2009. november 4., szerda

Zsíroskenyér


Nem kell nevetni!!!
Nem egy recept, valóban, de hátha van, aki szereti és így még nem ismeri. Nálunk évente egyszer-kétszer ha sorra kerül, de olyankor szörnyen jólesik. Ezt csak úgy, hirtelen felindulásból gyártottam, amikor amúgyis pirítós készült a leveshez, de Nagyobbikom az utolsó morzsát is eltüntette belőle!

Ropogós zsíroskenyér

A kenyérszeletet megpirítottam és azon forrón bedörzsöltem egy cikk fokhagymával, illetve rákentem egy tk-nyi disznózsírt. Ezután már csak sóztam és megszórtam pirospaprikával. Rögtön fogyasztani kell, mert így, frissen a legfinomabb. Vajjal is meg lehet ejteni.

13 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Finom! Ennél már csak az jobb, amit gyerekkoromban sokszor ettünk vacsorára, teával: a kenyeret zsírban sütötte nagymamám, aztán jött a fokhagymás bedörzsölés :)

szepyke írta...

Miért röhögnénk?

Ezt még így nem ismertem, és egyébként a világ legjobb kajája!
Soooooook hagymával!:))))

Edó írta...

A zsiroskenyer igenis melto, hogy felkeruljon a blogodra!:)Bedorzsolve meg istenibb,mi is ugy szoktuk,foleg ha meg vagyunk hulve.

Wise Lady írta...

Az én anyukám is úgy sütötte, hogy a zsírban pirította meg a kenyeret. Imádom.

Edit (Esc) írta...

Edith, ezt mi is igy esszuk, egy az egyben! Foleg ilyen jarvany idejen, jo kis fokhagyma es egy csesze forro tea. zsir hianyaban vajjal is lehet probalkozni.

sedith írta...

Ó, köszi mindenkinek a hozzászólást!:) Örülök,hogy ti is kedvelitek! Szerintem inkább egy szelet zsíros kenyér, mint egy margarinos.
Edit, a vajat is említettem, az is finom! És igen, a tea általában nem maradhat el mellőle.
Zsu, Wise Lady még nem ettem zsírban sült kenyeret, de egyszer talán eszembejut és kipróbálom!:)

Ági írta...

Köszi Edith..nekem való recept!
Ágnes

Kata írta...

Én is imádom! Főleg jó pecsenyezsírral...a múlt héten sütöttem oldalast, kicsit bővebben mértem a zsírt, hogy maradjon mit a kenyérre kenni:)

iri írta...

Ez is gyerekkori iz,sajnos most mar nem valik be,marmint nalam.Ehhez egeszseg is kell.

sedith írta...

Ágnes, szivesen... :)

Kata, bizony, pacsenyezsírral is isteni: :)

Iri, szerintem semmi bajod nem lenne tőle, egy szelet margarinos kenyér sokkal, de sokkal ártalmasabb. Persze, néha azt is megesszük.:)

duende írta...

jaj, imádom! :)

sedith írta...

Duende, :):):)

Vera írta...

Én is imádom, főleg terhesen kívántam nagyon. :) Mikor a férjemet megismertem, egy badacsonyi bortúrán voltunk, több borospincét meglátogattunk, kortyoltunk finom borokat, és mit ettünk hozzá? Zsíros kenyeret hagymakarikákkal! Nyilván, aki nem szereti, nem jön lázba tőle, de én szeretem, és ez a kaja mindig a megismerkedésünkre emlékeztet. Ha nem most borultam volna ki azon, hogy alig tudom a téli kabátom összehúzni a fölös kilóim miatt, komolyan rohannék egy szelet zsíros kenyérért. :-)))
De lájtos a fogyókúrám, néha belefér nekem is ilyesmi. :)))

Puszi,
Vera

Related Posts with Thumbnails

2009. november 4., szerda

Zsíroskenyér


Nem kell nevetni!!!
Nem egy recept, valóban, de hátha van, aki szereti és így még nem ismeri. Nálunk évente egyszer-kétszer ha sorra kerül, de olyankor szörnyen jólesik. Ezt csak úgy, hirtelen felindulásból gyártottam, amikor amúgyis pirítós készült a leveshez, de Nagyobbikom az utolsó morzsát is eltüntette belőle!

Ropogós zsíroskenyér

A kenyérszeletet megpirítottam és azon forrón bedörzsöltem egy cikk fokhagymával, illetve rákentem egy tk-nyi disznózsírt. Ezután már csak sóztam és megszórtam pirospaprikával. Rögtön fogyasztani kell, mert így, frissen a legfinomabb. Vajjal is meg lehet ejteni.

13 megjegyzés:

BeckZsu írta...

Finom! Ennél már csak az jobb, amit gyerekkoromban sokszor ettünk vacsorára, teával: a kenyeret zsírban sütötte nagymamám, aztán jött a fokhagymás bedörzsölés :)

szepyke írta...

Miért röhögnénk?

Ezt még így nem ismertem, és egyébként a világ legjobb kajája!
Soooooook hagymával!:))))

Edó írta...

A zsiroskenyer igenis melto, hogy felkeruljon a blogodra!:)Bedorzsolve meg istenibb,mi is ugy szoktuk,foleg ha meg vagyunk hulve.

Wise Lady írta...

Az én anyukám is úgy sütötte, hogy a zsírban pirította meg a kenyeret. Imádom.

Edit (Esc) írta...

Edith, ezt mi is igy esszuk, egy az egyben! Foleg ilyen jarvany idejen, jo kis fokhagyma es egy csesze forro tea. zsir hianyaban vajjal is lehet probalkozni.

sedith írta...

Ó, köszi mindenkinek a hozzászólást!:) Örülök,hogy ti is kedvelitek! Szerintem inkább egy szelet zsíros kenyér, mint egy margarinos.
Edit, a vajat is említettem, az is finom! És igen, a tea általában nem maradhat el mellőle.
Zsu, Wise Lady még nem ettem zsírban sült kenyeret, de egyszer talán eszembejut és kipróbálom!:)

Ági írta...

Köszi Edith..nekem való recept!
Ágnes

Kata írta...

Én is imádom! Főleg jó pecsenyezsírral...a múlt héten sütöttem oldalast, kicsit bővebben mértem a zsírt, hogy maradjon mit a kenyérre kenni:)

iri írta...

Ez is gyerekkori iz,sajnos most mar nem valik be,marmint nalam.Ehhez egeszseg is kell.

sedith írta...

Ágnes, szivesen... :)

Kata, bizony, pacsenyezsírral is isteni: :)

Iri, szerintem semmi bajod nem lenne tőle, egy szelet margarinos kenyér sokkal, de sokkal ártalmasabb. Persze, néha azt is megesszük.:)

duende írta...

jaj, imádom! :)

sedith írta...

Duende, :):):)

Vera írta...

Én is imádom, főleg terhesen kívántam nagyon. :) Mikor a férjemet megismertem, egy badacsonyi bortúrán voltunk, több borospincét meglátogattunk, kortyoltunk finom borokat, és mit ettünk hozzá? Zsíros kenyeret hagymakarikákkal! Nyilván, aki nem szereti, nem jön lázba tőle, de én szeretem, és ez a kaja mindig a megismerkedésünkre emlékeztet. Ha nem most borultam volna ki azon, hogy alig tudom a téli kabátom összehúzni a fölös kilóim miatt, komolyan rohannék egy szelet zsíros kenyérért. :-)))
De lájtos a fogyókúrám, néha belefér nekem is ilyesmi. :)))

Puszi,
Vera