Az egyszerűség jegyében készült az étel: hagyományos hozzávalók, hagyományos társítás és hagyományos ízvilág. Mégis - összességében véve - abszolút különleges. Boldog pünkösdöt mindenkinek! :)
Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kacsacomb (4 db), só, bors, 10-15 zsályalevél, 1/2 dl olaj; a körethez: 80 dkg apróbb szemű újkrumpli, 2-3 evőkanál barna cukor, 1 kisebb zöld csípős paprika, 1 fej új fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só; a salátához: 2 kígyóuborka, 1 kisebb hagyma, só, cukor, ecet, olívaolaj.
Elkészítése: A kacsacombot alaposan megtisztítjuk minden tokmaradványtól, majd megmossuk, és szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük só és bors keverékével, majd mindegyiknek a bőre alá dugunk 2-3 zsályalevelet. A combokat jénaiba helyezzük, mindegyikre teszünk még 1-1 zsályalevelet, majd felforrósítjuk az olajat, és rálocsoljuk a combokra. Aláöntünk még kb. 2 dl vizet (lehet bort is, de most nem ezt tettem), lefedjük, és betoljuk a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, és ettől kezdve 2 óráig hagyjuk párolódni-puhulni. Végül a fedőt levesszük, a hőt 220 fokra emeljük, és 5-10 perc alatt a kacsacombokat szépen megpirítjuk. Ezalatt a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd miután hűlt egy keveset, megpucoljuk. Az olajat fölforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és csípős paprikát, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük 1/2 dl vízzel, hagyjuk a cukrot föloldódni, majd rádobjuk az egészben hagyott krumplit, megsózzuk, és alaposan összerázogatjuk, hogy a karamell bevonja a krumplit. A salátához az uborkát meg a hagymát vékonyra gyaluljuk, és fölöntjük sós-cukros-ecetes lével. Tálalás előtt a lé nagyrészét leöntjük, a zöldséget pedig meglocsoljuk olívaolajjal is.
KRUMP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. június 8., vasárnap
Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával
Az egyszerűség jegyében készült az étel: hagyományos hozzávalók, hagyományos társítás és hagyományos ízvilág. Mégis - összességében véve - abszolút különleges. Boldog pünkösdöt mindenkinek! :)
Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kacsacomb (4 db), só, bors, 10-15 zsályalevél, 1/2 dl olaj; a körethez: 80 dkg apróbb szemű újkrumpli, 2-3 evőkanál barna cukor, 1 kisebb zöld csípős paprika, 1 fej új fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só; a salátához: 2 kígyóuborka, 1 kisebb hagyma, só, cukor, ecet, olívaolaj.
Elkészítése: A kacsacombot alaposan megtisztítjuk minden tokmaradványtól, majd megmossuk, és szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük só és bors keverékével, majd mindegyiknek a bőre alá dugunk 2-3 zsályalevelet. A combokat jénaiba helyezzük, mindegyikre teszünk még 1-1 zsályalevelet, majd felforrósítjuk az olajat, és rálocsoljuk a combokra. Aláöntünk még kb. 2 dl vizet (lehet bort is, de most nem ezt tettem), lefedjük, és betoljuk a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, és ettől kezdve 2 óráig hagyjuk párolódni-puhulni. Végül a fedőt levesszük, a hőt 220 fokra emeljük, és 5-10 perc alatt a kacsacombokat szépen megpirítjuk. Ezalatt a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd miután hűlt egy keveset, megpucoljuk. Az olajat fölforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és csípős paprikát, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük 1/2 dl vízzel, hagyjuk a cukrot föloldódni, majd rádobjuk az egészben hagyott krumplit, megsózzuk, és alaposan összerázogatjuk, hogy a karamell bevonja a krumplit. A salátához az uborkát meg a hagymát vékonyra gyaluljuk, és fölöntjük sós-cukros-ecetes lével. Tálalás előtt a lé nagyrészét leöntjük, a zöldséget pedig meglocsoljuk olívaolajjal is.
KRUMP. - 2015.
Zsályás kacsacomb karamellizált krumplival, uborkasalátával
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kacsacomb (4 db), só, bors, 10-15 zsályalevél, 1/2 dl olaj; a körethez: 80 dkg apróbb szemű újkrumpli, 2-3 evőkanál barna cukor, 1 kisebb zöld csípős paprika, 1 fej új fokhagyma, 3-4 evőkanál olaj, só; a salátához: 2 kígyóuborka, 1 kisebb hagyma, só, cukor, ecet, olívaolaj.
Elkészítése: A kacsacombot alaposan megtisztítjuk minden tokmaradványtól, majd megmossuk, és szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük só és bors keverékével, majd mindegyiknek a bőre alá dugunk 2-3 zsályalevelet. A combokat jénaiba helyezzük, mindegyikre teszünk még 1-1 zsályalevelet, majd felforrósítjuk az olajat, és rálocsoljuk a combokra. Aláöntünk még kb. 2 dl vizet (lehet bort is, de most nem ezt tettem), lefedjük, és betoljuk a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, és ettől kezdve 2 óráig hagyjuk párolódni-puhulni. Végül a fedőt levesszük, a hőt 220 fokra emeljük, és 5-10 perc alatt a kacsacombokat szépen megpirítjuk. Ezalatt a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd miután hűlt egy keveset, megpucoljuk. Az olajat fölforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és csípős paprikát, majd beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk karamellizálódni. Felöntjük 1/2 dl vízzel, hagyjuk a cukrot föloldódni, majd rádobjuk az egészben hagyott krumplit, megsózzuk, és alaposan összerázogatjuk, hogy a karamell bevonja a krumplit. A salátához az uborkát meg a hagymát vékonyra gyaluljuk, és fölöntjük sós-cukros-ecetes lével. Tálalás előtt a lé nagyrészét leöntjük, a zöldséget pedig meglocsoljuk olívaolajjal is.
KRUMP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése