Kicsit sok túróm gyűlt össze egy alkalommal, kezdeni kellett valamit velük. Hát ezt kezdtem. Langyosan és hidegen is isteni volt, vacsorára és reggelire ettük, bátran ajánlom kipróbálásra.
Zöldborsós túrótorta
Hozzávalók 26 cm-es formához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg füstölt tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 25 dkg friss zöldborsó, 1 hagyma + 1 szál újhagyma, 7 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, 2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A kétféle hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zöldborsót, és kevés vizet öntve alá, enyhén megsózva néhány perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt a túróféléket tálba tesszük, villával jól összetörjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt meg a tojásokat, és fakanállal vagy habverővel dolgozzuk alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, vigyázva, mert a füstölt túró meg a juhtúró is sós. Végül belekeverjük a lisztet meg a hagymás borsót, és vajjal kikent, morzsával megszórt pitesütő formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a közepe is kocsonyássá nem válik.
Tipp: Bármilyen zöldfűszerrel is ízesíthetjük.
EK - 2018/5
2014. június 30., hétfő
Zöldborsós túrótorta
Címkék:
pitefélék,
reggeli-vacsora,
sós sütemények,
tojásos,
túrós ételek,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. június 30., hétfő
Zöldborsós túrótorta
Kicsit sok túróm gyűlt össze egy alkalommal, kezdeni kellett valamit velük. Hát ezt kezdtem. Langyosan és hidegen is isteni volt, vacsorára és reggelire ettük, bátran ajánlom kipróbálásra.
Zöldborsós túrótorta
Hozzávalók 26 cm-es formához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg füstölt tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 25 dkg friss zöldborsó, 1 hagyma + 1 szál újhagyma, 7 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, 2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A kétféle hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zöldborsót, és kevés vizet öntve alá, enyhén megsózva néhány perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt a túróféléket tálba tesszük, villával jól összetörjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt meg a tojásokat, és fakanállal vagy habverővel dolgozzuk alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, vigyázva, mert a füstölt túró meg a juhtúró is sós. Végül belekeverjük a lisztet meg a hagymás borsót, és vajjal kikent, morzsával megszórt pitesütő formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a közepe is kocsonyássá nem válik.
Tipp: Bármilyen zöldfűszerrel is ízesíthetjük.
EK - 2018/5
Zöldborsós túrótorta
Hozzávalók 26 cm-es formához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg füstölt tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 25 dkg friss zöldborsó, 1 hagyma + 1 szál újhagyma, 7 tojás, 2-3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, 2 dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: A kétféle hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zöldborsót, és kevés vizet öntve alá, enyhén megsózva néhány perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt a túróféléket tálba tesszük, villával jól összetörjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt meg a tojásokat, és fakanállal vagy habverővel dolgozzuk alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, vigyázva, mert a füstölt túró meg a juhtúró is sós. Végül belekeverjük a lisztet meg a hagymás borsót, és vajjal kikent, morzsával megszórt pitesütő formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a közepe is kocsonyássá nem válik.
Tipp: Bármilyen zöldfűszerrel is ízesíthetjük.
EK - 2018/5
Címkék:
pitefélék,
reggeli-vacsora,
sós sütemények,
tojásos,
túrós ételek,
zöldséges
1 megjegyzés:
- sara & Miki írta...
-
Imi place mult ideea! O s-o incerc si eu! O zi frumoasa!
- 2014. július 4. 14:03
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Imi place mult ideea! O s-o incerc si eu! O zi frumoasa!
Megjegyzés küldése