2020. április 9., csütörtök

Édesköménnyel sült csirke

Mert csirkecomb volt kiolvadva, és a hűtőben két édeskömény várta felhasználását. 



Édesköményes csirke 

A csirkefelsőcombokat (7 darab volt, de 8-ra is bőven elég a fűszer) befűszereztem 1-1 teáskanál só, bors, morzsolt bazsalikom és fokhagymapor, illetve 1/2-1/2 teáskanál csípős pirospaprika és őrölt édeskömény keverékével. 2 jókora édesköményt 8 cikkelyre vágtam, 3 nagy vöröshagymát is 8 felé vágtam, és hőálló tálba tettem. Rászórtam a maradék fűszerkeveréket, meglocsoltam olajjal, majd ráhelyeztem a csirkecombokat, ezeket is meglocsoltam kevés olajjal, és betoltam a 180 fokos sütőbe 1 óra és 10 percre. Közben kétszer megkenegettem a pecsenyelével a húsokat és a felső édesköménydarabokat is. A végén néhány perc alatt 220 fokon rápirítottam. Szinte így ettük csak (mármint én így is ettem, pici joghurttal), amikor eszembe jutott, hogy van kuszkuszom, így hamar vizet forraltam, és amíg az felforrt, kimértem 30 dkg kuszkuszt (eredeti kuszkuszt, nem amit a boltban cușcuș-ként árulnak, mert az tarhonya), adtam hozzá 1-1 teáskanál sót és fokhagymaport, 1/2 teáskanál borsot és 3 evőkanál olívaolajat, jól összekavartam, és ráöntöttem 8 dl forrásban lévő vizet. Elkevertem hamar, lefedtem, 5 percre rá villával fellazítottam, megszórtam aprított kápia paprikával meg petrezselyemzölddel, és már ettünk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2020. április 9., csütörtök

Édesköménnyel sült csirke

Mert csirkecomb volt kiolvadva, és a hűtőben két édeskömény várta felhasználását. 



Édesköményes csirke 

A csirkefelsőcombokat (7 darab volt, de 8-ra is bőven elég a fűszer) befűszereztem 1-1 teáskanál só, bors, morzsolt bazsalikom és fokhagymapor, illetve 1/2-1/2 teáskanál csípős pirospaprika és őrölt édeskömény keverékével. 2 jókora édesköményt 8 cikkelyre vágtam, 3 nagy vöröshagymát is 8 felé vágtam, és hőálló tálba tettem. Rászórtam a maradék fűszerkeveréket, meglocsoltam olajjal, majd ráhelyeztem a csirkecombokat, ezeket is meglocsoltam kevés olajjal, és betoltam a 180 fokos sütőbe 1 óra és 10 percre. Közben kétszer megkenegettem a pecsenyelével a húsokat és a felső édesköménydarabokat is. A végén néhány perc alatt 220 fokon rápirítottam. Szinte így ettük csak (mármint én így is ettem, pici joghurttal), amikor eszembe jutott, hogy van kuszkuszom, így hamar vizet forraltam, és amíg az felforrt, kimértem 30 dkg kuszkuszt (eredeti kuszkuszt, nem amit a boltban cușcuș-ként árulnak, mert az tarhonya), adtam hozzá 1-1 teáskanál sót és fokhagymaport, 1/2 teáskanál borsot és 3 evőkanál olívaolajat, jól összekavartam, és ráöntöttem 8 dl forrásban lévő vizet. Elkevertem hamar, lefedtem, 5 percre rá villával fellazítottam, megszórtam aprított kápia paprikával meg petrezselyemzölddel, és már ettünk is. 

Nincsenek megjegyzések: