Kerti saláta
Hozzávalók: 2 marék rukkola, 1-1 marék kisebb lollo rosso és jégsalátalevél, 1 marék sóskalevél, néhány zsenge céklalevél, 5-6 hónapos retek, 1 csokor új sárgarépa (nálunk még nagyon aprók), 1 maréknyi frissen fejtett borsószem, só, citromlé kevés víz, olíva- vagy dióolaj.
Elkészítése: A leveles hozzávalókat több vízben megmossuk, majd konyharuhába tesszük, a négy sarkát összefogjuk, és 3x-4x jól megrázzuk, így a levelek szinte szárazak maradnak, és nem is törnek össze. De igazából csak a szabadban kivitelezhető ez. Ezután összetépkedjük vagy összevágjuk őket. a retket és a sárgarépát vékonyan felszeletejük, a zöldborsót pedig a többi mellé tesszük. Sóval és citromlével megízesítünk kevés vizet, ráöntjük a salátára és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, még utánaízesítünk. Tálaláskor meglocsoljuk olajjal.
KAL - 2016.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése