Nem megy olyan gyorsan ez a receptírás, mint ahogyan szeretném, de rendíthetetlen vagyok!!! Igaz, sajnálom, hogy eléggé kimaradoznak az aktuális főztök, amik általában csak gyorsak, egyszerűek, de igyekszem finom és tápláló ételeket főzni. No meg a lehető legegészségesebbeket, a repertoárhoz, pénztárcához, évszakhoz és tudásomhoz képest.
Mst már gyorsabban fogok haladni ezekkel az ünnepkor készített dolgokkal. Van, amit nem is kell leírnom.
Húsleves
A kicsontozott kacsa csontvázából, a levágott szárnyakból, nyakból illetve némi zsiradékából főztem. A szokásos módon, zöldségekkel. A recept megvan a blogom elején. Ha megtanulok linkelni, már sokkal könnyebb dolgom lesz. És az olvasónak is. :)
Báránysült
Bár a bárány nem hagyományosan karácsonyi hús, eléggé különlegesnek tartottam a sok majorság (baromfi) és disznóhús között, ígyhát, amikor Tündi meglepett egy bárány elsőcombbal, egyből tudtam, hogy ez lesz az egyik karácsonyi sültünk.
Még hétfőn bepácoltam és egy kerek napot töltött a pácban, hűtőben. A páchoz átnyomtam vagy 5-6 cikk nagy fokhagymát és elkevertem kevés sóval, egy-egy evőkanálnyi mustárral és mézzel, vagy 3 evőkanálnyi szójaszósszal és pár kanál olajjal.
A húst jól bedörzsöltem sóval és borssal, csak ezután forgattam bele a pácba. A nap folyamán többször megrázogattam, megforgattam, hogy mindenütt egyformán vegye át az ízeket. Másnap tepsibe raktam, a megmaradt pácot elkentem a tetején és csak egyszerűen vizet öntöttem alá. Alufóliával letakarva vajpuhára pároltam, majd szép pirosra sütöttem. Mondanom kell, hogy milyen isteni volt?
Kókuszos és szezámmagos bécsi szelet
A húsokat szintén előre felszeleteltem, kipotyoltam (klopfoltam) és befűszereztem (csak só és bors), hogy az ünnepen ne kelljen szétszednem a konyhát teljesen. Egy napig a hűtőben érleltem a húst, majd a fagyasztóba tettem, hogy nehogy valami baja legyen! Sütés előtt csak simán lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam és forró bő olajban kisütöttem. De ezúttal kétfelé tettem a zsemlemorzsát és az egyikbe egy tasak (kb 10 deka) kókuszreszeléket, a másikba pedig kb. ugyanannyi szezámmagot kevertem. Nagy sikere volt az utóbbinak, a kókuszost kissé különleges ízűnek találta a társaság, de szerintem nagyon finom volt. Picit hagyományos, de azért egzotikus is azzal a diszkréten édeskés ízével. Biztos, hogy fogom még készíteni. Sajnos, fotókat nem készítettem.
Folytatás következik...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. január 16., péntek
További receptek...
Nem megy olyan gyorsan ez a receptírás, mint ahogyan szeretném, de rendíthetetlen vagyok!!! Igaz, sajnálom, hogy eléggé kimaradoznak az aktuális főztök, amik általában csak gyorsak, egyszerűek, de igyekszem finom és tápláló ételeket főzni. No meg a lehető legegészségesebbeket, a repertoárhoz, pénztárcához, évszakhoz és tudásomhoz képest.
Mst már gyorsabban fogok haladni ezekkel az ünnepkor készített dolgokkal. Van, amit nem is kell leírnom.
Húsleves
A kicsontozott kacsa csontvázából, a levágott szárnyakból, nyakból illetve némi zsiradékából főztem. A szokásos módon, zöldségekkel. A recept megvan a blogom elején. Ha megtanulok linkelni, már sokkal könnyebb dolgom lesz. És az olvasónak is. :)
Báránysült
Bár a bárány nem hagyományosan karácsonyi hús, eléggé különlegesnek tartottam a sok majorság (baromfi) és disznóhús között, ígyhát, amikor Tündi meglepett egy bárány elsőcombbal, egyből tudtam, hogy ez lesz az egyik karácsonyi sültünk.
Még hétfőn bepácoltam és egy kerek napot töltött a pácban, hűtőben. A páchoz átnyomtam vagy 5-6 cikk nagy fokhagymát és elkevertem kevés sóval, egy-egy evőkanálnyi mustárral és mézzel, vagy 3 evőkanálnyi szójaszósszal és pár kanál olajjal.
A húst jól bedörzsöltem sóval és borssal, csak ezután forgattam bele a pácba. A nap folyamán többször megrázogattam, megforgattam, hogy mindenütt egyformán vegye át az ízeket. Másnap tepsibe raktam, a megmaradt pácot elkentem a tetején és csak egyszerűen vizet öntöttem alá. Alufóliával letakarva vajpuhára pároltam, majd szép pirosra sütöttem. Mondanom kell, hogy milyen isteni volt?
Kókuszos és szezámmagos bécsi szelet
A húsokat szintén előre felszeleteltem, kipotyoltam (klopfoltam) és befűszereztem (csak só és bors), hogy az ünnepen ne kelljen szétszednem a konyhát teljesen. Egy napig a hűtőben érleltem a húst, majd a fagyasztóba tettem, hogy nehogy valami baja legyen! Sütés előtt csak simán lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam és forró bő olajban kisütöttem. De ezúttal kétfelé tettem a zsemlemorzsát és az egyikbe egy tasak (kb 10 deka) kókuszreszeléket, a másikba pedig kb. ugyanannyi szezámmagot kevertem. Nagy sikere volt az utóbbinak, a kókuszost kissé különleges ízűnek találta a társaság, de szerintem nagyon finom volt. Picit hagyományos, de azért egzotikus is azzal a diszkréten édeskés ízével. Biztos, hogy fogom még készíteni. Sajnos, fotókat nem készítettem.
Folytatás következik...
Mst már gyorsabban fogok haladni ezekkel az ünnepkor készített dolgokkal. Van, amit nem is kell leírnom.
Húsleves
A kicsontozott kacsa csontvázából, a levágott szárnyakból, nyakból illetve némi zsiradékából főztem. A szokásos módon, zöldségekkel. A recept megvan a blogom elején. Ha megtanulok linkelni, már sokkal könnyebb dolgom lesz. És az olvasónak is. :)
Báránysült
Bár a bárány nem hagyományosan karácsonyi hús, eléggé különlegesnek tartottam a sok majorság (baromfi) és disznóhús között, ígyhát, amikor Tündi meglepett egy bárány elsőcombbal, egyből tudtam, hogy ez lesz az egyik karácsonyi sültünk.
Még hétfőn bepácoltam és egy kerek napot töltött a pácban, hűtőben. A páchoz átnyomtam vagy 5-6 cikk nagy fokhagymát és elkevertem kevés sóval, egy-egy evőkanálnyi mustárral és mézzel, vagy 3 evőkanálnyi szójaszósszal és pár kanál olajjal.
A húst jól bedörzsöltem sóval és borssal, csak ezután forgattam bele a pácba. A nap folyamán többször megrázogattam, megforgattam, hogy mindenütt egyformán vegye át az ízeket. Másnap tepsibe raktam, a megmaradt pácot elkentem a tetején és csak egyszerűen vizet öntöttem alá. Alufóliával letakarva vajpuhára pároltam, majd szép pirosra sütöttem. Mondanom kell, hogy milyen isteni volt?
Kókuszos és szezámmagos bécsi szelet
A húsokat szintén előre felszeleteltem, kipotyoltam (klopfoltam) és befűszereztem (csak só és bors), hogy az ünnepen ne kelljen szétszednem a konyhát teljesen. Egy napig a hűtőben érleltem a húst, majd a fagyasztóba tettem, hogy nehogy valami baja legyen! Sütés előtt csak simán lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártottam és forró bő olajban kisütöttem. De ezúttal kétfelé tettem a zsemlemorzsát és az egyikbe egy tasak (kb 10 deka) kókuszreszeléket, a másikba pedig kb. ugyanannyi szezámmagot kevertem. Nagy sikere volt az utóbbinak, a kókuszost kissé különleges ízűnek találta a társaság, de szerintem nagyon finom volt. Picit hagyományos, de azért egzotikus is azzal a diszkréten édeskés ízével. Biztos, hogy fogom még készíteni. Sajnos, fotókat nem készítettem.
Folytatás következik...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése