2009. június 2., kedd

Tavaszi fűszerkeverék

Egyszer már írtam a tavaszi fűszerkeverékről, most viszont már el is készítettem a következő évre való adagot. Picit módosítottam idei keverékemet, mert nem jutottam hozzá friss csomborhoz(borsikafű), illetve hozzájutottam 3 tőhöz, de mivel gyökerestül voltak és a családban senkinek sem lenne idén csomborja, inkább "feláldoztam" őket ültetésre. Szóval ez hiányzik a mostani keverékemből, de sebaj. Pl. most tettem bele pluszban zöldhagymaszárat. Ehelyett viszont snidlinget is lehet használni. Kakukkfüvet sem tettem bele, de ezt nem is mindig szoktam, mert erősem megváltoztatja az ízét. A mostani teljesen hétköznapi, megszokott fűszernövényekből készült, a lestyánon kívül még Férjecském sem találhat benne kivetnivalót, de azt úgy eldugtam a többi között, hogy észre sem fogja venni.

Általában főzelékek ízesítésére használom, de ezzel szoktam feldobni egy-egy jellegtelenebb ízű-színű zöldséglevest is, illetve vasárnap ezzel szórtam meg a tepsiben sült újkrumplit.

Szóval, a recept csak annyi, hogy a fűszernövényeket - ezúttal petrezselyemzöldet, kaprot, lestyánt, zöldhagymaszárat, zöld fokhagymaszárat és zellerlevelet - jól megmosom, konyharuhával megszikkasztom, majd apróra vagdalom. Összekeverem őket és egy jól záródó (pl. fagyis) dobozban a fagyasztóban tárolom. Ha kellően szárazak a növények, akkor fagyosan sem ragadnak össze és mindig annyit lehet kivenni a dobozból egy kanállal, amennyire éppen szükség van.

EK- 2010/10


9 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez nagyon nagy ötlet! Én is alkalmazni fogom! Köszi

duende írta...

Sajna nekem nincs normális fagyasztóm... De majd csinálok olajban ilyet, szerintem úgy is jó lesz!

Kati írta...

Én is, én is teszek el!!! Nem biztos, hogy épp ilyet, de szerencsére nagyon sok most a friss zöldség anyunál is, anyósnál is, valamit összehozok. :) Köszi az ötletet!

Renáta baba írta...

Meglepetés!!!!!
http://gasztro.receptem.com/
Ahogy ráklikkeltem,felismertem!!!

sedith írta...

Wise lady, örülök, hogy tetszik az ötlet.:) Csak rajta!

sedith írta...

Duende, biztos,hogy úgy is jó lesz,sőt,még fűszeres olajad is lesz! :)

sedith írta...

Kati, a lehetőségek tárháza végtelen,abbólkészítsd, azt vegzíts,ami neked jólesik és tudod,hogy szeretitek!:)

sedith írta...

Eszter,köszi,hogy szóltál!:) Bár ezt az oldalt már ismerem.Mégsokilyen site van,ahonnan rá lehet jutni a naplómra!:)

Ági írta...

Edith!

Zseniális ötlet!!- én is meg fogom csinálni. Most rákaptam az ablakban tartott cserepekben növesztette bazsalikomra, kakukkfűre és oregánóra, szinte csak így frissen használom ezeket a fűszereket.

Már akartam reagálni korábbi leveledre, azazhogy nekem köszönheted valamelyest a főzős blogod indításának ötletét. Hát nagyon büszke vagyok magamra, mert ilyen gyöngyszem,ilyen értékes receptgyűjtemény bizony kevés van a nagy gasztroblog világban.
Puszillak és köszönet a sok ötletért,

Ágnes

Related Posts with Thumbnails

2009. június 2., kedd

Tavaszi fűszerkeverék

Egyszer már írtam a tavaszi fűszerkeverékről, most viszont már el is készítettem a következő évre való adagot. Picit módosítottam idei keverékemet, mert nem jutottam hozzá friss csomborhoz(borsikafű), illetve hozzájutottam 3 tőhöz, de mivel gyökerestül voltak és a családban senkinek sem lenne idén csomborja, inkább "feláldoztam" őket ültetésre. Szóval ez hiányzik a mostani keverékemből, de sebaj. Pl. most tettem bele pluszban zöldhagymaszárat. Ehelyett viszont snidlinget is lehet használni. Kakukkfüvet sem tettem bele, de ezt nem is mindig szoktam, mert erősem megváltoztatja az ízét. A mostani teljesen hétköznapi, megszokott fűszernövényekből készült, a lestyánon kívül még Férjecském sem találhat benne kivetnivalót, de azt úgy eldugtam a többi között, hogy észre sem fogja venni.

Általában főzelékek ízesítésére használom, de ezzel szoktam feldobni egy-egy jellegtelenebb ízű-színű zöldséglevest is, illetve vasárnap ezzel szórtam meg a tepsiben sült újkrumplit.

Szóval, a recept csak annyi, hogy a fűszernövényeket - ezúttal petrezselyemzöldet, kaprot, lestyánt, zöldhagymaszárat, zöld fokhagymaszárat és zellerlevelet - jól megmosom, konyharuhával megszikkasztom, majd apróra vagdalom. Összekeverem őket és egy jól záródó (pl. fagyis) dobozban a fagyasztóban tárolom. Ha kellően szárazak a növények, akkor fagyosan sem ragadnak össze és mindig annyit lehet kivenni a dobozból egy kanállal, amennyire éppen szükség van.

EK- 2010/10


9 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Ez nagyon nagy ötlet! Én is alkalmazni fogom! Köszi

duende írta...

Sajna nekem nincs normális fagyasztóm... De majd csinálok olajban ilyet, szerintem úgy is jó lesz!

Kati írta...

Én is, én is teszek el!!! Nem biztos, hogy épp ilyet, de szerencsére nagyon sok most a friss zöldség anyunál is, anyósnál is, valamit összehozok. :) Köszi az ötletet!

Renáta baba írta...

Meglepetés!!!!!
http://gasztro.receptem.com/
Ahogy ráklikkeltem,felismertem!!!

sedith írta...

Wise lady, örülök, hogy tetszik az ötlet.:) Csak rajta!

sedith írta...

Duende, biztos,hogy úgy is jó lesz,sőt,még fűszeres olajad is lesz! :)

sedith írta...

Kati, a lehetőségek tárháza végtelen,abbólkészítsd, azt vegzíts,ami neked jólesik és tudod,hogy szeretitek!:)

sedith írta...

Eszter,köszi,hogy szóltál!:) Bár ezt az oldalt már ismerem.Mégsokilyen site van,ahonnan rá lehet jutni a naplómra!:)

Ági írta...

Edith!

Zseniális ötlet!!- én is meg fogom csinálni. Most rákaptam az ablakban tartott cserepekben növesztette bazsalikomra, kakukkfűre és oregánóra, szinte csak így frissen használom ezeket a fűszereket.

Már akartam reagálni korábbi leveledre, azazhogy nekem köszönheted valamelyest a főzős blogod indításának ötletét. Hát nagyon büszke vagyok magamra, mert ilyen gyöngyszem,ilyen értékes receptgyűjtemény bizony kevés van a nagy gasztroblog világban.
Puszillak és köszönet a sok ötletért,

Ágnes