2014. május 25., vasárnap

Fahéjas-vaníliás sajttorta zebrásan

Nem lett olyan nagyon szép zebramintás, mert eléggé sűrű volt a massza, és nem folyt rendesen, ezért a végén kissé megrázogattam, de azért mégiscsak csíkos. Az íze pedig isteni. :) Aki nem hiszi, ... :) 


Fahéjas-vaníliás sajttorta zebrásan

Hozzávalók a laphoz: 40 dkg keksz, 5 dkg kókuszzsír, 2 dl tej; a krémhez: 5 tojás, 5 evőkanál fruktóz, 50 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 2 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vaníliaörlemény, kevés kókuszzsír.


Elkészítése: A kekszet ledaráljuk (vagy sodrófával finomra törjük), és jól összedolgozzuk a tejjel meg a felolvasztott kókuszzsírral. Sütőpapírral bélelt 26-28 cm-es tortaformába nyomkodjuk-simítjuk. Az egész tojásokat és a fruktózt kézi mixer segítségével habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a mascarponét, végül pedig a félkeményre vert tejszínt és a lisztet. Jól összedolgozzuk, majd a masszát kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a kakaót meg a fahéjat, a nagyobbik adaghoz pedig a vaníliát. A kétféle masszát rendre a kekszes alapra kanalazzuk úgy, hogy a közepére teszünk 3 evőkanálnyi sárga masszát, majd ennek a közepére 2 evőkanálnyi barnát, és addig folytatjuk ugyanígy a kanalazást, amíg az összeset a formába kanalaztuk. Végül, ha a krém nem terült el a forma teljes felületén, kissé megrázogatjuk, hogy teljesen befedje. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük kb. 25 percig, majd a hőt 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük tovább, míg a krém a közepén is kocsonyásra nem sül. Miután kihűlt, szépen lehet szeletelni. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. május 25., vasárnap

Fahéjas-vaníliás sajttorta zebrásan

Nem lett olyan nagyon szép zebramintás, mert eléggé sűrű volt a massza, és nem folyt rendesen, ezért a végén kissé megrázogattam, de azért mégiscsak csíkos. Az íze pedig isteni. :) Aki nem hiszi, ... :) 


Fahéjas-vaníliás sajttorta zebrásan

Hozzávalók a laphoz: 40 dkg keksz, 5 dkg kókuszzsír, 2 dl tej; a krémhez: 5 tojás, 5 evőkanál fruktóz, 50 dkg mascarpone, 4 dl tejszín, 2 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál vaníliaörlemény, kevés kókuszzsír.


Elkészítése: A kekszet ledaráljuk (vagy sodrófával finomra törjük), és jól összedolgozzuk a tejjel meg a felolvasztott kókuszzsírral. Sütőpapírral bélelt 26-28 cm-es tortaformába nyomkodjuk-simítjuk. Az egész tojásokat és a fruktózt kézi mixer segítségével habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a mascarponét, végül pedig a félkeményre vert tejszínt és a lisztet. Jól összedolgozzuk, majd a masszát kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a kakaót meg a fahéjat, a nagyobbik adaghoz pedig a vaníliát. A kétféle masszát rendre a kekszes alapra kanalazzuk úgy, hogy a közepére teszünk 3 evőkanálnyi sárga masszát, majd ennek a közepére 2 evőkanálnyi barnát, és addig folytatjuk ugyanígy a kanalazást, amíg az összeset a formába kanalaztuk. Végül, ha a krém nem terült el a forma teljes felületén, kissé megrázogatjuk, hogy teljesen befedje. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen sütjük kb. 25 percig, majd a hőt 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük tovább, míg a krém a közepén is kocsonyásra nem sül. Miután kihűlt, szépen lehet szeletelni. 

Nincsenek megjegyzések: