Ezt a süteményt is (a másik ez volt) a nagylányom születésnapjára készítettem, nagyon finom lett. A recept a fölöttem lakó szomszédasszonytól van, és 15 kanalas sütiként lehet, hogy többen ismeritek. Én a kanálnyi adagokat lemértem mérleggel, így pontosabb mértékegységeket tudok megadni. A cukor mennyisége is több volt a tésztában (30 dkg), szerintem azonban ennél édesebbre végképp nem kell. Próbáljátok ki ti is. A fotót nézzétek el, csak gyorsan kattintottam egyet a megpakolt tányérról, nem volt időm cicomázni a dolgokat. Attól még ugyanolyan finom. :)
Áfonyás-ordás kavart sütemény
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 1,5 dl tej, 20 dkg cukor, csipetnyi
só, 1,5 dl olaj, 2 evőkanál kakaó, 30 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor;
továbbá: 50 dkg orda (vagy ricotta), 3 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 15
dkg áfonya, 1 evőkanál búzadara.
Megjegyzés: Orda helyett - ha valaki nem szereti - túróval is készíthető, illetve meggyel, cseresznyével vagy bármilyen más gyümölccsel kipróbálható. Eredetileg nem is volt benne gyümölcs, az az én hozzáadott pluszom a recepthez. :)
FI - 2014/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése