2019. május 21., kedd

Barackos-túrós reszelt


Egyszerű, de nagyszerű süti akár ünnep-, akár hétköznapra:


Barackos-túrós reszelt

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 25 dkg vaj, 5 tojássárgája;
a túrókrémhez: 75 dkg tehéntúró, 25 dkg orda, 15 dkg cukor, 3 tasak bourbon vaníliás cukor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 3 kisebb tojás, 2 kezeletlen citrom héja;
a mákos réteghez: 5 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 7 dkg darálatlan mák;
továbbá: 2 nagy üveg (800 ml) házi barackbefőtt.

Elkészítése: A tészta száraz hozzávalóit összeszitájuk egy tálba, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, és összeállítjuk a tésztát. Ezután kettévágjuk, és fóliába csomagolva kb. 2 órára a fagyasztóba tesszük. A túrós krém hozzávalóit simára dolgozzuk. A mákos réteghez a tojásfehérjét keményre verjük 1 csipet sóval és a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszt és a mákot. Sütőpapírral bélelt mélyebb tepsi (kb. 40x28 cm) aljába belereszeljük a kifagyasztott tészta egyik felét, és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor eloszlatjuk rajta a jól lecsepegtetett, kis kockákra vágott barackot, rákenjük a túrókrémet, ezen elsimítjuk a mákos habot, majd befedjük a másik adag ráreszelt tésztával. 170 fokos sütőben további kb. 60-70 percen át sütjük, de 45 perc után már érdemes ránézni, és egyszer-kétszer tűpróbát végezni.

Megjegyzés: Barackbefőtt helyett friss vagy fagyasztott meggyel, cseresznyével, vagy ősszel szilvával is elkészíthetjük.

EK - 2019/6.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. május 21., kedd

Barackos-túrós reszelt


Egyszerű, de nagyszerű süti akár ünnep-, akár hétköznapra:


Barackos-túrós reszelt

Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 25 dkg vaj, 5 tojássárgája;
a túrókrémhez: 75 dkg tehéntúró, 25 dkg orda, 15 dkg cukor, 3 tasak bourbon vaníliás cukor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 3 kisebb tojás, 2 kezeletlen citrom héja;
a mákos réteghez: 5 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 7 dkg darálatlan mák;
továbbá: 2 nagy üveg (800 ml) házi barackbefőtt.

Elkészítése: A tészta száraz hozzávalóit összeszitájuk egy tálba, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, és összeállítjuk a tésztát. Ezután kettévágjuk, és fóliába csomagolva kb. 2 órára a fagyasztóba tesszük. A túrós krém hozzávalóit simára dolgozzuk. A mákos réteghez a tojásfehérjét keményre verjük 1 csipet sóval és a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszt és a mákot. Sütőpapírral bélelt mélyebb tepsi (kb. 40x28 cm) aljába belereszeljük a kifagyasztott tészta egyik felét, és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor eloszlatjuk rajta a jól lecsepegtetett, kis kockákra vágott barackot, rákenjük a túrókrémet, ezen elsimítjuk a mákos habot, majd befedjük a másik adag ráreszelt tésztával. 170 fokos sütőben további kb. 60-70 percen át sütjük, de 45 perc után már érdemes ránézni, és egyszer-kétszer tűpróbát végezni.

Megjegyzés: Barackbefőtt helyett friss vagy fagyasztott meggyel, cseresznyével, vagy ősszel szilvával is elkészíthetjük.

EK - 2019/6.



Nincsenek megjegyzések: