„étteremalakítás”
A nyaka sehogy sem talált oda. Nem is fért rendesen a tepsiben, csúnya is volt nagyon, úgyhogy egy hirtelen ötlettel és késmozdulattal levágtam. (Így aztán már gyönyörű kacsasültem lett (volna) – de erről majd máskor.) Nem tudtam mi lesz belőle, de ritkán dobok ki dolgokat, úgyhogy reméltem, ennek is megtalálom a felhasználási módját. (Az más dolog, hogy Férjecském jót nevetett, amikor meglátta a hűtőben sokat sejtető formáját!:P )
Szóval, tegnap odatettem főni a kacsanyakat és majdnem puhára főztem. Ekkor meghámoztam 3 szál murkot (sárgarépát), 1 kisebb paszternákot, de petrezselyemgyökér is jó helyette és felkockáztam. Amikor a zöldség majdnem puha volt, 4 szál újhagymát felkarikáztam és azt is beledobtam a levesbe. Már csak néhány percet főztem, ezalatt jó nagy marék spenótot apróra vágtam és beleszórtam a levesbe. Ez volt benne a „petrezselyemzöld”. Végül sóztam és tárkonyecettel picit pikánssá tettem.
EK - 2010/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. április 24., péntek
Nyakleves rucából
„étteremalakítás”
A nyaka sehogy sem talált oda. Nem is fért rendesen a tepsiben, csúnya is volt nagyon, úgyhogy egy hirtelen ötlettel és késmozdulattal levágtam. (Így aztán már gyönyörű kacsasültem lett (volna) – de erről majd máskor.) Nem tudtam mi lesz belőle, de ritkán dobok ki dolgokat, úgyhogy reméltem, ennek is megtalálom a felhasználási módját. (Az más dolog, hogy Férjecském jót nevetett, amikor meglátta a hűtőben sokat sejtető formáját!:P )
Szóval, tegnap odatettem főni a kacsanyakat és majdnem puhára főztem. Ekkor meghámoztam 3 szál murkot (sárgarépát), 1 kisebb paszternákot, de petrezselyemgyökér is jó helyette és felkockáztam. Amikor a zöldség majdnem puha volt, 4 szál újhagymát felkarikáztam és azt is beledobtam a levesbe. Már csak néhány percet főztem, ezalatt jó nagy marék spenótot apróra vágtam és beleszórtam a levesbe. Ez volt benne a „petrezselyemzöld”. Végül sóztam és tárkonyecettel picit pikánssá tettem.
EK - 2010/12
A nyaka sehogy sem talált oda. Nem is fért rendesen a tepsiben, csúnya is volt nagyon, úgyhogy egy hirtelen ötlettel és késmozdulattal levágtam. (Így aztán már gyönyörű kacsasültem lett (volna) – de erről majd máskor.) Nem tudtam mi lesz belőle, de ritkán dobok ki dolgokat, úgyhogy reméltem, ennek is megtalálom a felhasználási módját. (Az más dolog, hogy Férjecském jót nevetett, amikor meglátta a hűtőben sokat sejtető formáját!:P )
Szóval, tegnap odatettem főni a kacsanyakat és majdnem puhára főztem. Ekkor meghámoztam 3 szál murkot (sárgarépát), 1 kisebb paszternákot, de petrezselyemgyökér is jó helyette és felkockáztam. Amikor a zöldség majdnem puha volt, 4 szál újhagymát felkarikáztam és azt is beledobtam a levesbe. Már csak néhány percet főztem, ezalatt jó nagy marék spenótot apróra vágtam és beleszórtam a levesbe. Ez volt benne a „petrezselyemzöld”. Végül sóztam és tárkonyecettel picit pikánssá tettem.
EK - 2010/12
1 megjegyzés:
- trinity írta...
-
Jó ötlet a spenót a levesbe! Duendénél sóskásat láttam, az is klassz!!
És most legalább tudom, hogy a kacsa az a ruca-tényleg nem tudtam...... - 2009. április 24. 23:18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Jó ötlet a spenót a levesbe! Duendénél sóskásat láttam, az is klassz!!
És most legalább tudom, hogy a kacsa az a ruca-tényleg nem tudtam......
Megjegyzés küldése