2009. november 23., hétfő
Villámgyors téli rizssaláta
Vagy nevezhetjük akár csalamádés rizsnek is. Tizenöt-húsz perc alatt elkészül, ennyi idő kell a rizs fővéséhez.
Elkészítés:
2 személyre másfél csészényi rizset számítok. Egy edényben olajat hevítek (2-3 kanálnyit), rádobom a rizset, jól átforgatom-forrósítom, majd felöntöm 3 csésze vízzel. Megsózom. Közepes lángon hagyom felforrni. Ha felforrt, minimumra veszem a lángot és lefedem. Ettől kezdve már nem kavargatom, kb. 10 percet hagyom így főni, majd további pár percig hagyom "pihenni" fedő alatt láng nélkül. Ekkorra beissza az összes vizet és gyönyörű pergősnek kell lennie. Duendétől tanultam ezt, a dicséret és köszönet őt illeti. :)
Ezután már semmi más teendőnk nincs, mint összekeverni a párolt rizset néhány kanálnyi csalamádéval és már ehető is. Persze, csalamádé helyett bármilyen savanyúkáposztás savanyúság jó hozzá, illetve maga a csíkokra vágott savanyú káposzta is. Nyáron ugyanígy, friss zöldségekkel készülhet. Bármelyik változata ehető a szétválasztó diéták zöldség-, illetve tésztanapján.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. november 23., hétfő
Villámgyors téli rizssaláta
Vagy nevezhetjük akár csalamádés rizsnek is. Tizenöt-húsz perc alatt elkészül, ennyi idő kell a rizs fővéséhez.
Elkészítés:
2 személyre másfél csészényi rizset számítok. Egy edényben olajat hevítek (2-3 kanálnyit), rádobom a rizset, jól átforgatom-forrósítom, majd felöntöm 3 csésze vízzel. Megsózom. Közepes lángon hagyom felforrni. Ha felforrt, minimumra veszem a lángot és lefedem. Ettől kezdve már nem kavargatom, kb. 10 percet hagyom így főni, majd további pár percig hagyom "pihenni" fedő alatt láng nélkül. Ekkorra beissza az összes vizet és gyönyörű pergősnek kell lennie. Duendétől tanultam ezt, a dicséret és köszönet őt illeti. :)
Ezután már semmi más teendőnk nincs, mint összekeverni a párolt rizset néhány kanálnyi csalamádéval és már ehető is. Persze, csalamádé helyett bármilyen savanyúkáposztás savanyúság jó hozzá, illetve maga a csíkokra vágott savanyú káposzta is. Nyáron ugyanígy, friss zöldségekkel készülhet. Bármelyik változata ehető a szétválasztó diéták zöldség-, illetve tésztanapján.
9 megjegyzés:
- duende írta...
-
:)
Pussssssszi. :) - 2009. november 23. 19:59
- Wise Lady írta...
-
Mekkora ötlet! Tényleg, egy téli saláta. Szerintem ez hidegen is finom lehet.
- 2009. november 23. 20:46
- Wise Lady írta...
-
Szép lett az ünnepi ruha is :D
- 2009. november 23. 20:47
- Wise Lady írta...
-
Ja és kukucs be hozzám!
- 2009. november 23. 21:26
- szepyke írta...
-
Hoppá, már karácsony van nálad is!:))))
- 2009. november 23. 23:10
- sedith írta...
-
Duende, :-D.
Wise Lady, tényleg finom hidegen is. Délben langyosan ettem, este pedig a maradékot hidegen (ettem volna, ha a csajok el nem ették volna előlem:P)
Köszönöm és köszönöm. :) - 2009. november 24. 12:48
- fenci írta...
-
Kipróbáltam és amennyire egyszerü, épp annyira finom is. Köszi az ötletet!
- 2009. december 4. 16:22
- Dulmina írta...
-
Ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
- 2010. február 12. 22:59
- sedith írta...
-
Dulmina, örülök, hogy ízlett!:)
- 2010. február 16. 13:08
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
:)
Pussssssszi. :)
Mekkora ötlet! Tényleg, egy téli saláta. Szerintem ez hidegen is finom lehet.
Szép lett az ünnepi ruha is :D
Ja és kukucs be hozzám!
Hoppá, már karácsony van nálad is!:))))
Duende, :-D.
Wise Lady, tényleg finom hidegen is. Délben langyosan ettem, este pedig a maradékot hidegen (ettem volna, ha a csajok el nem ették volna előlem:P)
Köszönöm és köszönöm. :)
Kipróbáltam és amennyire egyszerü, épp annyira finom is. Köszi az ötletet!
Ez nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Dulmina, örülök, hogy ízlett!:)
Megjegyzés küldése