2014. július 4., péntek

Fahéjas-pisztáciás túrókrém

Leves és főfogás után jöjjön akkor egy desszert. Egyszerű, néhány perc alatt elkészíthető, mégis az élvezet maximális olyannyira, hogy akár karácsonyi desszertként is el tudom képzelni: krémes, simuló, édes, de nem túlzottan, és a fahéjtól meg a szerecsendiótól különleges, sejtelmes aromát kap. A ropogós pisztácia pedig megtöri kissé a harmóniát, de éppen emiatt nem lesz unalmas. :)


Fahéjas-pisztáciás túrókrém

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg mascarpone, 1-1,5 dl habtejszín, 1 evőkanál fruktóz, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg pisztácia, fahéj, egész szerecsendió.

Elkészítése: A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén megpörköljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét tálba tesszük, és habverő segítségével simára keverjük a fruktózzal meg a vaníliás cukorral. Ezután, folyamatosan verve-keverve kicsinként hozzáöntjük a tejszínt, és minden egyes adaggal jó habosra keverjük. Hogy mennyi tejszínt adunk hozzá, tőlünk függ: ha többet használunk, habosabb lesz, ha kevesebbet, töményebb, sűrűbb. A kész krémet poharakba/kelyhekbe adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk fahéjjal, illetve kevés szerecsendiót rezselünk rá. A pörkölt pisztáciát durvára törjük, és azt is eloszlatjuk a krém tetején.

ADV. - 2014.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. július 4., péntek

Fahéjas-pisztáciás túrókrém

Leves és főfogás után jöjjön akkor egy desszert. Egyszerű, néhány perc alatt elkészíthető, mégis az élvezet maximális olyannyira, hogy akár karácsonyi desszertként is el tudom képzelni: krémes, simuló, édes, de nem túlzottan, és a fahéjtól meg a szerecsendiótól különleges, sejtelmes aromát kap. A ropogós pisztácia pedig megtöri kissé a harmóniát, de éppen emiatt nem lesz unalmas. :)


Fahéjas-pisztáciás túrókrém

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg mascarpone, 1-1,5 dl habtejszín, 1 evőkanál fruktóz, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg pisztácia, fahéj, egész szerecsendió.

Elkészítése: A pisztáciát száraz serpenyőben enyhén megpörköljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét tálba tesszük, és habverő segítségével simára keverjük a fruktózzal meg a vaníliás cukorral. Ezután, folyamatosan verve-keverve kicsinként hozzáöntjük a tejszínt, és minden egyes adaggal jó habosra keverjük. Hogy mennyi tejszínt adunk hozzá, tőlünk függ: ha többet használunk, habosabb lesz, ha kevesebbet, töményebb, sűrűbb. A kész krémet poharakba/kelyhekbe adagoljuk, és a tetejüket megszórjuk fahéjjal, illetve kevés szerecsendiót rezselünk rá. A pörkölt pisztáciát durvára törjük, és azt is eloszlatjuk a krém tetején.

ADV. - 2014.

Nincsenek megjegyzések: