Érdekesen alakult a vasárnapi ebéd, mert ahhoz képest, hogy szilvalevest készítettem és sült csirkecombokat, amit salátával terveztünk enni, végül húslevest ettünk, sült csirkecombokkal, párolt rizzsel és töltött káposztával.:D
Hogy hogyan lehetséges ez? Hát az úgy volt, hogy felhívtam Anyuékat: van-e ebédjük. (No, míg bárki is megijedne, hogy nincs mit enniük, elmondom, hogy sógornőméknél voltak, majd a délelőtti szolgálat után egyenesen hazafelé tartottak és nem tudtam, hogy végül sikerült-e szombaton úgy főzni, hogy vasárnap, hazaérve, legyen kész ebéd.) Van, mondta, éppen hozzák magukkal. Azért felvetettem, hogy nálunk is ebédelhetnének, amit el is fogadtak, de "összedobtuk" az ebédjeinket. Így lett a húsleves és a töltött káposzta is az asztalon. (Most savanyú káposztából készült és ilyenkor nem jár a töltött káposztára paradicsomlé.)A levesbe csak tésztát kellett főzni, a káposztát megmelegíteni. A húsok majdnem készen voltak, csak némi rizset főztem hirtelenjében. És most már úgy készítettem, ahogyan Duende nemrég írta, és bármennyire is nagy volt a kísértés, hogy néha-néha beletúrkáljak, állandóan az ő szavai visszhangzottak a fülemben: " Hát el attul a lábostul Te! :)))))" :D Szóval, nem nyúltam bele, nem kavargattam, csak egyszer az elején és láss csodát: tényleg úgy volt minden, ahogyan írta. :)
A csirkecombokat pedig így készítettem:
Jól megmostam, megtisztítottam őket és valamennyire megszárítgattam. Egy edénykében összekevertem 4 ek. házi ketchupot 1 ek. darált paprikával (ez is házi), 2 tk. szójaszósszal, 1 tk. borssal, néhány szál apróra vágott fokhagymaszárral és kb. 3-4 ek. olívaolajjal. Jól elkavartam majd bevontam vele a tepsibe helyezett csirkecombokat.
Sót nem tettem bele, mert nagyon sós volt (paprika, szójaszós, ketchup), de elbírt volna még némi sót a végeredmény, úgyhogy legközelebb a combokat kissé bedörzsölöm sóval és csak utána teszem rá a kencét. Kb. két dl vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és forró sütőben kb. 40 perc alatt készre pároltam-sütöttem. Bármivel jó enni, de szerintem valamilyen friss salátátval az igazi. Csak így, sütés után készült egy gyors fotó, a tányéron már nem volt alkalom!
Desszertként, természetesen, a már elkészült harmadik adag pite volt!:)
2009. június 16., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. június 16., kedd
Sült csirkecombok
Érdekesen alakult a vasárnapi ebéd, mert ahhoz képest, hogy szilvalevest készítettem és sült csirkecombokat, amit salátával terveztünk enni, végül húslevest ettünk, sült csirkecombokkal, párolt rizzsel és töltött káposztával.:D
Hogy hogyan lehetséges ez? Hát az úgy volt, hogy felhívtam Anyuékat: van-e ebédjük. (No, míg bárki is megijedne, hogy nincs mit enniük, elmondom, hogy sógornőméknél voltak, majd a délelőtti szolgálat után egyenesen hazafelé tartottak és nem tudtam, hogy végül sikerült-e szombaton úgy főzni, hogy vasárnap, hazaérve, legyen kész ebéd.) Van, mondta, éppen hozzák magukkal. Azért felvetettem, hogy nálunk is ebédelhetnének, amit el is fogadtak, de "összedobtuk" az ebédjeinket. Így lett a húsleves és a töltött káposzta is az asztalon. (Most savanyú káposztából készült és ilyenkor nem jár a töltött káposztára paradicsomlé.)A levesbe csak tésztát kellett főzni, a káposztát megmelegíteni. A húsok majdnem készen voltak, csak némi rizset főztem hirtelenjében. És most már úgy készítettem, ahogyan Duende nemrég írta, és bármennyire is nagy volt a kísértés, hogy néha-néha beletúrkáljak, állandóan az ő szavai visszhangzottak a fülemben: " Hát el attul a lábostul Te! :)))))" :D Szóval, nem nyúltam bele, nem kavargattam, csak egyszer az elején és láss csodát: tényleg úgy volt minden, ahogyan írta. :)
A csirkecombokat pedig így készítettem:
Jól megmostam, megtisztítottam őket és valamennyire megszárítgattam. Egy edénykében összekevertem 4 ek. házi ketchupot 1 ek. darált paprikával (ez is házi), 2 tk. szójaszósszal, 1 tk. borssal, néhány szál apróra vágott fokhagymaszárral és kb. 3-4 ek. olívaolajjal. Jól elkavartam majd bevontam vele a tepsibe helyezett csirkecombokat.
Sót nem tettem bele, mert nagyon sós volt (paprika, szójaszós, ketchup), de elbírt volna még némi sót a végeredmény, úgyhogy legközelebb a combokat kissé bedörzsölöm sóval és csak utána teszem rá a kencét. Kb. két dl vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és forró sütőben kb. 40 perc alatt készre pároltam-sütöttem. Bármivel jó enni, de szerintem valamilyen friss salátátval az igazi. Csak így, sütés után készült egy gyors fotó, a tányéron már nem volt alkalom!
Desszertként, természetesen, a már elkészült harmadik adag pite volt!:)
Hogy hogyan lehetséges ez? Hát az úgy volt, hogy felhívtam Anyuékat: van-e ebédjük. (No, míg bárki is megijedne, hogy nincs mit enniük, elmondom, hogy sógornőméknél voltak, majd a délelőtti szolgálat után egyenesen hazafelé tartottak és nem tudtam, hogy végül sikerült-e szombaton úgy főzni, hogy vasárnap, hazaérve, legyen kész ebéd.) Van, mondta, éppen hozzák magukkal. Azért felvetettem, hogy nálunk is ebédelhetnének, amit el is fogadtak, de "összedobtuk" az ebédjeinket. Így lett a húsleves és a töltött káposzta is az asztalon. (Most savanyú káposztából készült és ilyenkor nem jár a töltött káposztára paradicsomlé.)A levesbe csak tésztát kellett főzni, a káposztát megmelegíteni. A húsok majdnem készen voltak, csak némi rizset főztem hirtelenjében. És most már úgy készítettem, ahogyan Duende nemrég írta, és bármennyire is nagy volt a kísértés, hogy néha-néha beletúrkáljak, állandóan az ő szavai visszhangzottak a fülemben: " Hát el attul a lábostul Te! :)))))" :D Szóval, nem nyúltam bele, nem kavargattam, csak egyszer az elején és láss csodát: tényleg úgy volt minden, ahogyan írta. :)
A csirkecombokat pedig így készítettem:
Jól megmostam, megtisztítottam őket és valamennyire megszárítgattam. Egy edénykében összekevertem 4 ek. házi ketchupot 1 ek. darált paprikával (ez is házi), 2 tk. szójaszósszal, 1 tk. borssal, néhány szál apróra vágott fokhagymaszárral és kb. 3-4 ek. olívaolajjal. Jól elkavartam majd bevontam vele a tepsibe helyezett csirkecombokat.
Sót nem tettem bele, mert nagyon sós volt (paprika, szójaszós, ketchup), de elbírt volna még némi sót a végeredmény, úgyhogy legközelebb a combokat kissé bedörzsölöm sóval és csak utána teszem rá a kencét. Kb. két dl vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és forró sütőben kb. 40 perc alatt készre pároltam-sütöttem. Bármivel jó enni, de szerintem valamilyen friss salátátval az igazi. Csak így, sütés után készült egy gyors fotó, a tányéron már nem volt alkalom!
Desszertként, természetesen, a már elkészült harmadik adag pite volt!:)
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Nálunk is csirkecomb volt a menü tegnap, csak "sóágyon" :-P sütve.
(A nagggyon titkos titkaimat a másik naplóban osztottam meg veletek. :-)) - 2009. június 17. 15:21
- Wise Lady írta...
-
Hogyan elég félóra? Kevésnek tűnik.
Egyébként nagyon guszta.
Megerősítem Duendét, azzal a kiegészítéssel, hogy bármilyen módon sütöm is a csirkét, nem piszkálom sosem :-))) - 2009. június 17. 15:21
- sedith írta...
-
Egészségetekre, Kati!
Ok, megyek, elolvasom!:) - 2009. június 18. 9:13
- sedith írta...
-
Wise Lady, elnézést a félreinfóért. A "jó félóra" alatt én kb. 35-40 percet értettem, de ennyi idő alatt valóban elkészült. Nagyon jó puha, omlós lett a hús. Ki is javítom, mert biztosabb úgy.
Köszi, hoyg szóltál!:) - 2009. június 18. 9:16
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nálunk is csirkecomb volt a menü tegnap, csak "sóágyon" :-P sütve.
(A nagggyon titkos titkaimat a másik naplóban osztottam meg veletek. :-))
Hogyan elég félóra? Kevésnek tűnik.
Egyébként nagyon guszta.
Megerősítem Duendét, azzal a kiegészítéssel, hogy bármilyen módon sütöm is a csirkét, nem piszkálom sosem :-)))
Egészségetekre, Kati!
Ok, megyek, elolvasom!:)
Wise Lady, elnézést a félreinfóért. A "jó félóra" alatt én kb. 35-40 percet értettem, de ennyi idő alatt valóban elkészült. Nagyon jó puha, omlós lett a hús. Ki is javítom, mert biztosabb úgy.
Köszi, hoyg szóltál!:)
Megjegyzés küldése