2009. január 31., szombat

Színes hústekercs


Tegnap este készítettem, véletlenül. Már majdnem mind megsültek a bécsik, csak 4 szelet hús maradt még, de elfogyott a tojásom, és amíg elszaladtam venni, kitaláltam ezt.

Színes tekercs

Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéshús vagy pulykamell, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, 3-4 savanyú uborka, 1 piros húsú paprika, 10-15 dkg sajt, liszt, 2-3 tojás, bő olaj.

Elkészítése: A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megszórjuk a só, bors, pirospaprika és fokhagymapor keverékével. Az uborkát, a sajtot és a paprikát felcsíkozzuk kb. akkorákra, hogy amekkora a hússzeletek szélessége. Ezután minden hússzeletre teszünk 1-1 uborka-, paprika-, illetve sajtcsíkot, jó szorosan feltekerjük (nem kell megtűzni, ha elég nagyon a hússzeletek), majd lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban, de lassan, többször átforgatva kisütjük. Melegen a legfinomabb, tetszés szerinti körettel, de részútosan kettévágva hidegtálon is mutatós finomság.


Megjegyzés: A tojás után zsemlemorzsába is bele lehet forgatni, a morzsába különféle magvakat is lehet vegyíteni.

NÚ - 2018/DEC.

2 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon jól néz ki! Szeretem használni a piros húsú paprikát, mert egyrészt nagyon különleges az íze, másrészt irtó jól mutat. Díszítésnek is gyönyörű!
Guszta!! :-)

Van asszam a saláta címke alatt nekem egy krumlisalátám, arra szórtam ilyen paprikát, és elképesztően nézett ki tőle! :)))

Kati írta...

Ez is guszta! ;) A tojásból rögtön az olajba tetted, vagy vissza a lisztbe?

Related Posts with Thumbnails

2009. január 31., szombat

Színes hústekercs


Tegnap este készítettem, véletlenül. Már majdnem mind megsültek a bécsik, csak 4 szelet hús maradt még, de elfogyott a tojásom, és amíg elszaladtam venni, kitaláltam ezt.

Színes tekercs

Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéshús vagy pulykamell, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, 3-4 savanyú uborka, 1 piros húsú paprika, 10-15 dkg sajt, liszt, 2-3 tojás, bő olaj.

Elkészítése: A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megszórjuk a só, bors, pirospaprika és fokhagymapor keverékével. Az uborkát, a sajtot és a paprikát felcsíkozzuk kb. akkorákra, hogy amekkora a hússzeletek szélessége. Ezután minden hússzeletre teszünk 1-1 uborka-, paprika-, illetve sajtcsíkot, jó szorosan feltekerjük (nem kell megtűzni, ha elég nagyon a hússzeletek), majd lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, és forró olajban, de lassan, többször átforgatva kisütjük. Melegen a legfinomabb, tetszés szerinti körettel, de részútosan kettévágva hidegtálon is mutatós finomság.


Megjegyzés: A tojás után zsemlemorzsába is bele lehet forgatni, a morzsába különféle magvakat is lehet vegyíteni.

NÚ - 2018/DEC.

2 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon jól néz ki! Szeretem használni a piros húsú paprikát, mert egyrészt nagyon különleges az íze, másrészt irtó jól mutat. Díszítésnek is gyönyörű!
Guszta!! :-)

Van asszam a saláta címke alatt nekem egy krumlisalátám, arra szórtam ilyen paprikát, és elképesztően nézett ki tőle! :)))

Kati írta...

Ez is guszta! ;) A tojásból rögtön az olajba tetted, vagy vissza a lisztbe?