A fotón a legtávolabbi a tejmajonéz. A leginnenső a félperces majonéz, és a középső az a bizonyos másik. De az egyelőre titok.:) |
EK - 2012/3
A fotón a legtávolabbi a tejmajonéz. A leginnenső a félperces majonéz, és a középső az a bizonyos másik. De az egyelőre titok.:) |
A fotón a legtávolabbi a tejmajonéz. A leginnenső a félperces majonéz, és a középső az a bizonyos másik. De az egyelőre titok.:) |
Ez szuper,feltétlenül kipróbálom:) Kíváncsi vagyok a másikra is, hogy miből készül:)
Bár nekem semmi bajom a nyers tojásból készülő majonézzel, ez a tejes recept nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Trollanyu, az érdekes lesz! Nem is tudom, hogy tifelétek kapható-e az alapanyaga!:)
Csiperke, nekem sincs bajom a nyers tojással, de bárkinél előfordulhat, hogy elfogyott a tojás, a sarki boltba meg nincs hangulatunk elrohanni... Szóval, ismerni ezt, mint alternatívát, nem árt, sosem lehet tudni, mikor vesszük hasznát. :)
Na ilyenről nem is hallottam még:) Érdekes:) Gondoltam valamire, hogy miből készül a következő, de majd meglátom:)
Soha nem hallottam ilyesmirol, de ez nagyon klassz. Dietazom, de eszek mindent, csak keveset es ezzel most megtobb mindent ehetek' juhéééééé
Ilyesmiről én se hallottam még. Pont most diétazom és ezzel egy csomó mindent megehetek juhéééééééééééé
Nagyon örülök ennek a receptnek, szeretem a majonézt, de tojásallergiám van, így nem ehetek majonézt sem. Ki fogom próbálni.
Kati, érdekes bizony, én is szkeptikusan láttam hozzá!:) Ami még jó benne az az, hogy lehet fél adagot is készíteni belőle, ha kevesebb majonézre van szükséged.:) Na, és mire gondoltál?;)
Bibitta, nagyon örülök, ha akár egy kicsit is hozzájárulok valaki öröméhez. Hajrá!:)
Petronella, hát akkor te az a kategória leszel, akinek ez a recept "igazi kincs".:)
Brassóban van egy étterem, ahol pizzákat, tésztákat szoktunk olykor enni. Lehet kérni fokhagymakrémet. Na, azt szeretném valahogy reprodukálni, de még nem megy. És nem árulják el mi az.
Rettenetesen habos valami, gyönyörű halvány zöld színe van (nem tudom mitől, már ezen is gondolkodunk régóta) és fokhagyma íze. De semmilyen fokhagyma nyom nem lelhető fel benne, szóval már azon is gondolkodtam, hogy nem friss fokhagymából, hanem pl. granulátumból hozzák össze.
Ilyen leírás alapján ötlet esetleg?
Ez szuper! Ki fogom próbálni. Én még szoptatok, így a nyers tojásos verziótól tartanék.. Köszi a receptet! :) Melinda
Melinda, próbáld ki nyugodtan. Fontos, hogy a pohár alján először ne mozdítgasd a botmixert, hogy jól összeálljon a massza. Én azóta többször készítettem, és ugyanaz érvényes, mint a tojásosnál: ha nem lenne elég sűrű, még önteni kell hozzá egy kevés olajat. Múltkor olyan sűrű lett a tejmajonézem, hogy szinte vágni lehetett volna. Örülök, hoyg örülsz a receptnek. :)
4Gyerek!!
Bár eltelt 2 és fél év a kommented óta...
A medvehagymára gondoltál már? Az magyarázatot adna a zöld színre, és emlékeztet az íze a fokhagymáéra. :-)
Üdv.
Gika
12 megjegyzés:
Ez szuper,feltétlenül kipróbálom:) Kíváncsi vagyok a másikra is, hogy miből készül:)
Bár nekem semmi bajom a nyers tojásból készülő majonézzel, ez a tejes recept nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Trollanyu, az érdekes lesz! Nem is tudom, hogy tifelétek kapható-e az alapanyaga!:)
Csiperke, nekem sincs bajom a nyers tojással, de bárkinél előfordulhat, hogy elfogyott a tojás, a sarki boltba meg nincs hangulatunk elrohanni... Szóval, ismerni ezt, mint alternatívát, nem árt, sosem lehet tudni, mikor vesszük hasznát. :)
Na ilyenről nem is hallottam még:) Érdekes:) Gondoltam valamire, hogy miből készül a következő, de majd meglátom:)
Soha nem hallottam ilyesmirol, de ez nagyon klassz. Dietazom, de eszek mindent, csak keveset es ezzel most megtobb mindent ehetek' juhéééééé
Ilyesmiről én se hallottam még. Pont most diétazom és ezzel egy csomó mindent megehetek juhéééééééééééé
Nagyon örülök ennek a receptnek, szeretem a majonézt, de tojásallergiám van, így nem ehetek majonézt sem. Ki fogom próbálni.
Kati, érdekes bizony, én is szkeptikusan láttam hozzá!:) Ami még jó benne az az, hogy lehet fél adagot is készíteni belőle, ha kevesebb majonézre van szükséged.:) Na, és mire gondoltál?;)
Bibitta, nagyon örülök, ha akár egy kicsit is hozzájárulok valaki öröméhez. Hajrá!:)
Petronella, hát akkor te az a kategória leszel, akinek ez a recept "igazi kincs".:)
Brassóban van egy étterem, ahol pizzákat, tésztákat szoktunk olykor enni. Lehet kérni fokhagymakrémet. Na, azt szeretném valahogy reprodukálni, de még nem megy. És nem árulják el mi az.
Rettenetesen habos valami, gyönyörű halvány zöld színe van (nem tudom mitől, már ezen is gondolkodunk régóta) és fokhagyma íze. De semmilyen fokhagyma nyom nem lelhető fel benne, szóval már azon is gondolkodtam, hogy nem friss fokhagymából, hanem pl. granulátumból hozzák össze.
Ilyen leírás alapján ötlet esetleg?
Ez szuper! Ki fogom próbálni. Én még szoptatok, így a nyers tojásos verziótól tartanék.. Köszi a receptet! :) Melinda
Melinda, próbáld ki nyugodtan. Fontos, hogy a pohár alján először ne mozdítgasd a botmixert, hogy jól összeálljon a massza. Én azóta többször készítettem, és ugyanaz érvényes, mint a tojásosnál: ha nem lenne elég sűrű, még önteni kell hozzá egy kevés olajat. Múltkor olyan sűrű lett a tejmajonézem, hogy szinte vágni lehetett volna. Örülök, hoyg örülsz a receptnek. :)
4Gyerek!!
Bár eltelt 2 és fél év a kommented óta...
A medvehagymára gondoltál már? Az magyarázatot adna a zöld színre, és emlékeztet az íze a fokhagymáéra. :-)
Üdv.
Gika
Megjegyzés küldése