2012. január 21., szombat

Téli vitaminbombák

Szervezetünknek télen-nyáron szüksége van tápanyagokra, vitaminokra. Télen hajlamosabbak vagyunk arra, hogy egészségtelenebbül táplálkozzunk, hogy kevesebb friss, nyers zöldséget és gyümölcsöt vegyünk magunkhoz, ezért nem árt, ha tudatosan ráállunk a dologra. Egy-két ötlet erre:

Citrusleves banánnal 

Hozzávalók 2 személyre: 1 nagy vörös grépfrút, 5-6 kisebb narancs, 1 citrom, 2 banán, 2 dkg dió, 2 dkg aszalt vörösáfonya, esetleg méz.

Elkészítése: A citrusféléknek kifacsarjuk a levét, jól összekavarjuk (ha szükséges, mézzel édesítjük), majd tányérokba öntjük. A diót és az áfonyát aprítógépben morzsásra dolgozzuk. A banánt belekarikázzuk a tányérokba, megszórjuk diós morzsával, és már ehető is.


Avokádó grépfrútlével

Hozzávalók: 1/2 avokádó, pici só, 1/2 kávéskanál fokhagymapor, 1 evőkanál citromlé, oregánó; 1 grépfrút, 1 narancs.

Elkészítése: Az avokádó húsát késsel bekockázzuk, majd megszórjuk sóval, fokhagymaporral és oregánóval, végül pedig meglocsoljuk citromlével. 5-10 percig állni hagyjuk, azalatt kifacsarjuk a grépfút meg a narancs levét. Az avokádóból kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Ez a megoldás gyorsabb alternatívája az itt található avokádósalátának.:) A fotón az avokádó még á la natúr szerepel, mert ez a megoldás csak fotózás után jutott eszembe.

Gyümölcsnapon vagy gyümölcsreggelire ehetők.

3 megjegyzés:

Kata írta...

Júj, szabad egy tányérral ? :)

sedith írta...

Szabad hát, Kata, mikor jösz érte?!:)

Panna írta...

Jó kis vitaminbombák :)

Related Posts with Thumbnails

2012. január 21., szombat

Téli vitaminbombák

Szervezetünknek télen-nyáron szüksége van tápanyagokra, vitaminokra. Télen hajlamosabbak vagyunk arra, hogy egészségtelenebbül táplálkozzunk, hogy kevesebb friss, nyers zöldséget és gyümölcsöt vegyünk magunkhoz, ezért nem árt, ha tudatosan ráállunk a dologra. Egy-két ötlet erre:

Citrusleves banánnal 

Hozzávalók 2 személyre: 1 nagy vörös grépfrút, 5-6 kisebb narancs, 1 citrom, 2 banán, 2 dkg dió, 2 dkg aszalt vörösáfonya, esetleg méz.

Elkészítése: A citrusféléknek kifacsarjuk a levét, jól összekavarjuk (ha szükséges, mézzel édesítjük), majd tányérokba öntjük. A diót és az áfonyát aprítógépben morzsásra dolgozzuk. A banánt belekarikázzuk a tányérokba, megszórjuk diós morzsával, és már ehető is.


Avokádó grépfrútlével

Hozzávalók: 1/2 avokádó, pici só, 1/2 kávéskanál fokhagymapor, 1 evőkanál citromlé, oregánó; 1 grépfrút, 1 narancs.

Elkészítése: Az avokádó húsát késsel bekockázzuk, majd megszórjuk sóval, fokhagymaporral és oregánóval, végül pedig meglocsoljuk citromlével. 5-10 percig állni hagyjuk, azalatt kifacsarjuk a grépfút meg a narancs levét. Az avokádóból kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Ez a megoldás gyorsabb alternatívája az itt található avokádósalátának.:) A fotón az avokádó még á la natúr szerepel, mert ez a megoldás csak fotózás után jutott eszembe.

Gyümölcsnapon vagy gyümölcsreggelire ehetők.

3 megjegyzés:

Kata írta...

Júj, szabad egy tányérral ? :)

sedith írta...

Szabad hát, Kata, mikor jösz érte?!:)

Panna írta...

Jó kis vitaminbombák :)