2009. július 16., csütörtök
Ételízesítő házilag
2009. július 16., csütörtök
Ételízesítő házilag
16 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Na, végreeee!!!! Edith, ez jobb lett, mint gondoltam! :-D Ugyan még nem kellene elkiabálnom, először elkészítem - amilyen béna vagyok valamit biztos elrontok :-P -,s azután. :-)
Azt gondoltam, hogy fagyasztott, vagy "nedves" vegeta készül majd, de így fantasztikus lesz!!!
MÉg két kérdés: tartósítószert nem kell bele tenni?
A másik nem erre vonatkozik, hanem az olajban eltett fokhagymára; tettél rá sót is? Én csak leöntöttem olajjal a fokhagymacikkeket (salátákra szánom elsősorban, ugyanis). Köszönöm! :-) Szia! - 2009. július 16. 10:24
- Budai Evódia írta...
-
köszönöm szépen:)
- 2009. július 16. 10:38
- sedith írta...
-
Kati, ha jól kiszárad, semmiféle tartósítószer nem kell neki. éppen ezért fontos, hogy jól kiszáradjon, hogy ne penészedjen majd. Amit üvegben teszek el, én aba sem teszek semmit, mert az általában olyan sós, hogy attól simán eláll.
Nem tettem sót a fokhagymára, csupán egy kicsit megnyomkodtam a cikkeket, hoyg az illóolajok könnyebben kijussanak belőle. De érdemes csak keveset csnálni belőle, amit 2-3-szor felhasználsz, mert az figyeltem meg, hoyg egy idő után furább lesz az íze. A tárkonyos olaj pl. nekem határozottan nem ízlik már. Meg is kell írnom oda a bejegyzésbe, hoyg csak kis adaggal érdemes próbálkozni. - 2009. július 16. 11:10
- sedith írta...
-
Evódia, nagyon szívesen.:)
- 2009. július 16. 11:11
- anitka írta...
-
Én is ugyanezen megfontolásból (Anna végett) készítettem idén vegetát. Szerencsémre a házzal együtt vettünk egy lestyánbokrot is, úgyhogy én azt is tettem bele, illetve a napon szárítottam. Azóta ezt használjuk.
- 2009. július 16. 12:25
- szepyke írta...
-
Hu, ez nagyon jó. De több napig nem tudom járatni a sütőt, ráadásul nekem gázsütőm van, és ott a legkisebb fokozat is több, mint 100 fok...
Valahogy máshogy kellene megoldanom.
Remek ötlet, Jó kajának is köszönjük! - 2009. július 16. 12:27
- sedith írta...
-
Anita, örülök, hoyg más is ismeri és használja. :) Akkor íme, te vagy az élő példa a naponszárításos változathoz!:)
- 2009. július 16. 13:04
- sedith írta...
-
Szepyke, nekem is gázsütőm van, méghozzá van vagy 15 éves! :D Nem ment 3 kerek napig a gáz, csak kb. annyi időbe tellett, amíg teljesen kiszáradt. Az elején hagytam kicsit hosszabb ideig égni a lángot, nyitott sütőajtóval (oylankor a konyhaablak tárva-nyitva, én pedig messze a konyhától:D) utána pedig, mint írtam, csak bekapcsoltam néhány percre, míg kimelegedett és aztán lezártam.
De mint előtted írta Anita, ő napon szokta szártíani, hátha neked is van lehetőséged erre. :) - 2009. július 16. 13:08
- szepyke írta...
-
Napon? Dehogy van... Egy társasház kellős közepén sok hülye szomszéddal...
Ezért érdekel ez a gázos verzió.
És nekem is vagy 20 éves a tűzhelyem, meg nem válnék tőle, az biztos!:D
Talán Karancs? - 2009. július 16. 13:11
- Wise Lady írta...
-
Díjat hoztam, nézz be hozzám.
- 2009. július 16. 13:28
- sedith írta...
-
Szepyke, akkor ugyanabban a cipőben járunk: mi is társasban lakunk. :-S Ha akarod, próbáld meg így kicsinként begyújtva a sütőt, majd elzárva , miután kihűlt pedig, ismét. És csinálj kicsi adagot, néhány darab zöldségből egyelőre.
Ne haragudj, nem tudom, mi a Karancs. Talán a tűzhelyed márkája? - 2009. július 16. 13:45
- sedith írta...
-
Wise Lady, már megint?:O Rögtön egyek és bezsebelem!:)
- 2009. július 16. 13:45
- jókaja írta...
-
Edith, nagyon örülök, hogy sikerült rögtön az első nekifutásra.
Ha visszanézel a honlapomra, a hideg kaják között a felvágottakra is van pár ötletem. Én is eluntam, hogy jobb, ha nem tudom, iparilag mivel is etetnek :-( - 2009. július 16. 14:01
- sedith írta...
-
Jókaja, igen, én is örülök. :) Meg akartam írni nálad, hogyan sikerült, de még nem volt alkalmam rá. Örülök, hogy felfedezted magadtól et a bejegyzést. :)
- 2009. július 16. 19:31
- bobii írta...
-
Szia!
Nagyon örülők, h rátaláltam a blogodra. Éppen a sütőben száradnak a hozzá valók. - 2011. július 20. 18:22
- bobii írta...
-
Szia!
Itt is elkészült a vegeta, és első leves nagyon finom lett belőle, többeknek adtam "termék mintát" és ők is meg fogják csinálni:)))
Én turmixon őröltem le, kicsit még nyirkosnak éreztem, és akkor utána szárítottam még a sütőben, igy teljesen kiszáradt
örülök, h megtaláltam a bolggod. - 2011. július 29. 18:14
16 megjegyzés:
Na, végreeee!!!! Edith, ez jobb lett, mint gondoltam! :-D Ugyan még nem kellene elkiabálnom, először elkészítem - amilyen béna vagyok valamit biztos elrontok :-P -,s azután. :-)
Azt gondoltam, hogy fagyasztott, vagy "nedves" vegeta készül majd, de így fantasztikus lesz!!!
MÉg két kérdés: tartósítószert nem kell bele tenni?
A másik nem erre vonatkozik, hanem az olajban eltett fokhagymára; tettél rá sót is? Én csak leöntöttem olajjal a fokhagymacikkeket (salátákra szánom elsősorban, ugyanis). Köszönöm! :-) Szia!
köszönöm szépen:)
Kati, ha jól kiszárad, semmiféle tartósítószer nem kell neki. éppen ezért fontos, hogy jól kiszáradjon, hogy ne penészedjen majd. Amit üvegben teszek el, én aba sem teszek semmit, mert az általában olyan sós, hogy attól simán eláll.
Nem tettem sót a fokhagymára, csupán egy kicsit megnyomkodtam a cikkeket, hoyg az illóolajok könnyebben kijussanak belőle. De érdemes csak keveset csnálni belőle, amit 2-3-szor felhasználsz, mert az figyeltem meg, hoyg egy idő után furább lesz az íze. A tárkonyos olaj pl. nekem határozottan nem ízlik már. Meg is kell írnom oda a bejegyzésbe, hoyg csak kis adaggal érdemes próbálkozni.
Evódia, nagyon szívesen.:)
Én is ugyanezen megfontolásból (Anna végett) készítettem idén vegetát. Szerencsémre a házzal együtt vettünk egy lestyánbokrot is, úgyhogy én azt is tettem bele, illetve a napon szárítottam. Azóta ezt használjuk.
Hu, ez nagyon jó. De több napig nem tudom járatni a sütőt, ráadásul nekem gázsütőm van, és ott a legkisebb fokozat is több, mint 100 fok...
Valahogy máshogy kellene megoldanom.
Remek ötlet, Jó kajának is köszönjük!
Anita, örülök, hoyg más is ismeri és használja. :) Akkor íme, te vagy az élő példa a naponszárításos változathoz!:)
Szepyke, nekem is gázsütőm van, méghozzá van vagy 15 éves! :D Nem ment 3 kerek napig a gáz, csak kb. annyi időbe tellett, amíg teljesen kiszáradt. Az elején hagytam kicsit hosszabb ideig égni a lángot, nyitott sütőajtóval (oylankor a konyhaablak tárva-nyitva, én pedig messze a konyhától:D) utána pedig, mint írtam, csak bekapcsoltam néhány percre, míg kimelegedett és aztán lezártam.
De mint előtted írta Anita, ő napon szokta szártíani, hátha neked is van lehetőséged erre. :)
Napon? Dehogy van... Egy társasház kellős közepén sok hülye szomszéddal...
Ezért érdekel ez a gázos verzió.
És nekem is vagy 20 éves a tűzhelyem, meg nem válnék tőle, az biztos!:D
Talán Karancs?
Díjat hoztam, nézz be hozzám.
Szepyke, akkor ugyanabban a cipőben járunk: mi is társasban lakunk. :-S Ha akarod, próbáld meg így kicsinként begyújtva a sütőt, majd elzárva , miután kihűlt pedig, ismét. És csinálj kicsi adagot, néhány darab zöldségből egyelőre.
Ne haragudj, nem tudom, mi a Karancs. Talán a tűzhelyed márkája?
Wise Lady, már megint?:O Rögtön egyek és bezsebelem!:)
Edith, nagyon örülök, hogy sikerült rögtön az első nekifutásra.
Ha visszanézel a honlapomra, a hideg kaják között a felvágottakra is van pár ötletem. Én is eluntam, hogy jobb, ha nem tudom, iparilag mivel is etetnek :-(
Jókaja, igen, én is örülök. :) Meg akartam írni nálad, hogyan sikerült, de még nem volt alkalmam rá. Örülök, hogy felfedezted magadtól et a bejegyzést. :)
Szia!
Nagyon örülők, h rátaláltam a blogodra. Éppen a sütőben száradnak a hozzá valók.
Szia!
Itt is elkészült a vegeta, és első leves nagyon finom lett belőle, többeknek adtam "termék mintát" és ők is meg fogják csinálni:)))
Én turmixon őröltem le, kicsit még nyirkosnak éreztem, és akkor utána szárítottam még a sütőben, igy teljesen kiszáradt
örülök, h megtaláltam a bolggod.
Megjegyzés küldése