2020. január 6., hétfő

Brokkolis-túrókrémes csirketekercs bacon-ös sült krumplival

Kicsilányom szülinapjára készültem ezzel az étellel. Mindenkinek nagyon ízlett, kivéve pont az ünnepeltet. Bár sejtem  én, hogy igazából nem volt baja az étellel, csak valami épp abban a pillanatban bántotta, ezért a vacsorán "vezette le" a bosszúságát. :)
A tekercsek esetében a szokásos brokkolis tekercseimet készültem csinálni, amikor úgy döntöttem, hogy mégse pont azt készítem, hanem egy kicsit módosítok rajta. Végülis a töltelék teljesen más lett, a brokkolit pedig nem kevertem bele összetörve, hanem mindegyik hússzeletre tettem egy-egy kicsi rózsát...


Brokkolis-túrókrémes csirketekercs bacon-ös sült krumplival


Hozzávalók (4 személyre): 8 szép nagy szelet csirkemell, 20 dkg brokkoli (friss vagy fagyasztott), 15 dkg telemea (vagy feta), 10 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál joghurt, 1-2 cikk fokhagyma, bors, szárított oregánó, só, pirospaprika, fokhagymapor; liszt, olaj;
a körethez: 8-12 közepes krumpli, 8-12 szelet bacon vagy sonka, só, bors, pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, 2 teáskanál magos mustár, olaj.

Elkészítése: A csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, majd enyhén megszórjuk só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, valamint pici szárított oregánó keverékével, és félretesszük. A telemeát villával összetörjük, simára keverjük a mascarponéval, illetve kevés joghurttal, amitől nem lesz lágy, de krémessé válik, majd zúzott fokhagymával, borssal és oregánóval ízesítjük tetszés szerint. Só nem kell bele, a telemeától eléggé sós lesz. A brokkolit sós vízben 2-3 percig előfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A csirkemellszeletekre kenünk 1-1 evőkanálnyi túrókrémet, ráhelyezünk egy brokkolirózsát, majd jó szorosan feltekerjük. Miután az összesel elkészültünk, a tekercseket lisztbe forgatjuk, és felforrósított olajban, nem túl nagy lángon minden oldalról szép pirosra sütjük. A körethez a krumplit meghámozzuk és átfúrjuk almafúróval. Tálba tesszük, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát és a magos mustárt, illetve rálocsolunk néhány evőkanálnyi olajat, és kézzel az egészet jóól összeforgatjuk igyekezve, hogy a burgonyák belsejét is befűszerezzük. Minden krumpliba egy-egy összehajtogatott baconszeletet nyomunk, és hőálló tálba helyezzük. A kifúrt belsőket a krumplik mellé tesszük az edénybe, meglocsoljuk még kevés olajjal, lfedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megpároljuk-sütjük. Végül kifedjük és további 5-10 perc alatt rápirítunk. A brokkolis tekercsekkel kínáljuk.


Megjegyzés: Bevallom, az olajban sütés nem volt valami kellemes tevékenység, legközelebb inkább sütőben fogom megsütni. Most is gondoltam rá, csak attól féltem, nehogy kiszáradjanak a tekercsek. Ha baconba tekerjük, esetleg megelőzhető a kiszáradás, csak akkor a húst talán nem is kell egyáltalán sózni.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Jó ötlet a zöldség és a brokkoli. Biztos finom volt. Gratula az ünnepeltnek. Legyen jókedvű!

sedith írta...

Köszönjük, Ani! :) Igyekszik. :)

anTi írta...

Köszönöm a receptet, nagyon jó és finom ételt sikerült készíteni. Köretnek én grillezett, burgonyát, répát, padlizsánt készítettem. A húst baconba göngyöltem, úgy sütöttem meg a sütőben.

sedith írta...

Kedven anTi! Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést! Tudd meg, legközelebb én is úgy fogom készíteni! Sokkal egyszerűbb megsütni a sütőben.

Related Posts with Thumbnails

2020. január 6., hétfő

Brokkolis-túrókrémes csirketekercs bacon-ös sült krumplival

Kicsilányom szülinapjára készültem ezzel az étellel. Mindenkinek nagyon ízlett, kivéve pont az ünnepeltet. Bár sejtem  én, hogy igazából nem volt baja az étellel, csak valami épp abban a pillanatban bántotta, ezért a vacsorán "vezette le" a bosszúságát. :)
A tekercsek esetében a szokásos brokkolis tekercseimet készültem csinálni, amikor úgy döntöttem, hogy mégse pont azt készítem, hanem egy kicsit módosítok rajta. Végülis a töltelék teljesen más lett, a brokkolit pedig nem kevertem bele összetörve, hanem mindegyik hússzeletre tettem egy-egy kicsi rózsát...


Brokkolis-túrókrémes csirketekercs bacon-ös sült krumplival


Hozzávalók (4 személyre): 8 szép nagy szelet csirkemell, 20 dkg brokkoli (friss vagy fagyasztott), 15 dkg telemea (vagy feta), 10 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál joghurt, 1-2 cikk fokhagyma, bors, szárított oregánó, só, pirospaprika, fokhagymapor; liszt, olaj;
a körethez: 8-12 közepes krumpli, 8-12 szelet bacon vagy sonka, só, bors, pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, 2 teáskanál magos mustár, olaj.

Elkészítése: A csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, majd enyhén megszórjuk só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, valamint pici szárított oregánó keverékével, és félretesszük. A telemeát villával összetörjük, simára keverjük a mascarponéval, illetve kevés joghurttal, amitől nem lesz lágy, de krémessé válik, majd zúzott fokhagymával, borssal és oregánóval ízesítjük tetszés szerint. Só nem kell bele, a telemeától eléggé sós lesz. A brokkolit sós vízben 2-3 percig előfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A csirkemellszeletekre kenünk 1-1 evőkanálnyi túrókrémet, ráhelyezünk egy brokkolirózsát, majd jó szorosan feltekerjük. Miután az összesel elkészültünk, a tekercseket lisztbe forgatjuk, és felforrósított olajban, nem túl nagy lángon minden oldalról szép pirosra sütjük. A körethez a krumplit meghámozzuk és átfúrjuk almafúróval. Tálba tesszük, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát és a magos mustárt, illetve rálocsolunk néhány evőkanálnyi olajat, és kézzel az egészet jóól összeforgatjuk igyekezve, hogy a burgonyák belsejét is befűszerezzük. Minden krumpliba egy-egy összehajtogatott baconszeletet nyomunk, és hőálló tálba helyezzük. A kifúrt belsőket a krumplik mellé tesszük az edénybe, meglocsoljuk még kevés olajjal, lfedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megpároljuk-sütjük. Végül kifedjük és további 5-10 perc alatt rápirítunk. A brokkolis tekercsekkel kínáljuk.


Megjegyzés: Bevallom, az olajban sütés nem volt valami kellemes tevékenység, legközelebb inkább sütőben fogom megsütni. Most is gondoltam rá, csak attól féltem, nehogy kiszáradjanak a tekercsek. Ha baconba tekerjük, esetleg megelőzhető a kiszáradás, csak akkor a húst talán nem is kell egyáltalán sózni.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Jó ötlet a zöldség és a brokkoli. Biztos finom volt. Gratula az ünnepeltnek. Legyen jókedvű!

sedith írta...

Köszönjük, Ani! :) Igyekszik. :)

anTi írta...

Köszönöm a receptet, nagyon jó és finom ételt sikerült készíteni. Köretnek én grillezett, burgonyát, répát, padlizsánt készítettem. A húst baconba göngyöltem, úgy sütöttem meg a sütőben.

sedith írta...

Kedven anTi! Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést! Tudd meg, legközelebb én is úgy fogom készíteni! Sokkal egyszerűbb megsütni a sütőben.