2020. április 3., péntek

Paradicsomos csirke


Nagylány örömére készült ez az étel, szülinapján. :) De az egész családnak ízlett. :) 


Paradicsomos csirke

Hozzávalók (5 személyre): 5 fél csirkemell (kicsontozva), só, bors, szárított bazsalikom, olívaolaj; 1 hagyma, 1 sárgarépa, 2 paradicsomkonzerv (1 aprítottat és 1 hámozottat használtam, de mindegy, milyen), 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, cukor, olívaolaj;
a tálaláshoz: főtt rizs.

Elkészítése: A csirkemellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (mérettől függően 3-4 darabba egy-egy fél csirkemellet), majd megszórjuk sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és együtt dinszteljük néhány percig. Ezután ráöntjük a két paradicsomkonzervet, és kis lángon rotyogtatjuk. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és minden oldalukon hirtelen körbepirítjuk benne a húsdarabokat. Kiszedjük, és áttesszük a paradicsomos szószba, ráöntve a sütés után visszamaradt zsiradékot is. Öntünk hozzá kevés vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, és 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Végül ízlés szerint cukorral ízesítjük, de csak annyival, ami elveszi a paradicsom túlzott savanyúságát, nem kell édesnek lennie. Az időközben kifőzött rizzsel kínáljuk. Ha szeretnénk, valamilyen aprított zöldet is tehetünk bele (petrezselyem vagy bazsalikom), de nem muszáj, így is eléggé aromás a húsnál használt szárított bazsalikom miatt.

2 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Ínycsiklandó!

sedith írta...

Köszönöm szépen! Tényleg finom volt! :)

Related Posts with Thumbnails

2020. április 3., péntek

Paradicsomos csirke


Nagylány örömére készült ez az étel, szülinapján. :) De az egész családnak ízlett. :) 


Paradicsomos csirke

Hozzávalók (5 személyre): 5 fél csirkemell (kicsontozva), só, bors, szárított bazsalikom, olívaolaj; 1 hagyma, 1 sárgarépa, 2 paradicsomkonzerv (1 aprítottat és 1 hámozottat használtam, de mindegy, milyen), 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, cukor, olívaolaj;
a tálaláshoz: főtt rizs.

Elkészítése: A csirkemellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (mérettől függően 3-4 darabba egy-egy fél csirkemellet), majd megszórjuk sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és együtt dinszteljük néhány percig. Ezután ráöntjük a két paradicsomkonzervet, és kis lángon rotyogtatjuk. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és minden oldalukon hirtelen körbepirítjuk benne a húsdarabokat. Kiszedjük, és áttesszük a paradicsomos szószba, ráöntve a sütés után visszamaradt zsiradékot is. Öntünk hozzá kevés vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, és 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Végül ízlés szerint cukorral ízesítjük, de csak annyival, ami elveszi a paradicsom túlzott savanyúságát, nem kell édesnek lennie. Az időközben kifőzött rizzsel kínáljuk. Ha szeretnénk, valamilyen aprított zöldet is tehetünk bele (petrezselyem vagy bazsalikom), de nem muszáj, így is eléggé aromás a húsnál használt szárított bazsalikom miatt.

2 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Ínycsiklandó!

sedith írta...

Köszönöm szépen! Tényleg finom volt! :)