Egy régen készült saláta, aminek most jött el az ideje. Mármint a leírásának. :) Kölessel nagyon finom, de ennek híján készülhet rizzsel vagy valamilyen tésztafélével is.
Tonhalas
kölessaláta
Hozzávalók 4
személyre: 25-25 dkg köles, főtt bab és főtt kukorica, 1 csokor újhagyma vagy 1
lila hagyma, 1-2 piros kápia paprika, 1 szál új fokhagyma vagy 3-4 cikk
fokhagyma, 2 doboz natúr tonhalkonzerv, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1 nagy csokor
petrezselyemzöld, koriander és menta vegyesen, só, bors, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A
kölest többszöri hideg vízben átmossuk, majd kétszeres mennyiségű hideg vízben főni
tesszük. Enyhén megsózzuk, elkavarjuk, majd miután fölforrt, többé nem
kavargatjuk, hanem kis lángon főzzük kb. 15 percig. Ekkor a lángot elzárjuk, az
edényt pedig lefedjük, és hagyjuk, hogy a köles az összes folyadékot magába
szívja. Ezután átrakjuk el tálba, hozzáadjuk a babot meg a kukoricát, illetve a
tetszés szerint feldarabolt zöldségeket meg a finomra aprított zöldfűszerek
felét, és lazán összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk
citromlével és olívaolajjal. A tonhalkonzervet leszűrjük, és a halhúst is lazán
a többihez keverjük vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan. 15-20 percig
állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, utána tálaljuk a maradék
zöldfűszerrel ízesített joghurt kíséretében.
EK - 2014/8
EK - 2014/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése