
-
Nokedli, az ízük is jó lett! Senki sem mondaná meg, hogy krumpli az alapanyaguk!
Pedig irtó klassz a te recepted! Szívesen megenném!:) - 2009. május 31. 16:45
- duende írta...
-
De jól néznek ki Edit! És tényleg, nekem sem jutott volna eszembe ilyen krumpliból...
- 2009. május 31. 20:17
- Kati írta...
-
Milyen egyszerű, s mégis különleges! Biztos finom is. :)
Köszönöm a sipkát! :) - 2009. június 1. 23:12
- sedith írta...
-
Köszi, Duende! Azért a receptet nem én találtam ki; évekkel ezelőtt másoltam ki egy lapból, de már fogalmam sincs honnan.
- 2009. június 2. 11:57
- sedith írta...
-
KAti, köszi neked is, finom is volt!:) Próbáld majd ki!:)
És nincs mit (a sipkát illetően)! - 2009. június 2. 11:58
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
hú, de csinosak lettek. sose jutott volna ilyesmi az eszembe. most már az én receptem olyan kis snassznak tünik...
Nokedli, az ízük is jó lett! Senki sem mondaná meg, hogy krumpli az alapanyaguk!
Pedig irtó klassz a te recepted! Szívesen megenném!:)
De jól néznek ki Edit! És tényleg, nekem sem jutott volna eszembe ilyen krumpliból...
Milyen egyszerű, s mégis különleges! Biztos finom is. :)
Köszönöm a sipkát! :)
Köszi, Duende! Azért a receptet nem én találtam ki; évekkel ezelőtt másoltam ki egy lapból, de már fogalmam sincs honnan.
KAti, köszi neked is, finom is volt!:) Próbáld majd ki!:)
És nincs mit (a sipkát illetően)!
Megjegyzés küldése