Ez egy sebtében összedobott sütemény, ami a ronda de isteni kategóriába tartozik. nem éppen ilyen kinézetű végeredményre számítottam, de az íze mindenért kárpótolt. Talán több krémsajttal, több tejszínnel vagy péppel kelltt volna csinálnom, esetleg egy kis zselatin is mehetett volna bele a jobb tartás végett, de egy hétköznap esti desszertnek igazán megfelelt így is. Sőt. :)
És amúgy nálunk kókusz-ananász háború folyik, mert a Nagy a kókuszt szereti, a Kicsi meg az ananászt. És mivel éppen kifogytam minden ananászbefőttből (általában van itthon néhány konzerv mindig), kénytelen voltam ananászaromát (fogalmam sincs, mikor vettem ilyesmit. :P) használni, hogy a Kicsi se érezze magát "elnyomva". Akinek van ananászbefőttje, az a pépet is főzheti annak a levével tejszín helyett, sokkal finomabb, aromásabb lesz. de akkor egy kicsit csökkenteni kell az édesítő mennyiségét.
Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral
Hozzávalók a laphoz: 4 tojásfehérje, 2 evőkanál fruktóz, 2 mokkáskanál sztéviapor, 5 evőkanál kókuszreszelék, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csipet só, 1 csipet szódabikarbóna; a krémhez: 4 tojássárgája, 1+1 evőkanál fruktóz, 1 evőkanál sztéviapor, 7 evőkanál tej vagy ananászbefőttlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 25 dkg mascarpone, 1,3 dl tejszín, ananászaroma (elhagyható); továbbá: feketeribizli-áfonyalekvár.
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a frutózzal és a sztéviával, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt 24-26 cm-es tortaformába simítjuk, és forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját simára keverjük a liszttel, a sztéviával meg 1 evőkanál fruktózzal, majd hozzáadjuk a tejszínt/ananászlevet, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, összekeverjük a mascarponéval, az 1 evőkanál fruktózzal keményre vert tejszínnel, ileltve az esetlegesen használt ananászaromával. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd tetszés szerint díszítjük lekvárral. Ti tegyétek nálamnál szebben. :)
KAL - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. május 16., péntek
Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral
Ez egy sebtében összedobott sütemény, ami a ronda de isteni kategóriába tartozik. nem éppen ilyen kinézetű végeredményre számítottam, de az íze mindenért kárpótolt. Talán több krémsajttal, több tejszínnel vagy péppel kelltt volna csinálnom, esetleg egy kis zselatin is mehetett volna bele a jobb tartás végett, de egy hétköznap esti desszertnek igazán megfelelt így is. Sőt. :)
És amúgy nálunk kókusz-ananász háború folyik, mert a Nagy a kókuszt szereti, a Kicsi meg az ananászt. És mivel éppen kifogytam minden ananászbefőttből (általában van itthon néhány konzerv mindig), kénytelen voltam ananászaromát (fogalmam sincs, mikor vettem ilyesmit. :P) használni, hogy a Kicsi se érezze magát "elnyomva". Akinek van ananászbefőttje, az a pépet is főzheti annak a levével tejszín helyett, sokkal finomabb, aromásabb lesz. de akkor egy kicsit csökkenteni kell az édesítő mennyiségét.
Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral
Hozzávalók a laphoz: 4 tojásfehérje, 2 evőkanál fruktóz, 2 mokkáskanál sztéviapor, 5 evőkanál kókuszreszelék, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csipet só, 1 csipet szódabikarbóna; a krémhez: 4 tojássárgája, 1+1 evőkanál fruktóz, 1 evőkanál sztéviapor, 7 evőkanál tej vagy ananászbefőttlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 25 dkg mascarpone, 1,3 dl tejszín, ananászaroma (elhagyható); továbbá: feketeribizli-áfonyalekvár.
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a frutózzal és a sztéviával, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt 24-26 cm-es tortaformába simítjuk, és forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját simára keverjük a liszttel, a sztéviával meg 1 evőkanál fruktózzal, majd hozzáadjuk a tejszínt/ananászlevet, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, összekeverjük a mascarponéval, az 1 evőkanál fruktózzal keményre vert tejszínnel, ileltve az esetlegesen használt ananászaromával. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd tetszés szerint díszítjük lekvárral. Ti tegyétek nálamnál szebben. :)
KAL - 2015.
És amúgy nálunk kókusz-ananász háború folyik, mert a Nagy a kókuszt szereti, a Kicsi meg az ananászt. És mivel éppen kifogytam minden ananászbefőttből (általában van itthon néhány konzerv mindig), kénytelen voltam ananászaromát (fogalmam sincs, mikor vettem ilyesmit. :P) használni, hogy a Kicsi se érezze magát "elnyomva". Akinek van ananászbefőttje, az a pépet is főzheti annak a levével tejszín helyett, sokkal finomabb, aromásabb lesz. de akkor egy kicsit csökkenteni kell az édesítő mennyiségét.
Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral
Hozzávalók a laphoz: 4 tojásfehérje, 2 evőkanál fruktóz, 2 mokkáskanál sztéviapor, 5 evőkanál kókuszreszelék, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csipet só, 1 csipet szódabikarbóna; a krémhez: 4 tojássárgája, 1+1 evőkanál fruktóz, 1 evőkanál sztéviapor, 7 evőkanál tej vagy ananászbefőttlé, 1 púpozott evőkanál liszt, 25 dkg mascarpone, 1,3 dl tejszín, ananászaroma (elhagyható); továbbá: feketeribizli-áfonyalekvár.
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a frutózzal és a sztéviával, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Sütőpapírral bélelt 24-26 cm-es tortaformába simítjuk, és forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgáját simára keverjük a liszttel, a sztéviával meg 1 evőkanál fruktózzal, majd hozzáadjuk a tejszínt/ananászlevet, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, összekeverjük a mascarponéval, az 1 evőkanál fruktózzal keményre vert tejszínnel, ileltve az esetlegesen használt ananászaromával. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, majd tetszés szerint díszítjük lekvárral. Ti tegyétek nálamnál szebben. :)
KAL - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése