Levendulás meggylekvár (fruktózzal)
Hozzávalók: 3 kg meggy
(tiszta tömeg, kimagvalás után), 1 citrom, 60 dkg +3 evőkanál fruktóz, 3 tasak
dzsemfix, 2 nagy evőkanál levendulavirág.
Elkészítése: A
meggyet kimagvalás után tiszta, ép zománcú edénybe tesszük, és ráöntjük a
kifacsart citromlevet. Fölforraljuk, 2-3 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Ekkor botmixerrel tetszés szerint enyhébben vagy jobban pürésítjük. A
dzsemfixet elkavarjuk a 3 evőkanál fruktózzal, ráöntjük a gyümölcsre, majd
odatesszük főni. Amikor fölforrt, hozzáadjuk a többi gyümölcscukrot meg a jól
összemorzsolt levendulavirágot, és az újraforrástól számított 5-10 percig
főzzük. Forrón üvegekbe adagoljuk, ledugaszoljuk, fejtetőre állítjuk, majd
szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
BEF-ELTEV. - 2014.
BEF-ELTEV. - 2014.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése