2019. május 13., hétfő

Pulykaraguleves

Egyszerű leves, ami bármilyen hússal elkészíthető; nekem akkor éppen pulykám volt, de a csirke vagy a disznó is kitűnő hozzá. Annyit azért vegyünk figyelembe, hoyg ha disznóból készítjük, sokkal több időt kell főnie a húsnak magában, zöldségek nélkül. 


Pulykaraguleves

Hozzávalók (5-6 személyre): 40 dkg pulykacomb vagy -mell, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 30 dkg zöldborsó, 1 piros kápia paprika, 1 hagyma, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors, petrezselyemzöld, citromlé, olaj.

Elkészítése: A pulykahúst kis falatnyi darabokra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk kevés forró olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és 1-2 percig együtt is pirítjuk. Ezután megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük kb. 2,5 liter vízzel. Miután fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, meg a kis kockákra vágott petrezselyemgyökeret és kápiát, illetve, amikor minden félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót is. Amikor minden megpuhult, szükség szerint vízzel kiegészítjük, felforraljuk, majd a levest félrevesszük, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföllel simára kavart tojássárgáját. Többé nem forraljuk fel, hogy a tojás ki ne csapódjon. Ízlés szerint utánasózunk, citromlével savanyítjuk, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

NÚ - 2019/MÁJ.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. május 13., hétfő

Pulykaraguleves

Egyszerű leves, ami bármilyen hússal elkészíthető; nekem akkor éppen pulykám volt, de a csirke vagy a disznó is kitűnő hozzá. Annyit azért vegyünk figyelembe, hoyg ha disznóból készítjük, sokkal több időt kell főnie a húsnak magában, zöldségek nélkül. 


Pulykaraguleves

Hozzávalók (5-6 személyre): 40 dkg pulykacomb vagy -mell, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 30 dkg zöldborsó, 1 piros kápia paprika, 1 hagyma, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors, petrezselyemzöld, citromlé, olaj.

Elkészítése: A pulykahúst kis falatnyi darabokra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk kevés forró olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és 1-2 percig együtt is pirítjuk. Ezután megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük kb. 2,5 liter vízzel. Miután fölforrt, beletesszük a finomra aprított hagymát, meg a kis kockákra vágott petrezselyemgyökeret és kápiát, illetve, amikor minden félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót is. Amikor minden megpuhult, szükség szerint vízzel kiegészítjük, felforraljuk, majd a levest félrevesszük, és hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföllel simára kavart tojássárgáját. Többé nem forraljuk fel, hogy a tojás ki ne csapódjon. Ízlés szerint utánasózunk, citromlével savanyítjuk, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

NÚ - 2019/MÁJ.



Nincsenek megjegyzések: