2014. július 24., csütörtök

Tonhalas kölessaláta

Egy régen készült saláta, aminek most jött el az ideje. Mármint a leírásának. :) Kölessel nagyon finom, de ennek híján készülhet rizzsel vagy valamilyen tésztafélével is. 


Tonhalas kölessaláta

Hozzávalók 4 személyre: 25-25 dkg köles, főtt bab és főtt kukorica, 1 csokor újhagyma vagy 1 lila hagyma, 1-2 piros kápia paprika, 1 szál új fokhagyma vagy 3-4 cikk fokhagyma, 2 doboz natúr tonhalkonzerv, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, koriander és menta vegyesen, só, bors, citromlé, olívaolaj.


Elkészítése: A kölest többszöri hideg vízben átmossuk, majd kétszeres mennyiségű hideg vízben főni tesszük. Enyhén megsózzuk, elkavarjuk, majd miután fölforrt, többé nem kavargatjuk, hanem kis lángon főzzük kb. 15 percig. Ekkor a lángot elzárjuk, az edényt pedig lefedjük, és hagyjuk, hogy a köles az összes folyadékot magába szívja. Ezután átrakjuk el tálba, hozzáadjuk a babot meg a kukoricát, illetve a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket meg a finomra aprított zöldfűszerek felét, és lazán összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. A tonhalkonzervet leszűrjük, és a halhúst is lazán a többihez keverjük vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan. 15-20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, utána tálaljuk a maradék zöldfűszerrel ízesített joghurt kíséretében. 

EK - 2014/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. július 24., csütörtök

Tonhalas kölessaláta

Egy régen készült saláta, aminek most jött el az ideje. Mármint a leírásának. :) Kölessel nagyon finom, de ennek híján készülhet rizzsel vagy valamilyen tésztafélével is. 


Tonhalas kölessaláta

Hozzávalók 4 személyre: 25-25 dkg köles, főtt bab és főtt kukorica, 1 csokor újhagyma vagy 1 lila hagyma, 1-2 piros kápia paprika, 1 szál új fokhagyma vagy 3-4 cikk fokhagyma, 2 doboz natúr tonhalkonzerv, 2 dl joghurt vagy tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, koriander és menta vegyesen, só, bors, citromlé, olívaolaj.


Elkészítése: A kölest többszöri hideg vízben átmossuk, majd kétszeres mennyiségű hideg vízben főni tesszük. Enyhén megsózzuk, elkavarjuk, majd miután fölforrt, többé nem kavargatjuk, hanem kis lángon főzzük kb. 15 percig. Ekkor a lángot elzárjuk, az edényt pedig lefedjük, és hagyjuk, hogy a köles az összes folyadékot magába szívja. Ezután átrakjuk el tálba, hozzáadjuk a babot meg a kukoricát, illetve a tetszés szerint feldarabolt zöldségeket meg a finomra aprított zöldfűszerek felét, és lazán összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal. A tonhalkonzervet leszűrjük, és a halhúst is lazán a többihez keverjük vigyázva, hogy ne törjük össze túlságosan. 15-20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, utána tálaljuk a maradék zöldfűszerrel ízesített joghurt kíséretében. 

EK - 2014/8

Nincsenek megjegyzések: