2009. november 12., csütörtök

Sült krumpli "mellényben"



Ez az étel is a nagyon egyszerű és gyors kategóriába tartozik. A megszokott, már unalmas sült krumplinak az egyik legjobb változata, nem kell hozzá semmi más pluszban, mint néhány szelet császárszalonna. Lehet fogyasztani akár önálló ételként, akár köretként is. Nálunk önmagában volt és csak a többiek számára, én sima sült krumplit ettem.

Hozzávalók:
személyenként 2-3 közepes krumpli negyedelve, annyi szelet nagyon vékony szalonna, ahány negyed krumplink van, só, bors, olaj, egy fél citrom felkarikázva és 5-6 cikk fokhagyma;

Elkészítés:

A hámozott és negyedelt krumplikat egy tálban jól megsózzuk és megborsozzuk, majd mindegyiket egy-egy szelet szalonnába göngyöljük. Nem kell megtűzni, csak szorosan egymás mellé helyezni őket egy megfelelő méretű, olajjal vékonyan kikent jénaiban vagy tepsiben. Végül rászórjuk a feldarabolt fokhagymát, ráterítjük a citromkarikákat, öntünk alá egy pohárka vizet és még meglocsoljuk 1-2 ek olajjal. Alufóliával lefedve, forró sütőbe toljuk kb. félórára, majd a fóliát levéve még pirítjuk 5-10 percig.
Mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.

KAL - 2014.


6 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Hát ez remek recept, csodaszépen tálaltad. Szép lett a róla készült fotó, ülnék oda az asztalhoz.

sedith írta...

Szívesen látlak, Wise Lady!:)
Amikor kipattant az ötlet és már készítettem is, épp azon csodálkoztam és mérgelődtem, hogy eddig miért nem jutott eszembe!:)

szepyke írta...

Várjatok, akkor jövök én is!
:)))

duende írta...

Hű de guszta! Én is jövök! :)

Alíz írta...

Finom lehetett, de ez az az étel, amit inkább kihagyok az életemből - tudod, miért. :D De ha időd engedi, less be hozzám, vár egy kis meglepi. :)

sedith írta...

Szepy, Duende, bármikor!:)

Alíz, én is kihagytam, tudod miért!:P :) (Bár azért bevallom, megkóstoltam. :) :P)

Related Posts with Thumbnails

2009. november 12., csütörtök

Sült krumpli "mellényben"



Ez az étel is a nagyon egyszerű és gyors kategóriába tartozik. A megszokott, már unalmas sült krumplinak az egyik legjobb változata, nem kell hozzá semmi más pluszban, mint néhány szelet császárszalonna. Lehet fogyasztani akár önálló ételként, akár köretként is. Nálunk önmagában volt és csak a többiek számára, én sima sült krumplit ettem.

Hozzávalók:
személyenként 2-3 közepes krumpli negyedelve, annyi szelet nagyon vékony szalonna, ahány negyed krumplink van, só, bors, olaj, egy fél citrom felkarikázva és 5-6 cikk fokhagyma;

Elkészítés:

A hámozott és negyedelt krumplikat egy tálban jól megsózzuk és megborsozzuk, majd mindegyiket egy-egy szelet szalonnába göngyöljük. Nem kell megtűzni, csak szorosan egymás mellé helyezni őket egy megfelelő méretű, olajjal vékonyan kikent jénaiban vagy tepsiben. Végül rászórjuk a feldarabolt fokhagymát, ráterítjük a citromkarikákat, öntünk alá egy pohárka vizet és még meglocsoljuk 1-2 ek olajjal. Alufóliával lefedve, forró sütőbe toljuk kb. félórára, majd a fóliát levéve még pirítjuk 5-10 percig.
Mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.

KAL - 2014.


6 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Hát ez remek recept, csodaszépen tálaltad. Szép lett a róla készült fotó, ülnék oda az asztalhoz.

sedith írta...

Szívesen látlak, Wise Lady!:)
Amikor kipattant az ötlet és már készítettem is, épp azon csodálkoztam és mérgelődtem, hogy eddig miért nem jutott eszembe!:)

szepyke írta...

Várjatok, akkor jövök én is!
:)))

duende írta...

Hű de guszta! Én is jövök! :)

Alíz írta...

Finom lehetett, de ez az az étel, amit inkább kihagyok az életemből - tudod, miért. :D De ha időd engedi, less be hozzám, vár egy kis meglepi. :)

sedith írta...

Szepy, Duende, bármikor!:)

Alíz, én is kihagytam, tudod miért!:P :) (Bár azért bevallom, megkóstoltam. :) :P)