"étteremalakítás"
Semmi extra nincs ebben a gyors, de finom vacsorában, inkább azért készült, hogy elhasználjam a maradék kétmaréknyi spenótot. De amilyen hirtelen jött az ötlet, olyan gyorsan el is fogyott a végeredmény, mindenkinek nagyon ízlett.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és átfuttattam benne néhány cikk apróra vagdalt fokhagymát. Ezután rögtön rádobtam a megmosott spenótot és néha megkavargattam, hogy minél hamarabb átforrósodjon. Közben tojást vertem fel, sóztam, borsoztam (a spenótot is), és amikor a spenót már jól összeesett, ráöntöttem. Néhol belekavartam, hogy egyenletesen dermedjen a tojás. A legvégén pedig, a nagylyukú reszelőn sajtot reszeltem rá, lefedtem a serpenyőt, majd elzártam a gázt. Pár perc múlva már tálaltam. Prózaian, hétköznapian (a kép is elég hevenyészett), friss kenyérrel és savanyú uborkával ettük.
EK - 2011/5
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. április 27., hétfő
Spenótos-sajtos rántotta
"étteremalakítás"
Semmi extra nincs ebben a gyors, de finom vacsorában, inkább azért készült, hogy elhasználjam a maradék kétmaréknyi spenótot. De amilyen hirtelen jött az ötlet, olyan gyorsan el is fogyott a végeredmény, mindenkinek nagyon ízlett.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és átfuttattam benne néhány cikk apróra vagdalt fokhagymát. Ezután rögtön rádobtam a megmosott spenótot és néha megkavargattam, hogy minél hamarabb átforrósodjon. Közben tojást vertem fel, sóztam, borsoztam (a spenótot is), és amikor a spenót már jól összeesett, ráöntöttem. Néhol belekavartam, hogy egyenletesen dermedjen a tojás. A legvégén pedig, a nagylyukú reszelőn sajtot reszeltem rá, lefedtem a serpenyőt, majd elzártam a gázt. Pár perc múlva már tálaltam. Prózaian, hétköznapian (a kép is elég hevenyészett), friss kenyérrel és savanyú uborkával ettük.
EK - 2011/5
Semmi extra nincs ebben a gyors, de finom vacsorában, inkább azért készült, hogy elhasználjam a maradék kétmaréknyi spenótot. De amilyen hirtelen jött az ötlet, olyan gyorsan el is fogyott a végeredmény, mindenkinek nagyon ízlett.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem és átfuttattam benne néhány cikk apróra vagdalt fokhagymát. Ezután rögtön rádobtam a megmosott spenótot és néha megkavargattam, hogy minél hamarabb átforrósodjon. Közben tojást vertem fel, sóztam, borsoztam (a spenótot is), és amikor a spenót már jól összeesett, ráöntöttem. Néhol belekavartam, hogy egyenletesen dermedjen a tojás. A legvégén pedig, a nagylyukú reszelőn sajtot reszeltem rá, lefedtem a serpenyőt, majd elzártam a gázt. Pár perc múlva már tálaltam. Prózaian, hétköznapian (a kép is elég hevenyészett), friss kenyérrel és savanyú uborkával ettük.
EK - 2011/5
4 megjegyzés:
- duende írta...
-
Hú, ez isteni lehetett! :))
Rántottában még nem ettem spenótot, de mindenhogyan szeretem. Majd legközelebb!
Szuper ötlet.:) - 2009. április 27. 11:59
- trinity írta...
-
Egy rugóra járt az agyunk:))))
És ugye, milyen finom volt??? - 2009. április 27. 13:14
- sedith írta...
-
Trin, valóban finom volt! Még volt ilyen,hogy BeckZsuval majdnem egyszerre készítettünk hasonlót!:D
- 2009. április 27. 16:15
- sedith írta...
-
Duende, eddig én sem csináltam ilyet, azóta is állandóan azon mérgelődök, hogy eddig hogy nem jutott eszembe. Feltétlenül próbáld ki és vidd bele a saját ötleteidet is!:)
- 2009. április 27. 16:16
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hú, ez isteni lehetett! :))
Rántottában még nem ettem spenótot, de mindenhogyan szeretem. Majd legközelebb!
Szuper ötlet.:)
Egy rugóra járt az agyunk:))))
És ugye, milyen finom volt???
Trin, valóban finom volt! Még volt ilyen,hogy BeckZsuval majdnem egyszerre készítettünk hasonlót!:D
Duende, eddig én sem csináltam ilyet, azóta is állandóan azon mérgelődök, hogy eddig hogy nem jutott eszembe. Feltétlenül próbáld ki és vidd bele a saját ötleteidet is!:)
Megjegyzés küldése