Fehércsokoládés meggylekvár (cukorral)
Hozzávalók: 1,5 kg meggy (tiszta tömeg, kimagvalás
után), 25 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, késhegynyi szalicil.
Elkészítése: A kimagvalt meggyet tetszés szerint ledaráljuk vagy
botmixerrel pürésítjük, és odatesszük főni. Miután fölforrt, kb. 5 percig
főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, és együtt is főzzük 10-15 percig. Ekkor
hozzáadjuk a darabokra tördelt fehér csokoládét, állandóan kavargatva hagyjuk,
hogy jól megolvadjon benne, majd félrevesszük a lángról, és belekavarjuk a
szalicilt. Forrón üvegekbe
adagoljuk, ledugaszoljuk, fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk
kihűlni.
BEF-ELTEV. - 2014.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése