2019. december 19., csütörtök

Csokoládékrémes lapok


Egyszerű, de nagyszerű. És olcsó. 


Csokoládékrémes lapok 

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 18 dkg sertészsír, 10-12 dkg cukor, 1 nagy tojás, 4-6 evőkanál tej, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só;
a krémhez: 3 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 10-15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj;
továbbá: 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál vaj.

Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport meg a cukrot, majd összegyúrjuk a zsírral, a felvert tojással és a rendre adagolt tejjel. Formáját jól megtartó, de könnyű, puha, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. 5 részre osztjuk, mindegyik darabot sütőpapíron nyújtjuk tepsi méretűre (kb. 25*35 cm), majd óvatosan ráhúzzuk a tepsi hátára, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt világosra sütjük. Miután a lapok kihűltek, megtöltjük a következő krémmel. A lisztet, a kakaóport és a cukrot simára keverjük a tejjel, majd állandóan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azon forrón beletesszük a darabokra tördelt csokoládét, és addig kavarjuk, amíg a csoki meg nem olvad benne, illetve a krém sima, egyneművé nem válik. Miután kihűlt, összedolgozzuk a habosra kevert vajjal, majd négyfelé osztjuk, és betöltjük a megsütött lapok közé. A másik adag étcsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, simára dolgozzuk, és bevonjuk vele a süteményt. Másnapig hagyjuk állni, összeérni, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. december 19., csütörtök

Csokoládékrémes lapok


Egyszerű, de nagyszerű. És olcsó. 


Csokoládékrémes lapok 

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 18 dkg sertészsír, 10-12 dkg cukor, 1 nagy tojás, 4-6 evőkanál tej, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só;
a krémhez: 3 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 10-15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj;
továbbá: 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál vaj.

Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport meg a cukrot, majd összegyúrjuk a zsírral, a felvert tojással és a rendre adagolt tejjel. Formáját jól megtartó, de könnyű, puha, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. 5 részre osztjuk, mindegyik darabot sütőpapíron nyújtjuk tepsi méretűre (kb. 25*35 cm), majd óvatosan ráhúzzuk a tepsi hátára, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt világosra sütjük. Miután a lapok kihűltek, megtöltjük a következő krémmel. A lisztet, a kakaóport és a cukrot simára keverjük a tejjel, majd állandóan kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azon forrón beletesszük a darabokra tördelt csokoládét, és addig kavarjuk, amíg a csoki meg nem olvad benne, illetve a krém sima, egyneművé nem válik. Miután kihűlt, összedolgozzuk a habosra kevert vajjal, majd négyfelé osztjuk, és betöltjük a megsütött lapok közé. A másik adag étcsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, simára dolgozzuk, és bevonjuk vele a süteményt. Másnapig hagyjuk állni, összeérni, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: