2009. április 14., kedd

Húsvéti ételeink 2.

Szombat este Nagyobbikommal szülinapozásra voltunk hivatalosak, így hagytam a még korántsem befejezett munkámat és elmentünk. Ennek az lett az eredménye, hogy vasárnap hajnali 4-kor keltem, de legalább kicsi drágámnak volt egy gyönyörűszép estéje, kijátszhatta-futkoshatta magát a játszóházban és lefekvéskor sem kellett neki ringatás.

Fokhagymás-korianderes báránysült
Hajnalban aztán máris hozzáláttam a báránysülthöz. Elfojtva kezdeti csalódottságomat, hogy a gyönyörű lapockát darabolva kaptam, nekiláttam a „fűszerkeverék” elkészítéséhez. Szemes borsot és koriandermagot zúztam össze durvára és összevegyítettem sóval és egy fél teáskanálnyi pirospaprikával. Ezzel szórtam-dörzsöltem be a húsdarabokat, tepsibe tettem őket, meglocsoltam kevés olajjal, rájuk tettem még kb. egy fejnyi fokhagymacikket meghámozva, kb. 2-3 dl vizet öntöttem alá és alufóliával lefedve a sütőbe tettem. Nem túl nagy lángon, néha ellenőrizgetve és meglocsolgatva a szaftjával, kb. 1 óra és 20 perc alatt készre pároltam-pirítottam.

Fotó nem készült a husiról, de csináltam a köretként elkészített zöldséges krumplisalátáról:



A további ételekről nem írok részletesen már, teljesen hagyományos húsleves és lenmagos bécsi szelet volt még. (Most nem volt ennyire körülményes a készítése, mint múltkor, a pézlibe egyszerűen lenmagot is tettem.)

De a süteményeknek még szentelek egy bejegyzést!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2009. április 14., kedd

Húsvéti ételeink 2.

Szombat este Nagyobbikommal szülinapozásra voltunk hivatalosak, így hagytam a még korántsem befejezett munkámat és elmentünk. Ennek az lett az eredménye, hogy vasárnap hajnali 4-kor keltem, de legalább kicsi drágámnak volt egy gyönyörűszép estéje, kijátszhatta-futkoshatta magát a játszóházban és lefekvéskor sem kellett neki ringatás.

Fokhagymás-korianderes báránysült
Hajnalban aztán máris hozzáláttam a báránysülthöz. Elfojtva kezdeti csalódottságomat, hogy a gyönyörű lapockát darabolva kaptam, nekiláttam a „fűszerkeverék” elkészítéséhez. Szemes borsot és koriandermagot zúztam össze durvára és összevegyítettem sóval és egy fél teáskanálnyi pirospaprikával. Ezzel szórtam-dörzsöltem be a húsdarabokat, tepsibe tettem őket, meglocsoltam kevés olajjal, rájuk tettem még kb. egy fejnyi fokhagymacikket meghámozva, kb. 2-3 dl vizet öntöttem alá és alufóliával lefedve a sütőbe tettem. Nem túl nagy lángon, néha ellenőrizgetve és meglocsolgatva a szaftjával, kb. 1 óra és 20 perc alatt készre pároltam-pirítottam.

Fotó nem készült a husiról, de csináltam a köretként elkészített zöldséges krumplisalátáról:



A további ételekről nem írok részletesen már, teljesen hagyományos húsleves és lenmagos bécsi szelet volt még. (Most nem volt ennyire körülményes a készítése, mint múltkor, a pézlibe egyszerűen lenmagot is tettem.)

De a süteményeknek még szentelek egy bejegyzést!

Nincsenek megjegyzések: