2019. december 30., hétfő

Avokádós töltött tojás


Azt hiszem, nincs olyan otthon megünnepelt szilveszter, amire valaki ne készítene töltött tojást. Szerintem nálunk is lesz holnap is. Hogy milyen, azt még nem lehet tudni, de valamit ki fogok én találni. Csak, hogy.... más legyen. :) Ezt tavaly ettük szilveszterkor, húgom készítette


Avokádós töltött tojás 

Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 1 jó érett avokádó, 1 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 3 dl majonéz, 2 dl sűrű joghurt, só, bors, cukor, citromlé.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Mindegyiket kettévágjuk, sárgáját kikaparjuk és villával összetörjük. Ezután összedolgozzuk a héjából kivájt avokádóhússal, a finomra aprított hagymával, illetve a zúzott fokhagymával, és 1-2 evőkanálnyi majonézzel krémesre dolgozzuk. Sóval és borssal ízesítjük. Az elkészített krémet betöltjük a fél tojásfehérjékbe, majd beleállítjuk az időközben elkészített mártásba. A mártáshoz a maradék majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Tetszés szerint díszítjük.

Tipp: Ha szeretnénk, a mártáshoz majonéz helyett 2 érett avokádót is használhatunk. Botmixerrel simára turmixoljuk, elkeverjük a joghurttal, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, édesítjük, illetve savanyítjuk.

KAL - 2020.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. december 30., hétfő

Avokádós töltött tojás


Azt hiszem, nincs olyan otthon megünnepelt szilveszter, amire valaki ne készítene töltött tojást. Szerintem nálunk is lesz holnap is. Hogy milyen, azt még nem lehet tudni, de valamit ki fogok én találni. Csak, hogy.... más legyen. :) Ezt tavaly ettük szilveszterkor, húgom készítette


Avokádós töltött tojás 

Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 1 jó érett avokádó, 1 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 3 dl majonéz, 2 dl sűrű joghurt, só, bors, cukor, citromlé.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Mindegyiket kettévágjuk, sárgáját kikaparjuk és villával összetörjük. Ezután összedolgozzuk a héjából kivájt avokádóhússal, a finomra aprított hagymával, illetve a zúzott fokhagymával, és 1-2 evőkanálnyi majonézzel krémesre dolgozzuk. Sóval és borssal ízesítjük. Az elkészített krémet betöltjük a fél tojásfehérjékbe, majd beleállítjuk az időközben elkészített mártásba. A mártáshoz a maradék majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük. Tetszés szerint díszítjük.

Tipp: Ha szeretnénk, a mártáshoz majonéz helyett 2 érett avokádót is használhatunk. Botmixerrel simára turmixoljuk, elkeverjük a joghurttal, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, édesítjük, illetve savanyítjuk.

KAL - 2020.

Nincsenek megjegyzések: