Tegnap este készítettem, véletlenül. Már majdnem mind megsültek a bécsik, csak 4 szelet hús maradt még, de elfogyott a tojásom, és amíg elszaladtam venni, kitaláltam ezt.
Színes tekercs
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg sertéshús
vagy pulykamell, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, 3-4 savanyú uborka, 1
piros húsú paprika, 10-15 dkg sajt, liszt, 2-3 tojás, bő olaj.
Elkészítése: A húst felszeleteljük,
kiklopfoljuk és megszórjuk a só, bors, pirospaprika és fokhagymapor keverékével.
Az uborkát, a sajtot és a paprikát felcsíkozzuk kb. akkorákra, hogy amekkora a
hússzeletek szélessége. Ezután minden hússzeletre teszünk 1-1 uborka-,
paprika-, illetve sajtcsíkot, jó szorosan feltekerjük (nem kell megtűzni, ha
elég nagyon a hússzeletek), majd lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, és forró
olajban, de lassan, többször átforgatva kisütjük. Melegen a
legfinomabb, tetszés szerinti körettel, de részútosan kettévágva hidegtálon is
mutatós finomság.
Megjegyzés: A tojás után
zsemlemorzsába is bele lehet forgatni, a morzsába különféle magvakat is lehet
vegyíteni.
NÚ - 2018/DEC.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Szeretem használni a piros húsú paprikát, mert egyrészt nagyon különleges az íze, másrészt irtó jól mutat. Díszítésnek is gyönyörű!
Guszta!! :-)
Van asszam a saláta címke alatt nekem egy krumlisalátám, arra szórtam ilyen paprikát, és elképesztően nézett ki tőle! :)))
Ez is guszta! ;) A tojásból rögtön az olajba tetted, vagy vissza a lisztbe?
Megjegyzés küldése